Opleiding

OPLEIDING

Indonesisch

Wil jij...

 1. op basisniveau Indonesisch leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. Indonesische vrienden, familieleden of businesspartners in hun moedertaal aanspreken
 3. een gezellig babbeltje slaan met de locals op je volgende reis naar een tropisch Indonesisch eiland
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. genieten van online begeleiding door een enthousiaste taaldocent

Indonesischsprekende Professional, een beroep met toekomst!

Het Indonesisch is een ontzettend rijke taal die heel wat te bieden heeft. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook professioneel. Want Indonesië is niet alleen een fantastische vakantieplek, de Indonesische archipel is al heel lang een belangrijke handelsroute. Vandaag drijven nog heel wat bedrijven handel met het land, dus een kennis van de taal is dus zeker handig!

De thuisstudie Indonesisch is dan ook de manier om deze taal onder de knie te krijgen. Zo leer je stap voor stap de taal en ontdek je per hoofdstuk nieuwe woorden en grammatica. Zo kan je al snel een eenvoudige conversatie in het Indonesische voeren en geef je meteen een extra dimensie aan je volgende reis naar dit land.

Verrijk je kennis met deze boeiende thuisstudie.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

indonesisch, Basha Indonesia, Indonesië, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een bedrijf met Indonesische klanten, partners of collega´s
 • Toeristisch medewerker of gids
 • Medewerker in een reisbureau of bij een reisorganisatie

Vaardigheden en skills

 • Je kan jezelf voorstellen, boodschappen doen, bestellen op restaurant,...
 • Je kan schriftelijke en gesproken communicatie voeren in het Indonesisch
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De achtergrond van de het Indonesisch
 • De klankleer en het alfabet
 • Woordenschat en grammatica
 • Teksten en dialogen
 • Alledaagse situaties in de privésfeer
 • Jezelf voorstellen, boodschappen doen, bestellen op restaurant,...
 • Alledaagse situaties in de bedrijfssfeer
 • Je bedrijf voorstellen
 • Een product of dienst aanbieden
 • Communicatie via de telefoon
 • E-mail en geschreven communicatie
 • Zakelijke ontmoetingen

indonesisch, Basha Indonesia, Indonesië, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Indonesisch

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Indonesisch wil leren. Of je nu Indonesisch wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met vrienden en familieleden, met collega’s en zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een pluspunt op jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Het cursusmateriaal maakt jou stap voor stap wegwijs in de Indonesische taal.
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding schrijf en spreek je Indonesisch op basisniveau. Je leest snel eenvoudige teksten. Je verstaat alledaagse gesprekken vlot.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd of op reis zoveel mogelijk Indonesisch. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Indonesisch. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! Je cursus gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Met deze thuiscursus ontdek je stap voor stap alle kennis zodat je al gauw een eenvoudige conversatie in het Indonesisch kan voeren. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Daarbovenop krijg je via Skype vier uur lang intensieve begeleiding van je docent, dus je staat er zeker niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit een handboek met audiomateriaal. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Dat is een goede voorbereiding op het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Indonesisch een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Indonesisch in de praktijk omzetten? Volg dan een stage. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je ook je kansen om aan de slag te gaan als Indonesischsprekende Professional.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een bedrijf met connecties in Indonesië en informeer naar stagemogelijkheden. Heb je de ideale stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Indonesischsprekende Professional. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Jij bepaalt zelf het examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Indonesisch. Hiermee solliciteer je direct voor internationale topjobs in business, toerisme of diplomatie.

indonesisch, Basha Indonesia, Indonesië, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Indonesisch maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide cursusboek vol met interessante praktijkvoorbeelden en oefeningen en via Skype vier uur professionele en intensieve begeleiding van je docent. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Daarbovenop krijg je levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
indonesisch, Basha Indonesia, Indonesië, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Indonesisch

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS