Opleiding

OPLEIDING

Juweelontwerper

Wil jij...

 1. juwelen leren maken uit edelmetalen, acrylhars, zilverdraad, parels en meer
 2. je eigen unieke armbanden, ringen en halskettingen dragen
 3. veilig leren werken met boortjes, vijlen en zaagjes
 4. jouw creatieve ideeën omzetten in artistieke sieraden
 5. van jouw passie voor juwelen je droomjob maken

Juweelontwerper, een beroep met toekomst!

Geef je juwelen een persoonlijke touch en leer werken met je favoriete materialen en professionele tools. Een ervaren juweelontwerper toont je de beste technieken om zelf prachtige sieraden te maken en zet je meteen actief aan de slag. Ontwerp je eigen ringen, halskettingen en oorbellen - ook leuk om cadeau te doen - of ga een stapje verder en start je eigen juwelenlijn.

Ben je graag met je handen bezig en heb je oog voor detail? Tijdens deze lessen kan je je creativiteit de vrije loop laten met een origineel stuk als resultaat!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  4 lesuren

  649.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Juweelontwerper

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen05/11/201904/02/202018u00 - 22u00Din
Hasselt15/11/201931/01/202018u00 - 22u00Vrij
Brugge24/02/202027/04/202018u30 - 22u30Maa

PROGRAMMA

juwelen ontwerpen, juwelenontwerper, juwelen, sieraden, sieraden ontwerpen, juwelen maken, sieraden maken, ringen, broche, halsketting, oorbellen, cursus, opleiding, leren, onderwijs, diploma, avondlessen, lessen, studie, workshop

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig juweelontwerper
 • Modeontwerper met specialisatie in juwelen

Vaardigheden en skills

 • Je ontwerpt unieke juwelen op maat van je klant.
 • Jij past verschillende technieken toe, telkens met een mooi afgewerkt resultaat.
 • Je gaat correct en veilig om met professionele gereedschappen en materialen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Voor- en nadelen van verschillende materialen
 • Kettelstiften en het kettelen van kralen
 • Alternatieve materialen zoals zilverklei, acrylaat, hars...
 • Een kralenketting rijgen en afwerken
 • Boren, zagen, schuren en vijlen
 • Plaat en draad bewerken
 • Reproductie met mallen
 • Wasbewerking
 • Werken met een brander
 • Veiligheid en hygiëne in het werkatelier
 • Verschillende afwerkingstechnieken toepassen

juwelen ontwerpen, juwelenontwerper, juwelen, sieraden, sieraden ontwerpen, juwelen maken, sieraden maken, ringen, broche, halsketting, oorbellen, cursus, opleiding, leren, onderwijs, diploma, avondlessen, lessen, studie, workshop

Onze docenten

Rachel Verhey van Wijk

Docente Rachel Verhey van Wijk is een creatieve geest die aandacht heeft voor eerlijke handel en verantwoord ontgonnen grondstoffen. Belangrijke waarden die ze ook meeneemt in haar job als juweelontwerpster. Ze deed onder meer inspiratie op in Berlijn en in 2014 startte ze met haar eigen juweelatelier waar ze zich toelegt op gerecycleerd en gerecupereerd edelmetaal.

'Na een 15-tal jaren juwelen te ontwerpen én uit te voeren, geeft het begeleiden en stimuleren van leerlingen en studenten me veel voldoening', zegt Rachel. 'Ik ervaar het delen en uitwisselen van kennis en ervaring als erg zinvol.'

Jill Lenaerts

Docente Jill Lenaerts is een juweelontwerpster die al van jongs af aan gepassioneerd is door kunst. Haar kinderjaren versleet ze op de banken aan de Academie te Genk, waar ze al haar creativiteit de vrije loop kon laten.
 
Ze zette haar passie verder met een opleiding aan de Kunstschool in Genk en studeerde af als Master juweelontwerp en edelsmeedkunst. Ze heeft zich verder verdiept in het edelsteenzetten, juwelier en goudsmid en richtte haar eigen juwelierszaak op. Nu deelt ze haar kennis en ervaring met veel plezier met onze cursisten.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Juweelontwerper

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen met een passie voor sieraden komt in deze opleiding aan zijn of haar trekken. Je leert hoe je juwelen ontwerpt en op maat vervaardigt. En dat in allerlei vormen, maten, materialen en stijlen. Zo leer jij een uniek ambacht. Ideaal als je je partner, vriendinnen en familieleden eens wil verrassen met een zelfgemaakt kleinood. Ook als je professioneel wil starten als zelfstandig Juweelontwerper in hoofd- of bijberoep ben jij hier aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren sieraadontwerper maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door actief aan de slag te gaan met allerlei materialen en ontwerpen. Je leert door te doen! Jouw creaties neem je bovendien meteen mee naar huis.
Hoe start ik als zelfstandig Juweelontwerper?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, bekijk ons aanbod rond het thema Kleding Maken & Ontwerpen en vind meteen een cursus om je expertise te verdiepen!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Juweelontwerper bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 4 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Juweelontwerper vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hebt eigen gereedschap en grondstoffen nodig om actief deel te nemen aan de lessen én om thuis te oefenen. Tijdens de eerste les bezorgt jouw docent je de lijst met benodigdheden. De kostprijs bedraagt maximaal 300 euro en is afhankelijk van het door jou gekozen materiaal (goud, zilver, metaal,...).

De aankoop van gereedschap en grondstoffen is een basisinvestering in jouw toekomst: na je opleiding ga je als professioneel Juweelontwerper met het materiaal aan de slag. Je gebruikt het zelfs om sieraadjes voor je eerste klanten te maken. Superhandig!

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Juwelen ontwerpen is een kunst. Net daarom loont het zich om al tijdens je opleiding intensief te oefenen. Dat kan via een stage! Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een zelfstandig juweelontwerper of in een sieradenboetiek en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage maak je schitterende sieraden op vraag van echte klanten. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Juweelontwerper.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Juweelontwerper. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Juweelontwerper. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

juwelen ontwerpen, juwelenontwerper, juwelen, sieraden, sieraden ontwerpen, juwelen maken, sieraden maken, ringen, broche, halsketting, oorbellen, cursus, opleiding, leren, onderwijs, diploma, avondlessen, lessen, studie, workshop

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Juweelontwerper bedraagt slechts 649.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
juwelen ontwerpen, juwelenontwerper, juwelen, sieraden, sieraden ontwerpen, juwelen maken, sieraden maken, ringen, broche, halsketting, oorbellen, cursus, opleiding, leren, onderwijs, diploma, avondlessen, lessen, studie, workshop
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS