Opleiding

OPLEIDING

Kindermassage

Wil jij...

 1. leren hoe je jouw zoontje of dochtertje een heerlijke massage geeft
 2. weten hoe je kinderen helemaal tot rust laat komen
 3. ontdekken hoe je de signalen en de lichaamstaal van jonge kinderen interpreteert
 4. meer klanten aanspreken door jouw aanbod als masseur of kindercoach uit te breiden

Kindermasseur, een beroep met toekomst!

Ben jij mama of papa en zou je graag leren hoe je je kind(je) een relaxerende massage geeft? Ben je massagetherapeut of kindercoach en ben je op zoek naar een extra specialisatie? Dan is de opleiding Kindermassage jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze praktijkgerichte cursus krijg je onder de knie hoe je specifieke massagetechnieken voor kinderen op een correcte en veilige manier uitvoert. Veel aandacht gaat daarbij naar methodes om het kind te laten ontspannen. Er wordt ingezoomd op de ademhaling, klank, bewegingsexpressie en dans. Je krijgt ook tips om de signalen van kinderen op te pikken. Je leert luisteren naar hun lichaamstaal en komt te weten op welke manier je hen positief prikkelt.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  2 lessen

  7 lesuren

  265.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kindermassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt27/11/202004/12/202010u00 - 17u00Vrij
Bruxelles / Brussel06/12/202020/12/202009u00 - 16u00Zon
Gent10/12/202017/12/202010u00 - 17u00Don
Gent30/01/202106/02/202110u00 - 17u00Zat
Antwerpen07/02/202114/02/202110u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

kindermassage, kinderen masseren, opleiding, cursus, kinderen, workshop, diploma, lessen, school, avondonderwijs, leren, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig massagetherapeut gespecialiseerd in kindermassages
 • Kindercoach met expertise in massagetechnieken

Vaardigheden en skills

 • Jij geeft kinderen relaxerende en deugddoende massages.
 • Je begrijpt de leefwereld van kinderen en pikt hun signalen en lichaamstaal op.
 • Je stemt je massagetechnieken af op elk individueel kind.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Signalen oppikken en luisteren naar de lichaamstaal van het kind
 • Massagetechnieken: laat kinderen ontspannen
 • Jezelf inleven in de wereld van kinderen
 • Hoe geef ik kinderen de ondersteuning om zich maximaal te kunnen ontplooien?
 • Hoe ga ik om met mentale of fysieke beperkingen, ADHD of autisme?
 • Zelf aan de slag: thuis, in de klas, in een leefgroep of in een praktijk

kindermassage, kinderen masseren, opleiding, cursus, kinderen, workshop, diploma, lessen, school, avondonderwijs, leren, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs

Onze docenten

Veronique Lejeune

Nadat ze jaren actief was in de sociale sector als maatschappelijk werkster en zich bijgeschoold heeft, zowel in binnen- als buitenland, in verschillende disciplines realiseerde zij haar grote droom. In 2010 richtte zij RELAXKIDS, later TOPAZ, op met als doel door middel van yoga, aandachttraining, massage, aromatherapie en/of coaching een rustpunt te bieden aan kinderen, jongvolwassenen en hun begeleiders.
Veronique haar leuze is: Ieder kind beschikt over talenten die het kan inzetten om op te groeien tot een zelfstandig en evenwichtig individu op voorwaarde dat deze voldoende opportuniteit krijgt deze te ontwikkelen om zo tegenslagen en uitdagingen op het levenspad succesvol te trotseren.

Thalia Green

Thalia is de bezielster van “Zen-Kids”. Ze werkt als massage- en relaxatietherapeut voor volwassenen en kinderen en studeerde relaxatietherapie aan de KULeuven.
Daarnaast is ze kinderyogadocente. Ze geeft kinderyoga op verschillende scholen en werkt o.a voor de Huizen Van Het Kind waar ze kleuter- en kinderyoga geeft. Daarnaast organiseert ze crea-yogakampjes voor kinderen van de kleuterschool en het lager onderwijs.
Kinderen op een speelse manier van hun lichaam leren genieten en hen een ontspannen gevoel geven is haar passie en deze wil ze graag met haar studenten delen.
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kindermassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
In onze hectische wereld ervaren ook kinderen steeds meer stress en spanning. Elke dag opnieuw krijgen ze duizenden prikkels binnen: op school, in de jeugdbeweging, tijdens de muziekles,… In deze opleiding leer jij hoe je kinderen op drukke dagen tot rust brengt. Dankzij een ontspannende massage laad je hun batterijtjes opnieuw op én versterk je meteen jullie persoonlijke band. Ideaal voor mama´s, papa´s en professionele kindercoaches!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren masseur, legt de technieken stap voor stap uit.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, tijdens de twee lessen zorg je vanaf 14u voor een oefenmodel: een kindje tussen 5 en 10 jaar. Zo pas je de aangeleerde technieken meteen actief toe. Natuurlijk vraag je toestemming aan de moeder, de vader of de verantwoordelijke voor het kind.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kindermassage bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 7 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kindermassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding heb je 3 grote badhanddoeken nodig. Wij zorgen voor massageolie. Draag bij voorkeur comfortabele kledij.

Vanaf 14u zorg je tijdens de twee lessen voor een oefenmodel: een kindje tussen 5 en 10 jaar. Natuurlijk vraag je hiervoor toestemming aan de moeder of de verantwoordelijke voor het kind.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten met professionele kindermassages? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen salon. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te doen. Tijdens de lessen krijg jij alle technieken onder de knie om kinderen veilig en verantwoord te masseren.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kindermassage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kindermasseur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

kindermassage, kinderen masseren, opleiding, cursus, kinderen, workshop, diploma, lessen, school, avondonderwijs, leren, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 265.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
kindermassage, kinderen masseren, opleiding, cursus, kinderen, workshop, diploma, lessen, school, avondonderwijs, leren, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS