Opleiding

OPLEIDING

Kleurenconsulent (Subseizoenen)

Wil jij...

 1. ontdekken hoe je kleding, kapsels en make-up aanpast aan de subseizoenen
 2. kleurenanalyses leren uitvoeren bij 50-plussers, mannen en uiteenlopende huidtypes
 3. weten of je een koel, warm of neutraal type bent
 4. kleur- en stijladvies geven op maat van je klant
 5. je kledingzaak uitbreiden met een extra kleurenservice

Kleurenconsulent, een beroep met toekomst!

Heb je al enige kennis van kleuranalyse? Wil je je verder verdiepen in stijltips en je kleuradvies nóg waardevoller maken? Dan kan je nu dankzij een professionele stijlconsulente zélf jouw klanten een verfijnde en gepersonaliseerde stijl aanmeten! Vergroot je succes met deze extra service en bied méér aan!

Leer tijdens deze dynamische opleiding hoe je een koel, warm of neutraal type onderscheidt en welke kleine tips al voor spectaculaire effecten kunnen zorgen. Hoe beïnvloedt make-up de uitstraling en hoe pas ik mijn kennis toe op mannen?

Ontdek het allemaal tijdens deze verrijkende lesdag!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  130.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kleurenconsulent (Subseizoenen)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen13/12/202013/12/202010u00 - 17u00Zon 
-15%
Bruxelles / Brussel19/12/202019/12/202009u00 - 16u00Zat 
-15%
Brugge07/02/202107/02/202109u00 - 16u00Zon 
-15%
Gent14/02/202114/02/202110u00 - 17u00Zon 
-15%
Hasselt07/03/202107/03/202110u00 - 17u00Zon 
-15%

PROGRAMMA

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, subseizoenen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kleur- en stijladviseur
 • Kleurenconsulent of stylist gespecialiseerd in subseizoenen
 • Medewerker in een kledingwinkel of boetiek
 • Imagoconsulent of personal shopper met expertise in kleuranalyse

Vaardigheden en skills

 • Jij past bij elke klant een uitgebreide en professionele kleuranalyse toe.
 • Jij geeft klanten aangepaste stijladvies, van kop tot teen.
 • Kleurtypes en subseizoenen? Jij weet van aanpakken!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe ziet een kleuranalyse er stap voor stap uit?
 • Hoe pas je de verschillende subseizoenen toe?
 • Professioneel advies op maat van het subtype
 • Hoe geef je je klant concreet stijladvies?
 • Welke make-up past het beste bij mijn klant?
 • Welke kapsels flatteren een bepaald type?
 • Kleuranalyse bij 50-plussers
 • Kleuranalyse bij mannen
 • Kleuranalyse bij verschillende etniciteiten
 • Snel starten als kleurenconsulent in hoofd- of bijberoep

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, subseizoenen

Onze docenten

Ans Geeroms

Al 22 jaar staat Ans voor de klas, lesgeven zit in haar bloed.

Reeds 8 jaar is Ans kleur- en stijlconsulente in bijberoep.

Graag deelt ze met jullie haar passie over al wat mooi en kleurrijk is op gebied van fashion.

Ze kijkt er enorm naar uit om vol gedrevenheid en met enthousiasme het kleur- en stijladvies over te brengen naar haar studenten, 

Zo kunnen de studenten er hopelijk evenveel plezier aan beleven als zij. 

 

“Fashion is wat je koopt, stijl is wat je ermee doet”. 

 

Inge Tackaert

Voordat Inge Tackaert docente werd aan onze school, had ze al een carrière als administratief medewerkster achter de rug. Ze wilde van haar passie haar beroep maken en volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste en gezondheidscoach. Ze had enkele jaren een eigen schoonheidsinstituut, maar dat gaf ze op om regelmatig opleidingen aan schoonheidsinstituten te geven en hen uit te leggen welke producten ze best konden gebruiken. Sinds 2013 heeft ze opnieuw een eigen zaak, FeelZen, waar je terecht kan voor coaching, sugaring en heerlijke massages.
 
Inge houdt van actie en variatie en dat zal je ook merken in haar lessen!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kleurenconsulent (Subseizoenen)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Klanten verwachten kleuradvies op maat van hun modestylist of van de winkelbediendes in hun favoriete boetiek. Met deze opleiding ben jij perfect in staat om dat advies fijnmazig af te stemmen op de stijl en de persoonlijkheid van elke klant. En dat terwijl je rekening houdt met de subseizoenen. Dat maakt jouw service uniek. Zo help jij je klanten nog beter verder en neem je een voorsprong op de concurrentie. Kortom: deze opleiding is een investering die loont!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Kleurenconsulent (Basis) te volgen. Zonder basiskennis is het moeilijk om actief aan deze les deel te nemen.
Is de les praktijkgericht?
Ja, de les is speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo te leren hoe je professioneel kleuradvies geeft, rekening houdend met de subseizoenen. Je leert door te doen. Steek je handen dus maar uit je mouwen!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursussen Kleurenconsulent (Gevorderden) of Kleurenconsulent (Mannen) om je expertise te verdiepen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kleurenconsulent (Subseizoenen) bestaat uit 1 les van 7 uur. In de les kom je alles te weten over verschillende subseizoenen en kleurtypes. Met de kleinste moeite leer jij het meest spectaculaire effect creëren. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw docent zorgt voor kleurdoeken en al het andere materiaal. Dat materiaal is helemaal gratis en gebruik je samen met je medestudenten.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel kleurenconsulent? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten seizoensgebonden te adviseren. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Je opleiding is heel praktijkgericht. Je past de leerstof direct toe op jezelf en op je medestudenten. Je hoeft dan ook geen stage te lopen.

Examen en diploma

Na de les ontvang je per post het diploma Kleurenconsulent (Subseizoenen). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kleurenconsulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, subseizoenen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleidingsdag Kleurenconsulent (Subseizoenen) bedraagt slechts 130.00 euro. Voor dit bedrag krijg je de professionele begeleiding van een ervaren kleurenconsulent die jouw alle tips en tricks over kleuren geeft, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, subseizoenen
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS