Opleiding

OPLEIDING

Klantgericht communiceren

Wil jij...

 1. op een professionele manier leren omgaan met verschillende soorten klanten
 2. jouw communicatie perfect afstemmen op de behoeftes, vragen en wensen van de klant
 3. allerlei doelgerichte gesprekstechnieken onder de knie krijgen
 4. jouw klantenrelaties voor 100% laten renderen
 5. meer verdienen door elke maand weer jouw verkooptargets te halen

Verkoper, een beroep met toekomst!

Hoe ga je om met klanten? Het is een vraag die vele antwoorden heeft. Want elke klant is anders. De manier waarop je met hen communiceert is beslissend om tot een succesvolle verkoop over te gaan. Dankzij deze praktijkgerichte opleiding leer je verschillende manieren waarop jij met klanten omgaat.

Samen met een topdocent overloop je alle stappen van een succesvolle interactie. Zowel aan de telefoon als face to face. Je ontdekt hoe je met klachten omgaat, empathie opbrengt en alle andere do’s and don’ts. Want zo bevorder je niet alleen de relatie met de klant maar ook het imago van je bedrijf komt het zeker ten goede. Want professionaliteit en klantgerichtheid blijven de musts voor elke onderneming!

Kies voor een cursus met pit!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  8 lesuren

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Klantgericht communiceren

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent23/10/201923/10/201909u00 - 17u00Woe
Hasselt08/06/202008/06/202009u00 - 17u00Maa

PROGRAMMA

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze cursus is geschikt voor iedereen die regelmatigmet klanten te maken krijgt. Denk maar aan pr, sales en dienst na verkoop. De kennis die je tijdens deze opleiding opdoet, vormt een mooie toevoeging aan je cv en doet jouw carrièrekansen stijgen!

Vaardigheden en skills

 • Je communiceert correct met klanten, via telefoon, e-mail of face-to-face.
 • Jij gaat voor klantgerichtheid en gedraagt je als uithangbord van de firma.
 • Jij herkent en benut de specifieke behoeftes van elke klant.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe gedraag je jezelf naar klanten toe?
 • Verschillende types van klanten
 • Doelstellingen maken voor klanten en deze realiseren
 • Hoe ga je om met lastige vragen of moeilijke situaties?
 • Overtuigen zonder te manipuleren
 • Gesprekstechnieken voor een succesvol klantengesprek
 • Vaardigheden om klantgerichter te handelen?
 • Win-winsituaties creëren voor jezelf en je klanten
 • Neen zeggen zonder klanten te verliezen
 • Correcte service verlenen zonder grenzen van het bedrijf te overschrijden

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Klantgericht communiceren

Wanneer start de volgende opleiding Klantgericht communiceren?
Check het overzicht van de geplande opleidingen, locaties en lesuren. We plannen voortdurend nieuwe startdata in. Bekijk dus regelmatig het overzicht om een startdatum te vinden die perfect in jouw planning past. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van alle startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied. Superhandig!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Marketing & Communicatie en vind een specialisatiecursus waarin jij meteen jouw klantgerichte communicatievaardigheden kan toepassen!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Klantgericht communiceren bestaat uit een intensieve lesdag van 8 uur. In de dynamische les leer je verschillende manieren om met klanten te communiceren. Je krijgt tips & tricks mee en wordt zo het ideale uithangbord van je bedrijf. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen.

Praktijkervaring en stage

Deze opleiding is heel praktijkgericht. Na de les ga je meteen professioneel aan de slag met je nieuwe vaardigheden. Stage lopen is niet nodig.

Examen en diploma

Na de les krijg je een certificaat om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit certificaat ga je meteen aan de slag.

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Klantgericht communiceren maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Klantgericht communiceren

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS