Opleiding

OPLEIDING

Keratine Haarbehandeling

Wil jij...

 1. beschadigd haar op een natuurlijke manier leren revitaliseren
 2. weten hoe je levenloos haar opnieuw kracht, flexibiliteit en balans geeft
 3. klanten tot in de puntjes verwennen met gevoed, glanzend en gezond haar
 4. meer klanten lokken als kapper door jouw aanbod uit te breiden met innovatieve technieken

Hairstylist, een beroep met toekomst!

Ben je al kapper of hairstylist en wil je een gloednieuwe skill in de vingers krijgen om weerbarstig haar efficiënt te temmen en te voeden? Laat je dan onder deskundig advies van een specialist begeleiden in de opleiding Keratine Haarbehandeling om deze innovatieve werkwijze van A tot Z aan te leren.

Keratine is een lichaamseigen stof die in haar afneemt wanneer het geföhnt, geverfd of gestyled wordt. Door het beschadigde haar terug te boosten met een intensieve verzorgingskuur, kan je je klanten terug zacht, glanzend, sterk en gezond haar bezorgen dat perfect in model valt.

Een must voor elke kapper!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  150.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Keratine Haarbehandeling

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt16/01/202116/01/202110u00 - 17u00Zat
Gent24/01/202124/01/202110u00 - 17u00Zon
Brugge30/01/202130/01/202110u00 - 17u00Zat
Antwerpen07/02/202107/02/202110u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

keratine, keratine haarbehandeling, cursus, workshop, opleiding, lessen, diploma, onderwijs, school, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, leren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kapper of hairstylist gespecialiseerd in keratinebehandelingen
 • Medewerker in een kapsalon of beautystudio

Vaardigheden en skills

 • Je voert keratinebehandelingen professioneel en tot in de puntjes uit.
 • Je maakt weerbarstig haar opnieuw glanzend en gezond.
 • Jij geeft klanten een correcte voor- en naverzorging.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is keratine?
 • Welk effect heeft de behandeling op het haar?
 • Opbouw en structuur van het haar
 • Haargroei en haarkleur
 • Haarverzorging
 • Keratineproducten
 • Behandeling van een model
 • Föhnen en stijlen
 • Advies en after care

keratine, keratine haarbehandeling, cursus, workshop, opleiding, lessen, diploma, onderwijs, school, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, leren

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Keratine Haarbehandeling

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Klanten verwachten in een kapperszaak een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Dankzij deze cursus breid jij je aanbod uit met een revitaliserende behandeling die beschadigd en vermoeid haar doet herleven. Zo houd je bestaande klanten tevreden én trek je bovendien ook nieuwe klanten aan. Anders gezegd: deze cursus is een prima investering in jouw zaak!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren kapper, legt de behandeling stap voor stap uit.
Wat is keratine?
Keratine is een natuurlijk vezeleiwit dat je ook in het menselijk lichaam terugvindt.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je zorgt zelf voor een model om op te oefenen. Denk daarbij aan een vriendin, familielid of collega. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Hairstyling, vind een specialisatiecursus die bij jou past en leer nog beter kleuren, stylen, brushen, knippen, en nog zo veel meer.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Keratine Haarbehandeling bestaat uit 1 les van 7 uur. In die les krijg je de techniek actief in de vingers. Jij leert door te doen! In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen kappersproducten nodig. Via Beautyblue bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen kapsalon. Het is een topinvestering in jouw toekomst!

Naast het pakket breng je ook basismateriaal mee dat je als Hairstylist vaak in huis hebt: 2 grote badhanddoeken, klipspelden, kam, borstel, handschoenen voor het aanbrengen van het product, schort, haardroger en een stijltang. Breng ook een oefenmodel met poreus, droog haar mee. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin, collega, dochter of zus.

Omdat we focussen op praktijk, vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na de les heb jij meteen alle technieken in de vingers om je klanten te verbazen met krachtige kertainebehandelingen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

keratine, keratine haarbehandeling, cursus, workshop, opleiding, lessen, diploma, onderwijs, school, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, leren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 150.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent en het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
keratine, keratine haarbehandeling, cursus, workshop, opleiding, lessen, diploma, onderwijs, school, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, leren
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS