Opleiding

OPLEIDING

Huishoudhulp

Wil jij...

 1. zorg dragen voor anderen
 2. klanten met jouw expertise helpen in hun huishouden
 3. voedingsmiddelen perfect kunnen voorbereiden en bewaren
 4. een expert zijn op vlak van huishouden thuiszorg
 5. privé aan de slag gaan als huishoudhulp

Huishoudhulp, een beroep met toekomst!

Draag jij graag zorg voor anderen? Haal jij voldoening uit heerlijke maaltijden voorbereiden en serveren? Zorg je graag voor een proper en hygiënisch huishouden? Dan is thuiszorg zeker en vast jouw ding. In deze opleiding leer je alles wat je als huishoudhulp moet weten over voeding, textielzorg en hygiëne.

Weet jij hoe je alle icoontjes op een wasetiket moet ontcijferen? Kan jij met zekerheid zeggen of bepaalde ingrediënten nog vers en bruikbaar zijn? Weet jij hoe je het risico op ziektes, besmetting en voedselvergiftiging optimaal kunt beperken? Nee? Geen nood! Je vindt het allemaal terug in deze cursus, klaar en duidelijk uitgelegd.

Deze module Huishoudhulp vormt samen met de module Poetshulp de opleiding Thuiszorg. Wilt u als huishoudhulp aan de slag? Dan moet u beide cursussen volgen. De module Poetshulp geeft u algemene achtergrondinformatie over het werkveld, veiligheid, gezondheid en hygiëne en over onderhoudstaken. Deze module focust op textielzorg en maaltijdbereiding.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

thuiszorg, huishoudhulp, huishouden, voeding, hygiëne, HACCP, keuken, koken, voedsel, verzorging, voedinsleer, textielzorg, textielbehandeling, poetshulp, poetsen, onderhoud

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Helpen in het huishouden als zelfstandige
 • Bij een schoonmaakbedrijf werken
 • Begin je eigen schoonmaakbedrijfje

Vaardigheden en skills

 • Jij weet hoe je de verschillende soorten textiel moet behandelen
 • Jij krijgt elke vlek uit kleding of andere stoffen
 • Je gebruikt het juiste schoonmaakmiddel voor de ondergrond
 • Jij gaat professioneel om met je klanten
 • Geen ziektekiem of bacterie maakt een kans wanneer jij in de buurt bent
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Textielzorg
 • Basis voedingsleer
 • Organisatie van de keuken
 • Hygiëne in de keuken
 • HACCP in de thuiszorg

thuiszorg, huishoudhulp, huishouden, voeding, hygiëne, HACCP, keuken, koken, voedsel, verzorging, voedinsleer, textielzorg, textielbehandeling, poetshulp, poetsen, onderhoud

Onze docenten

Karijn Van Campen

“Ik hecht veel belang aan een werkomgeving waarin mensen gewaardeerd worden voor wat ze doen en zich verder kunnen ontplooien.” Dat is het motto van onze docente Karijn Van Campen, Licentiate in de Pedagogische Wetenschappen. “Tevens is afwisseling in mijn werk voor mij van groot belang”.
En die afwisseling vertaalt Karijn in de vele cursussen die ze aan onze school doceert: EHBO, Ontwikkeling van het Kind, Zorg voor de Omgeving, Werken als Nanny, Psychische Zorg, Zelfontplooiing en Omgaan met ADHD.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Huishoudhulp

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
De vraag naar professionele poetshulpen stijgt al jaren. De vacatures raken maar niet ingevuld. Met deze thuisstudie beantwoordt jij die toenemende vraag. Jij leert hoe je mensen, jong en oud, helpt om hun huis proper te houden. Na deze thuisstudie kan je ook aan de slag bij bedrijven of horecazaken. Altijd werk! Deze thuisstudie is bovendien ook ideaal als je zelf grondiger wil leren poetsen.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker! Een perfecte aanvulling bij deze cursus is de opleiding Poetshulp. Na deze twee cursussen kan jij zonder problemen aan de slag in de zorgsector. Daarnaast hebben we een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Horeca & Hospitality. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een rasechte schoonmaakexpert via ons online leerplatform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent creëerde een gebalanceerde mix van theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Om de poetstechnieken en de recepten uit de cursus in te oefenen heb je natuurlijk eigen materiaal nodig. Vraag je docent om een lijst met benodigdheden. Ga daarna langs bij een supermarkt of groothandel in jouw buurt. Of bestel de benodigdheden online.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je eindwerk al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage in een professioneel schoonmaakbedrijf of bij een zelfstandige thuishulp. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de schoonmaaksector. Dat is handig voor later, want een stage is zo het optimale opstapje naar een prachtige carrière als Huishoudhulp.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je studie maak je een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt die opdracht. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Huishoudhulp. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Huishoudhulp. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe schoonmaakavontuur.

thuiszorg, huishoudhulp, huishouden, voeding, hygiëne, HACCP, keuken, koken, voedsel, verzorging, voedinsleer, textielzorg, textielbehandeling, poetshulp, poetsen, onderhoud

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Huishoudhulp maar 219.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar online begeleiding van een topdocente die een vlekkeloze carrière als schoonmaakprofessional heeft afgelegd, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle kennis en vrijheid die je nodig hebt om jezelf als premium Huishoudhulp te lanceren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
thuiszorg, huishoudhulp, huishouden, voeding, hygiëne, HACCP, keuken, koken, voedsel, verzorging, voedinsleer, textielzorg, textielbehandeling, poetshulp, poetsen, onderhoud
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 2 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Thuishulp bespaar je maar liefst € 143. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Thuishulp volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Thuishulp

thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Carrièremogelijkheden

 • Werknemer in een dienstenchequebedrijf
 • Medewerker in een zorgcentrum
 • Zelfstandig thuishulp

Info over deze allround opleiding

Werk je graag met mensen? Ben je zorgzaam, verantwoordelijk en hulpverlenend? Ga dan voor een job in de thuiszorg! Als Thuishulp sta jij zorgbehoevenden of ouderen bij met huishoudelijke taken die zij niet meer kunnen uitvoeren. Voor hen zijn kleine huishoudelijke taken namelijk niet evident. Als Thuishulp bied jij hen de extra zorg en aandacht die ze verdienen.

Als Thuishulp help je mensen met boodschappen doen, koken, schoonmaken, strijken en nog zo veel meer. Je houdt mensen gezelschap en biedt ook een luisterend oor.

Ga aan de slag in een prachtige sector waar je mensen echt verder helpt. Een glimlach en een oprecht woord van dank zorgen ervoor dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Bovendien heb je elke dag heel wat variatie en bouw je met vele klanten een echte vriendschapsband op.

Programma

Module: Poetsen
Module: Huishoudhulp
Word Huishoudhulp

  Diploma

  Thuisstudie

  295.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Huishoudhulp

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS