Opleiding

OPLEIDING

InDesign

Wil jij...

 1. professioneel leren werken met InDesign
 2. alle tools van dit designprogramma op je duimpje kennen
 3. weten hoe je een grafisch concept uitwerkt tot een flyer, affiche of magazine
 4. jouw loopbaan een nieuwe wending geven door snel te starten als grafisch vormgever
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Grafisch Vormgever, een beroep met toekomst!

Met de revolutie van digital publishing is InDesign onmisbaar in je gereedschapskistje als Grafisch Designer. Het is namelijk hét programma waarmee je prachtige layouts, creatieve print media en zelfs e-books creëert.

Wil jij als professioneel print designer aan de slag? Dan is deze thuiscursus jouw ticket naar een topjob vol creatieve uitdaging.

Je leert hoe je de meest stijlvolle en creatieve posters, brochures, boeken,... vormgeeft. Tegen de scherpste prijs en vanuit het comfort van je eigen huis train jij jezelf tot de Picasso van de print design!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

Indesign, Adobe Indesign, grafische vormgeving, grafisch vormgever, DTP, cursus, opleiding, leren, studeren, diploma, graduaat, lessen, afstandsonderwijs, thuis studeren, thuisstudie, afstandsonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Creatief ontwerper bij een design-, reclame- of marketingbureau
 • Print developer
 • Online publishing medewerker
 • E-book designer in een uitgeverij
 • Drukbegeleider in een drukkerij
 • Zelfstandig Grafisch Vormgever

Vaardigheden en skills

 • Strak en gebruiksvriendelijk print design uitwerken
 • De voornaamste tools van InDesign beheersen
 • Fraaie folders ontwerpen
 • Betoverende brochures maken
 • Aandachttrekkende affiches creëren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De belangrijkste knoppen en tools
 • Creatieve lay-out
 • Flyers, posters en magazines ontwerpen
 • Professionele drukwerktoepassingen opmaken
 • Navigeren en zoomen
 • Marges en kolommen opmaken
 • Pagina´s toevoegen, dupliceren en nummeren
 • Werken met tekst en text frames
 • Afbeeldingen en objecten toevoegen en bewerken
 • Layers, groepen, kleuren en randen
 • Bestanden klaarmaken voor druk

Indesign, Adobe Indesign, grafische vormgeving, grafisch vormgever, DTP, cursus, opleiding, leren, studeren, diploma, graduaat, lessen, afstandsonderwijs, thuis studeren, thuisstudie, afstandsonderwijs

Onze docenten

Stefano Falco

”Grafische vormgeving zit in mijn bloed”, zo zegt docent Stefano Falco. “Ik heb 10 jaar gewerkt als grafisch ontwerper, webdesigner en artdirector voor verschillende reclamebureaus. 15 jaar geleden heb ik dan mijn eigen communicatiebedrijf opgericht. Simultaan ben ik gestart met het geven van opleidingen aan professionals.”

Dat Stefano van alle markten thuis is, bewijst het gamma aan cursussen die hij voor zijn rekening neemt: van Webdesigner HTML5 & CSS3, over Grafische Vormgeving en Dreamweaver tot Photoshop, InDesign en Illustrator. Hij is een echte creatieve duizendpoot die zijn grafisch talent maar al te graag met onze studenten deelt. Ook met jou!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus InDesign

Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen InDesign af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma InDesign. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die vind je dus snel bij jou in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een doorwinterd InDesign professional via het online studentenplatform. Je staat er dus nooit alleen voor! Een thuisstudie garandeert bovendien absolute vrijheid. Jij studeert waar en wanneer je maar wil. Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je ontvangt het diploma InDesign!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een autoriteit op het vlak van InDesign, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde heel wat oefeningen aan de cursus toe. Neem die oefeningen zeker eens met je docent door via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus bevat alle informatie die je nodig hebt voor een vlotte thuisstudie. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf wel een laptop of computer waarop de Engelstalige versie van het programma InDesign geïnstalleerd is. Dat programma vind je via de website van Adobe.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding InDesign snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Zo doe je concrete werkervaring op die mooi op je cv staat. Bovendien bouw je een professioneel netwerk uit. Spreek contacten in dat netwerk aan om snel een job als Grafisch Vormgever te vinden!

Bepaal zelf de periode, plek en duur van de stage. Think outside the box. Heeft jouw tennisclub een nieuwe brochure nodig? Bied je skills als stagiair aan. Zo simpel is het! Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst een paar praktische afspraken vast. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Grafisch Vormgever. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Wanneer je de cursus voltooid hebt, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma InDesign. Hiermee solliciteer je direct voor een topjob als Grafisch Vormgever. Wil je als zelfstandig Grafisch Ontwerper een eigen zaak lanceren? Of geef je graag op zelfstandige basis workshops en infosessies? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

Indesign, Adobe Indesign, grafische vormgeving, grafisch vormgever, DTP, cursus, opleiding, leren, studeren, diploma, graduaat, lessen, afstandsonderwijs, thuis studeren, thuisstudie, afstandsonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding InDesign maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek met voorbeelden en praktijkopdrachten. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding van een ervaren topdocent die simpelweg InDesign ademt. Ten slotte krijg je ook toegang tot extra lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles om jou zo snel mogelijk als print designer aan de slag te krijgen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over InDesign

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS