Opleiding

OPLEIDING

Kattentrimmer

Wil jij...

 1. jouw kat laten stralen met een prachtig verzorgde vacht
 2. alles leren over het borstelen, kammen, wassen, knippen, scheren en drogen van de vacht
 3. ontdekken hoe je verschillende rassen onder handen neemt
 4. zelf een trimsalon openen
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een ervaren kattenkapper

Kattentrimmer, een beroep met toekomst!

Ben jij een echte kattenmens en wil je enkel het beste voor jouw viervoetige vriend? Zou je graag starten met je eigen kattensalon? Dan is deze thuiscursus exact wat jij zoekt!

Een kat is een erg geliefd en populair huisdier! Een optimale verzorging zorgt ervoor dat jouw dier netjes, verzorgd en gelukkig door het leven gaat. Een regelmatig bezoekje aan het trimsalon is dan ook een absolute must!

Deze cursus, opgesteld en begeleid door een ervaren trimster, leert je alle kneepjes van het vak. Stap voor stap krijg je de belangrijkste trimtechnieken onder de knie. Zo geef je katten een heerlijke vachtverzorging en bevrijd je hen van kleine huidaandoeningen of parasieten. Zo ben je helemaal klaar om als ervaren kattentrimmer aan de slag te gaan!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  279.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>kattentrimmer, kattentrimmen, katten knippen, kattenverzorging, trimsalon, trimmer, trimster, vachtverzorging, kattenres, trimbeurt, wassen, plukken, ontwollen, kattenshow, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kattentrimmer
 • Kattentrimmer in een trimsalon
 • Kattenverzorger
 • Medewerker in een kattenasiel

Vaardigheden en skills

 • De kattenrassen, lichaamsbouw en gezondheid van de kat kent geen geheimen meer voor je
 • Katten trimmen en verzorgen? Jij kan het allemaal!
 • Huidaandoeningen genezen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De geschiedenis van de kat
 • Kattenrassen
 • De lichaamsbouw en gezondheid van de kat
 • Kattentrimmen in de praktijk
 • Inrichting van een trimsalon
 • Starten als zelfstandig kattentrimmer

kattentrimmer, kattentrimmen, katten knippen, kattenverzorging, trimsalon, trimmer, trimster, vachtverzorging, kattenres, trimbeurt, wassen, plukken, ontwollen, kattenshow, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Lesley Bekker

Docente honden- en kattentrimmen Lesley Bekker is gepassioneerd door honden en katten en was dolgelukkig toen ze van haar hobby haar beroep maakte. Al 13 jaar lang trimt en toiletteert ze deze (soms wel heel) harige viervoeters met het grootste plezier in haar eigen salon voor honden én katten, Goldie, in Hasselt en geeft ze haar kennis hierover door aan de studenten van het Centrum Voor Afstandsonderwijs die dezelfde weg willen opgaan. 
 
Bovendien ontwikkelde Lesley onlangs naast de cursus Hondentrimmen ook de gloednieuwe opleiding Kattentrimmen: een primeur in België!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Kattentrimmer

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
De vacht van elke kat heeft verzorging nodig. Enkel zo blijven de haren zacht, proper en gezond. In deze cursus leer je hoe je de vacht van katten professioneel verzorgt. Wassen, trimmen, kammen, scheren, drogen,… Alles komt aan bod. Perfect als je wil starten als zelfstandig kattentrimmer, of als je je eigen katje een heerlijke verwenbeurt wil geven.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
In principe heb je geen voorkennis nodig, al is het natuurlijk handig als je al enige ervaring hebt met het houden van katten.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen, bijvoorbeeld bij een ervaren trimmer of in een asiel. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Dierverzorging. Honden, paarden of konijnen? EHBO of therapie voor dieren? Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte toptrimmer, stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Kattentrimmer een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Als toekomstig Kattentrimmer krijg je katten van elk pluimage over de vloer. Daarom is het belangrijk dat je praktisch leert omgaan met verschillende katrassen. Hoe? Door stage te lopen bij een ervaren Kattentrimmer of in een kattenasiel! Daar sprokkel je waardevolle werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen die elke dag met katten bezig zijn. Handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als Kattentrimmer.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kattentrimmer. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kattentrimmer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

<p>kattentrimmer, kattentrimmen, katten knippen, kattenverzorging, trimsalon, trimmer, trimster, vachtverzorging, kattenres, trimbeurt, wassen, plukken, ontwollen, kattenshow, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Kattentrimmer maar 279.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Kattentrimmer

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS