Opleiding

OPLEIDING

Keratine Haarbehandeling

Wil jij...

 1. beschadigd haar op een natuurlijke manier leren revitaliseren
 2. weten hoe je levenloos haar opnieuw kracht, flexibiliteit en balans geeft
 3. klanten tot in de puntjes verwennen met gevoed, glanzend en gezond haar
 4. meer klanten lokken als kapper door jouw aanbod uit te breiden met innovatieve technieken

Hairstylist, een beroep met toekomst!

Ben je al kapper of haarstylist en wil je een gloednieuwe skill in de vingers krijgen om weerbarstig haar efficiënt te temmen en te voeden? Laat je dan onder deskundig advies van een specialist begeleiden in de opleiding Keratine haarbehandeling om deze innovatieve werkwijze van A tot Z aan te leren.

Keratine is een lichaamseigen stof die in haar afneemt wanneer het geföhnt, geverfd of gestyled wordt. Door het beschadigde haar terug te boosten met een intensieve verzorgingskuur, kan je je klanten terug zacht, glanzend, sterk en gezond haar bezorgen dat perfect in model valt.

Een expertise die een must is voor elke kapper!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  150.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Keratine Haarbehandeling

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt04/05/201904/05/201910u00 - 17u00Zat
Antwerpen01/06/201901/06/201910u00 - 17u00Zat
Gent16/06/201916/06/201913u30 - 20u30Zon

PROGRAMMA

keratine, keratine haarbehandeling, cursus, workshop, opleiding, lessen, diploma, onderwijs, school, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, leren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kapper (Specialisatie Keratine Haarbehandeling)
 • Hairstylist (Specialisatie Keratine Haarbehandeling)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Keratine Haarbehandeling)

Vaardigheden en skills

 • Een professionele keratinebehandeling uitvoeren zodat weerbarstig haar weer glanzend en gezond wordt
 • Met een waaier aan producten en materialen werken
 • Een correcte voor- en naverzorging geven
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is keratine?
 • Welk effect heeft de behandeling op het haar?
 • Opbouw en structuur van het haar
 • Haargroei en haarkleur
 • Haarverzorging
 • Keratine producten
 • Toepassen van de behandeling op het model
 • Föhnen en stijlen
 • Advies en after care

keratine, keratine haarbehandeling, cursus, workshop, opleiding, lessen, diploma, onderwijs, school, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, leren

Onze docenten

Géraldine Petit

Geraldine Petit is reeds 10 jaar zelfstandig en eigenaar van Kapsalon Dreamextensions en Baardenshop.
Ze is afgestudeerd als volwaardig kapster, gespecialiseerd in extensions en haarwerken.
Geraldine volgde opleidingen in België, Engeland, Duitsland en Nederland en behaalde een prijs voor haute coiffure.
Haar doel is om Haar ervaringen te delen met jullie. 

Eveliene Aertse

De klant blij en tevreden met een up to date look de salon zien buitengaan, daar doe ik het voor! Dat blijft genieten. Het is mijn absolute passie.
Mijn andere passie is om jou te leren, hoe jij je klant ook zo naar buiten kunt laten gaan!
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Keratine Haarbehandeling

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Klanten verwachten in een kapperszaak een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Dankzij deze cursus breid jij je aanbod uit met een revitaliserende behandeling die beschadigd en vermoeid haar doet herleven. Zo houd je bestaande klanten tevreden én trek je bovendien ook nieuwe klanten aan. Anders gezegd: deze cursus is een prima investering in jouw zaak!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren kapper, legt de behandeling stap voor stap uit.
Wat is keratine?
Keratine is een natuurlijk vezeleiwit dat je ook in het menselijk lichaam terugvindt.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je zorgt zelf voor een model om op te oefenen. Denk daarbij aan een vriendin, familielid of collega. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Hairstyling, vind een specialisatiecursus die bij jou past en leer nog beter kleuren, stylen, brushen, knippen, en nog zo veel meer.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Keratine Haarbehandeling bestaat uit 1 les die 7 uur duurt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Keratine Haarbehandeling vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen kappersproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen kapsalon. Het is een topinvestering in jouw toekomst!

Naast het pakket breng je ook basismateriaal mee dat je als Hairstylist vaak in huis hebt: 2 grote badhanddoeken, klipspelden, kam, borstel, handschoenen voor het aanbrengen van het product, schort, haardroger en een stijltang. Breng ook een oefenmodel met poreus, droog haar mee. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin, collega, dochter of zus.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na de les heb jij meteen alle technieken in de vingers om je klanten te verbazen met krachtige kertainebehandelingen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

keratine, keratine haarbehandeling, cursus, workshop, opleiding, lessen, diploma, onderwijs, school, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, leren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 150.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent en het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS