Opleiding

OPLEIDING

Interieurstylist (Gevorderden)

Wil jij...

 1. verschillende stijlen leren mixen en matchen
 2. weten hoe je interieurs tot in de allerkleinste details piekfijn uitwerkt
 3. klanten elke keer weer een “wauw”-gevoel bezorgen als ze hun heringericht huis binnenwandelen
 4. meer verdienen als interieurstylist door jouw klanten een nog betere en completere service aan te bieden

Interieurstylist, een beroep met toekomst!

Til je kennis en know-how naar een hoger niveau en word interieur expert! Bezorg je klanten een luxe-kwaliteit en geef je project die exclusieve finishing touch.

Specialiseer je in het mixen en matchen van verschillende stijlen, maak kennis met grote designers en laat je inspireren door licht- en afwerkingstechnieken om je talent verder te ontwikkelen en je klanten het perfecte concept voor te stellen.

Laat je leiden door je creativiteit, streef naar perfectie en druk je persoonlijke stempel op elk afgewerkt project. Volg nu de opleiding Interieur voor gevorderden en schaaf je expertise tot in de puntjes bij.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  509.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Interieurstylist (Gevorderden)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt18/03/201917/06/201918u30 - 21u30Maa
Gent24/04/201926/06/201918u30 - 21u30Woe
Antwerpen28/10/201920/01/202018u30 - 21u30Maa
Gent29/10/201921/01/202018u30 - 21u30Din
Brugge30/10/201922/01/202018u30 - 21u30Woe
Hasselt07/11/201916/01/202018u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

interieurstylist vervolgopleiding, interieurstyling gevorderden, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Interieurstylist
 • Adviseur interieurwinkel
 • Medewerker interieurarchitectenbureau

Vaardigheden en skills

 • Breid je kennis uit tot interieurexpert
 • Maak voor elke elk concept tot in detail de juiste keuze
 • Laat je creativiteit nóg meer de vrije loop
 • Luister naar de wensen van je klanten en vertaal ze vlot naar een origineel concept
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Presentatie van je voorstel
 • Designmeubels en -interieur
 • Hoe integreer ik vaste elementen in mijn interieur?
 • Luxueuze inbouw-elementen
 • Het effect van goed geplaatste lichtbronnen
 • Sfeerverlichting vs functioneel licht
 • Kwaliteit van je materialen
 • Exclusieve afwerkingstechnieken
 • Vakkundig schilder- en behangwerk

interieurstylist vervolgopleiding, interieurstyling gevorderden, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Isolde Oliviers

Maak kennis met Isolde Oliviers; interieur-, tuin-, food- en fashionstyliste, party planner, restauranthoudster én docente Interieurstyling, Etaleur en Homestaging aan het Centrum Voor Avondonderwijs! Deze bezige bij legt de lat zeer hoog voor zichzelf en verwacht hetzelfde van haar studenten. “Ik weet dat ik op korte tijd veel vraag. Het is dan ook enorm bevredigend om te zien hoe snel de studenten leren en prachtige ontwerpen maken!”
 
“Wat het lesgeven bijzonder interessant maakt”, gaat ze verder, “zijn de uiteenlopende achtergronden van de studenten; mannen en vrouwen, jong en oud, allemaal met een verschillende vooropleiding en een ander verhaal.” Maak zelf kennis met haar passie en laat je prikkelen door haar enthousiasme en haar expertise!

Kira Michiels

Kira Michiels is gefascineerd door architectuur. Na haar master in interieurarchitectuur is ze dan ook meteen aan de slag gegaan als interieurarchitecte en project manager. Een aantal jaar later ging ze op zelfstandige basis als interieurarchitect aan de slag.
 
Kira is daarnaast ook docente van de cursussen Interieurdesigner, Interieurstyling en Vastgoedstyling. Door haar werkervaring kan ze haar studenten bijstaan met praktische tips en tricks tijdens het maken van hun eigen tekeningen en ontwerpen.

Dario Medaer

Docent Dario Medaer is interieurarchitect van opleiding en in zijn professioneel leven durft hij zichzelf al eens 'creative warrior' te noemen. Hij had al heel wat ervaring opgedaan als ontwerper toen hij in 2011 zijn eigen bedrijf oprichtte: IDEE-M. Met veel toewijding en passie werkt hij dagelijks rond woning- en kantoorinrichting. Hij maakte er zijn missie van om zijn klanten de woon-, werk- of leefomgeving van hun dromen te bezorgen. Dario weet als geen ander hoe je een badkamer inricht tot een rustgevende plek, hoe je een levendige living creëert of wat een kantoor nodig heeft om als inspiratiebron te dienen. Onder andere VTM deed al beroep op zijn expertise om de zes restaurants uit Mijn Pop-uprestaurant in te richten in verschillende stijlen; een hele uitdaging die hij met veel enthousiasme is aangegaan.
 
Die beroepservaring wil hij nu graag delen: “Brainstormen met enthousiaste mensen met een passie voor design en interieur, dat is voor mij een schot in de roos.”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Interieurstylist (Gevorderden)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor iedereen die al een eerste ervaring met interieurstyling heeft. Tijdens de lessen stel jij jouw expertise op scherp. Zo leer je stijlen mixen en matchen voor een uniek en ongeëvenaard resultaat. Dat onderscheidt jou van de concurrentie!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Interieurstylist (Basis) te volgen. Zonder voorkennis over interieurdesign is het moeilijk om actief aan de lessen deel te nemen.
Mag ik me na deze opleiding “interieurarchitect” of “binnenhuisarchitect” noemen?
“Architect” is in België een beschermde beroepstitel. Je mag hem enkel gebruiken als je een gelijknamige studie in het hoger onderwijs hebt gevolgd. Concreet: deze cursus leidt je op tot interieurstylist, interieurdesigner, interieurvormgever, woninginrichter,… In die jobs voer je bijna net dezelfde taken uit als een “interieurarchitect” of een “binnenhuisarchitect”. De functie heeft dus gewoon een ander labeltje, de jobinhoud is vergelijkbaar.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut, de opleiding bereidt je actief voor op een carrière in interieurdesign. Steek je handen dus maar uit de mouwen!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim gamma aan cursussen rond het thema Interieurdesign. Check het aanbod en word een echte expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Interieurstylist (Gevorderden) bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Eerst leer je alles over presenteren, designmeubels en de fundamenten van stijlvol interieur. Daarna focus je op verlichting en materiaal. Ten slotte krijg je een scherp oog voor kwaliteitsafwerking en professioneel schilder- en behangwerk. In het overzicht met de startdata van de opleiding Interieurstylist (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal en informeert je op voorhand als je toch enkele kleinigheden nodig zou hebben om bijvoorbeeld moodboards te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete interieurwinkel en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage voer je opdrachten uit voor echte klanten. Je zet hun ideeën en wensen actief om in concrete ontwerpen. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als Interieurstylist.

Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Interieurstylist (Gevorderden). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Interieurstylist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

interieurstylist vervolgopleiding, interieurstyling gevorderden, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 509.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent die interieur ADEMT, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
interieurstylist vervolgopleiding, interieurstyling gevorderden, binnenhuisstylist, binnenhuisdecoratie, interieurdecoratie, interieurinrichting, colorist, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Interieurstylist (Allround) bespaar je maar liefst € 242. Een echte aanrader dus!

interieur, interieurstyling, homestaging, huizendokter, skecthup, vastgoed

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Interieurstylist (Allround)

interieur, interieurstyling, homestaging, huizendokter, skecthup, vastgoed

Carrièremogelijkheden

 • Start een eigen zaak als interieurdesigner
 • Medewerker interieurwinkel
 • Interieurdesigner bij een meubelzaak
 • Medewerker bij interieurarchitectenbureau
 • ...

Info over deze allround opleiding

Hou je van kleuren en vormen combineren? Vind je plezier in het inrichten van je eigen huis? Wil je klanten bijstaan als professioneel interieurdesigner? Een woning met je creatieve ideeën naar een hoger niveau tillen? Dan is de cursus Allround Interieurdesigner iets voor jou!

In deze modulaire opleiding ontdek je alles over de verschillende stijlen uit de boeiende en creatieve designwereld! Je leert niet alleen de belangrijkste do's-and-don'ts van de interieurstyling, maar ook werken met digitale programma’s om interieurs op maat te ontwerpen.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van retro en industrial design? Wil je je creativiteit uitleven op allerhande interieurs? Twijfel niet en schrijf je snel in voor deze cursus!

Programma

Module 1: Interieurstylist (Basis)
Module 2: Vastgoedstylist (Homestaging)
Module 3: SketchUp 3D
Module 4: Interieurstylist (Gevorderden)
Word Interieurstylist

  Diploma

  Groepsles

  1520.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS