Opleiding

OPLEIDING

Illustrator

Wil jij...

 1. professioneel leren werken met Illustrator
 2. alle tools en mogelijkheden van dit tekenprogramma ontdekken
 3. jouw tekentalent nog verder verfijnen voor het allermooiste resultaat
 4. jouw loopbaan een nieuwe, creatieve wending geven
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Grafisch Vormgever, een beroep met toekomst!

Illustrator is dé software om logo´s, icons, infographics, ... te maken die je onbeperkt vergroot zonder kwaliteitsverlies! Deze vectorbestanden zijn dan ook onmisbaar voor marketing- en brandingcampagnes. Daarom is Illustrator een essentiële tool in het technische wapenarsenaal van de professionele Grafisch Ontwerper.

Wil je starten in grafisch design of je creatieve toolbox aanvullen? Dit is jouw kans!

In deze thuiscursus train jij jezelf tot Illustrator hot shot die alle tools van het programma beheerst. Je krijgt eerst inzicht in de interface en leert daarna alle kneepjes van het vectorvak. Zowel jouw files als je skills bereiken onbeperkte groottes!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

Illustrator, Adobe, Adobe Illustrator, Grafische Vormgeving, cursus, opleiding, leren, ontwerpen, studeren, diploma, graduaat, school, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren<p> </p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Ontwerper of Grafisch Vormgever bij een design-, reclame- of marketingbureau
 • Drukbegeleider in een drukkerij
 • Zelfstandig Grafisch Vormgever

Vaardigheden en skills

 • Creatieve grafische concepten ontwerpen
 • Klantenwensen tot uiting laten komen in je ontwerp
 • De voornaamste tools van Illustrator als de binnenkant van je broekzak kennen
 • Cartoons, logo´s, infographics, technische tekeningen en grafische ontwerpen maken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Illustratieve tekeningen maken
 • Technische tekeningen ontwerpen
 • Grafische ontwerpen maken
 • Met het pennetje leren tekenen
 • Je eigen logo of visitekaartje ontwerpen
 • Vectortekeningen maken
 • Inzoomen, pannen en een kleur kiezen
 • Verschillende views en effecten gebruiken
 • Verschillende vormen tekenen
 • Tekenen met de pen en objecten bewerken
 • Werken met lagen, groepen en tekst

Illustrator, Adobe, Adobe Illustrator, Grafische Vormgeving, cursus, opleiding, leren, ontwerpen, studeren, diploma, graduaat, school, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Onze docenten

Stefano Falco

”Grafische vormgeving zit in mijn bloed”, zo zegt docent Stefano Falco. “Ik heb 10 jaar gewerkt als grafisch ontwerper, webdesigner en artdirector voor verschillende reclamebureaus. 15 jaar geleden heb ik dan mijn eigen communicatiebedrijf opgericht. Simultaan ben ik gestart met het geven van opleidingen aan professionals.”

“Ik ben niet alleen actief als communicatie- en ontwerpfreak, maar ben ook zanger/gitarist van de allergrappiste coverband van België: De Spikes. Muziek is voor mijn creatieve geest de broodnodige energieoplader, het is mijn tankstation. In het weekend sta ik in België en Nederland op de planken en maandag sta ik dan weer met opgeladen batterijen aan de ontwerptafel.”

Dat Stefano van alle markten thuis is, bewijst het gamma aan cursussen die hij voor zijn rekening neemt: van Webdesigner HTML5 & CSS3, over Grafische Vormgeving en Dreamweaver tot Photoshop, InDesign, Illustrator en natuurlijk Gitaarspelen voor iedereen. Hij is een echte creatieve duizendpoot die zijn grafisch en muzikaal talent maar al te graag met onze studenten deelt!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Illustrator

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Iedereen met een talent voor tekenen is hier aan het juiste adres. In deze opleiding ga je actief met dat talent aan de slag. Je leert hoe je digitale tekeningen maakt en ze gebruikt om professionele logo’s, brochures of cartoons te ontwerpen. Je laat je creativiteit en artistieke aanleg de vrije loop. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Je leert alle tools en mogelijkheden van Illustrator stap voor stap kennen.
Wat is het verschil met de groepsles Illustrator?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Illustrator vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Grafische Vormgeving. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je snel bij jou thuis in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren Illustrator-veteraan. Deze docent geeft jou via ons online leerplatform praktische oefeningen, creatieve uitdagingen, feedback op maat en tips uit het werkveld. Dankzij de flexibiliteit van een thuisopleiding studeer je waar en wanneer je wil. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Gefeliciteerd, je ontvangt het diploma Illustrator!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, die Illustrator door en door kent, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde heel wat oefeningen aan de cursus toe. Neem die oefeningen zeker eens met je docent door via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus bevat alle informatie die je nodig hebt voor een vlotte thuisstudie. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf wel een laptop of computer waarop de Engelstalige versie van het programma Illustrator geïnstalleerd is. Dat programma vind je via de website van Adobe.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Illustrator snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Zo doe je concrete werkervaring op die mooi op je cv staat. Bovendien bouw je je netwerk uit met contacten die jou wel eens aan een job als Grafisch Vormgever kunnen helpen!

Je kiest zelf de periode, plek en duur van de stage. Think outside the box. Misschien heeft jouw muziekschool een nieuw logo nodig? Of ga eens langs bij een reclamebureau, toon je ontwerpen en bied je skills als stagiair aan. Zo simpel is het! Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een droomcarrière als Grafisch Vormgever. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

  Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Illustrator. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Grafisch Vormgever. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Zo heb je het basisontwerp voor een succesvol grafisch bureau in handen!

Illustrator, Adobe, Adobe Illustrator, Grafische Vormgeving, cursus, opleiding, leren, ontwerpen, studeren, diploma, graduaat, school, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren<p> </p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Illustrator maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek met duidelijke voorbeelden en handige oefeningen. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een onbetwiste Illustrator-virtuoos. Je krijgt daarbovenop ook toegang tot extra lesmateriaal op het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Alles voor een bliksemsnelle start als Grafisch Vormgever en Illustrator pro!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Illustrator, Adobe, Adobe Illustrator, Grafische Vormgeving, cursus, opleiding, leren, ontwerpen, studeren, diploma, graduaat, school, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren<p> </p>
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Illustrator

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS