Opleiding

OPLEIDING

Kapper

Wil jij...

 1. haar leren knippen, stylen, brushen en kleuren
 2. weten hoe je kapsels haarfijn afstemt op het haartype en de gezichtsvorm
 3. klanten het sexy en stijlvolle kapsel geven dat ze verdienen
 4. thuis studeren op eigen tempo met professioneel geïllustreerd cursusmateriaal
 5. snel starten als kapper in hoofd- of bijberoep

Kapper, een beroep met toekomst!

Droom jij ervan saai haar te transformeren naar trendy coiffures? Speel je graag met lengtes, schakeringen en textuur om het ideale kapsel op maat van je klanten uit te vinden? Maak dan nu je droom waar!

Schrijf je in voor deze praktijkgerichte thuisopleiding Kapper en ontdek hoe jij klanten ontvangt, adviseert en begeleidt. Stap voor stap en op eigen tempo doe je de juiste kennis en skills op om je vestigingsattest te behalen!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  395.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

haar kleuren, kapper, kapster, kapsalon, haarkleuring, kleurtechnieken, kapsel, kapsels, kapsel kleuren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kapper
 • Medewerker in een kapperszaak
 • Advieskapper
 • Hairstylist

Vaardigheden en skills

 • Klanten adviseren op de meest klantvriendelijke manier
 • Het haar en de huid een voor- en naverzorging geven, wassen en masseren
 • Basistechnieken van het knippen en snijden beheersen
 • Föhntechnieken, permanenttechnieken, kleuranalyse en kleurtechnieken beheersen
 • De vraag van je klanten correct interpreteren én vertalen naar het kapsel dat ze voor ogen hebben
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Persoonlijke presentatie en hygiëne
 • Arbeids- en kapsalonregels
 • Basiskennis materialen en gereedschappen
 • Huid- en haaraandoeningen en verzorgingen
 • Gezichtsvormen, kenmerken en lichaamsbouw
 • Verkoop van producten
 • Basistechnieken knippen en snijden bij dames en heren
 • Tijdelijk en blijvend omvormen via föhnen
 • Kleuren en ontkleuren
 • Je eigen kapsalon starten

haar kleuren, kapper, kapster, kapsalon, haarkleuring, kleurtechnieken, kapsel, kapsels, kapsel kleuren

Onze docenten

Froukje De Vries

Deze cursus is ontwikkeld door Froukje Koeckhoven – de Vries. Ik ben 25 jaar werkzaam in het kappersvak, 15 jaar lang een eigen kapsalon gehad en al 25 jaar werkzaam als docente Uiterlijke Verzorging. Vanuit deze ervaring schrijf ik dit lesboek zodat jonge ambitieuze studenten zich kunnen opleiden tot kapper in het prachtige kappersvak. Een vak vol nieuwe trends, mode, styling en persoonlijke ontwikkeling.
 
Tijdens deze cursus kun jij je gaan ontwikkelen als kapper, als eigen ondernemer, of misschien wel studiomedewerker bij een bekend kappersmerk. Je hebt binnen het kappersvak meerdere mogelijkheden om je vaardigheden te ontwikkelen. De cursus omvat alle theoretische aspecten en praktische vaardigheden die je tevens in het kapsalon moet gaan ontwikkelen. Laat je inspireren door dit lesboek om een getalenteerde kapper te worden.
Veel succes met je opleiding!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Kapper

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Voor heel wat mensen is het een kinderdroom: kapper worden. Met deze cursus maak jij die droom eindelijk waar! Alles komt aan bod: van dameskapsels stylen tot knippen en kleuren. Zo ben jij na deze thuisstudie helemaal klaar om in hoofd- of bijberoep je eigen kapsalon op te richten. A dream come true!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Kapper?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Inhoudelijk is er bijna geen verschil met de groepsles Kapper. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Hairstyling. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent en topkapper die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map, een oefenhoofd én een statief. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Om thuis optimaal te oefenen en te experimenteren koop je best wel professionele kappersproducten aan. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle productjes samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket bevat alles wat je tijdens je studie nodig hebt. Je gebruikt de producten ook om na je studie meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw toekomst! Deze aankoop is niet verplicht.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kapperstalent verder ontwikkelen? Heb je zin om je handen meteen uit de mouwen te steken? Ga dan eens langs bij je favoriete kapsalon, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een stageplaats. Tijdens een stage sprokkel je waardevolle werkervaring. Dat staat mooi op je cv. Je bouwt ook een netwerk van professionele contacten uit. Een stage is zo de perfecte springplank naar een droomcarrière als Kapper.

Je kiest de periode, plek en duur van de stage zelf. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ook dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kapper. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kapper. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

haar kleuren, kapper, kapster, kapsalon, haarkleuring, kleurtechnieken, kapsel, kapsels, kapsel kleuren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Kapper maar 395.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een docent met een haarscherp oog voor stijlvolle kapsels, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om bliksemsnel de schaar in handen te nemen als professioneel Kapper!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
haar kleuren, kapper, kapster, kapsalon, haarkleuring, kleurtechnieken, kapsel, kapsels, kapsel kleuren
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Kapper

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS