Opleiding

OPLEIDING

Kindergrime

Wil jij...

 1. kindjes leren omtoveren in sierlijke vlinders, enge monstertjes of stoere dino´s
 2. veilig en verantwoord leren werken met grimeproducten
 3. weten hoe je elke keer weer originele kunstwerkjes uit je mouw schudt
 4. meer verdienen als visagist door je service ook aan te bieden op verjaardagsfeestjes, communiefeesten en andere events
 5. snel starten als kindergrimeur in hoofd- of bijberoep

Kindergrimeur, een beroep met toekomst!

Piraten, draken, helden en prinsessen... Vraag het aan kinderen en ze zouden elke dag iets anders willen zijn. Op kinderfeestjes, animatie en evenementen kan jij hen vanaf nu daarbij helpen! Door herkenbare karakters en fleurige wangtekeningen te creëren, zorg jij ervoor dat kleintjes een hele dag met een grote glimlach rondlopen.

Ben jij een creatief persoon met een passie voor verf en (b)engeltjes? Dan is de opleiding Kindergrime jou op het lijf geschilderd!

In de lessen word je begeleid door een professioneel grimeur zodat je alle technieken, kleurcombinaties en contrasten beheerst om schattige snoetjes tot echte kunstwerkjes om te toveren. Inschrijven is bovendien kinderspel! Dus waar wacht je nog op?
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  290.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kindergrime

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel24/10/202021/11/202018u30 - 21u30Zat
Gent06/11/202004/12/202018u30 - 21u30Vrij
Hasselt06/11/202004/12/202018u30 - 21u30Vrij
Antwerpen07/01/202104/02/202118u30 - 21u30Don
Brugge05/04/202103/05/202110u00 - 13u00Maa

PROGRAMMA

kindergrime, kindergrimeur, grime, kinderanimatie, animatie, kinderfeest, make-up kinderen, aquaschmink, schminken, facepainting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kindergrimeur
 • Make-upartiest in pretparken, op kinderfeestjes of bij speciale events

Vaardigheden en skills

 • Je werkt veilig en verantwoord met professionele grimeproducten.
 • Piraat, leeuw of fee? Jij tovert allerlei figuren uit je mouwen.
 • Jij zorgt op kinderfeestjes altijd voor een waar kleurenspektakel.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Intro tot het professioneel grimeren
 • Welk materiaal gebruik je voor welke creaties?
 • Spons- en penseeltechnieken
 • Hoe ontwerp je fleurige wangtekeningen?
 • Hoe maak je figuren zoals prinsessen, clowns, dieren,...
 • Knallende kleuren en opvallende contrasten
 • Praktische maquilleertrucjes
 • Herkenbare karakters schminken
 • Hygiënisch en veilig werken

kindergrime, kindergrimeur, grime, kinderanimatie, animatie, kinderfeest, make-up kinderen, aquaschmink, schminken, facepainting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kindergrime

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Grime is al jaren enorm populair. Het loont zich dan ook om deze kleurrijke maquilleertechniek aan jouw aanbod als visagist, grimeur of make-upartiest toe te voegen. Het is een regelrechte hit op kinderfeestjes, festivals en gezinsevenementen. Verder is deze opleiding ook perfect als je je eigen zoontje of dochtertje eens wil betoveren met zelfgemaakte bodyart. Jij tovert een lach op elk kindergezicht, letterlijk én figuurlijk.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, je oefent actief op een levensecht oefengezicht. Vanaf de tweede les kan de docent vragen om ook een oefenmodel te voorzien. Denk daarbij aan je zoontje, dochtertje of een ander familielid. Door op echte kindergezichtjes te oefenen krijg je de grimetechnieken vlot onder de knie. Zo leer je op een speelse manier.
Hoe start ik als zelfstandig Kindergrimeur?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Make-up. Daar vind je ongetwijfeld een cursus om jezelf nog verder te specialiseren.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kindergrime bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Eerst ontdek je welke materialen je gebruikt, vervolgens oefen je allerlei technieken in, daarna bekijk je specifieke stijlen en figuren. Ten slotte leer je veilig en hygiënisch werken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kindergrime vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen grimemateriaal nodig. Via Beautyblue bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen kinderen prachtig te grimeren. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Daarnaast heb je ook een haarband, make-upspiegel, make-upremover, washandje en badhanddoek nodig. Vanaf de tweede les breng je ook een oefenmodel mee. Denk bijvoorbeeld aan je zoontje of dochtertje. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Tijdens de lessen focussen we op praktijk. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Grimeren moet je in de vingers krijgen. Dat doe je door actief te oefenen, bijvoorbeeld tijdens een stage bij een jeugdvereniging of een animator in jouw buurt. Ook op grote kinderfeestjes kan je als stagiair aan de slag. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage creëer je fleurige wangtekeningen of totale make-overs bij kinderen van verschillende leeftijden. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Kindergrimeur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kindergrime. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kindergrimeur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

kindergrime, kindergrimeur, grime, kinderanimatie, animatie, kinderfeest, make-up kinderen, aquaschmink, schminken, facepainting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, professionele begeleiding door een ervaren make-upartiest, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
kindergrime, kindergrimeur, grime, kinderanimatie, animatie, kinderfeest, make-up kinderen, aquaschmink, schminken, facepainting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS