Opleiding

OPLEIDING

Kok - Restauranthouder

Wil jij...

 1. zelf een restaurant, foodbar of taverne openen
 2. weten wat er allemaal komt kijken bij het openen van je eigen horecazaak
 3. alles leren over het reilen en zeilen in de keuken
 4. gasten laten smullen van jouw heerlijke gerechtjes
 5. geld verdienen met je persoonlijke passie voor lekker eten

Kok - Restauranthouder, een beroep met toekomst!

Droom je van je eigen restaurant met zelfbedachte gerechten op het menu? Wil je een opleiding die je perfect voorbereid op het starten van je eigen zaak? Dan is met onze opleiding Kok-Restauranthouder jouw broodje gebakken!

Onze professionele opleiding is er voor iedereen; ongeacht je kennis, niveau of ervaring. Van amuse tot pousse-café ... Je krijgt alle kennis mee om zelf aan de slag te gaan en het te maken als klasse-kok. Schrijf je vandaag nog in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  490.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Kok - Restauranthouder

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Brugge11/02/201913/05/201918u30 - 21u30Maa
Aalst11/02/201913/05/201918u30 - 21u30Maa
Antwerpen13/03/201905/06/201918u30 - 21u30Woe
Hasselt19/03/201904/06/201918u30 - 21u30Din
Gent23/04/201925/06/201918u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

koken, restaurant, brasserie, chef, taverne, keuken,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Restaurantuitbater
 • Uitbater horecazaak
 • Kok in een exlusief restaurant
 • Eigen traiteurzaak opstarten
 • Een bestaande zaak overnemen

Vaardigheden en skills

 • Alle voedingskennis bezitten en kunnen toepassen
 • De keuken, recepten en apparatuur kunnen gebruiken
 • Kunnen slagen voor het examen en kunnen starten als kok
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe start ik als kok-restauranthouder?
 • Keukenuitrusting en apparatuur
 • Basissausen, soepen en bereidingswijzen
 • Vlees, vis en versnijdingen
 • Groenten en fruit
 • Kruiden en specerijen
 • Gerechten en recepten
 • Serveerkunde en drankenkennis
 • Starten met je eigen restaurant

koken, restaurant, brasserie, chef, taverne, keuken,

Onze docenten

Bart Joos

Als je een opleiding Kok-Restauranthouder volgt, dan willen wij in eerste instantie dat de docent een berg van praktijkervaring kan voorleggen. Docent Bart Joos voldoet aldus met glans aan deze eigenschap.
 
”Dankzij meer dan 10 jaar werkervaring als chef-kok en restauranthouder ben ik in staat op te treden als ervaringsdeskundige en adviseur op dit vlak”, zo zegt Bart. “Aanvankelijk ben ik in loondienst begonnen, maar al gauw zag ik in wat de voordelen waren om als zelfstandige te werken, ook al ging dat gepaard met vallen en opstaan”. Deze nuttige bagage wil Bart dan ook maar al te graag delen met zijn cursisten.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kok - Restauranthouder

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Een klassieke taverne, een hippe pop-upbar, een echt klasserestaurant,… Iedereen die al lang droomt van een eigen horecazaak is hier aan het juiste adres. In deze opleiding krijg jij namelijk alle kennis mee om jouw droom waar te maken. En dat van een echte ervaringsdeskundige. Zo begin jij perfect voorbereid aan je nieuwe avontuur. Geniet van de vrijheid en doe je eigen ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Ga ik in deze opleiding aan de slag in de keuken?
Dit is een theoretische cursus, bedoeld als voorbereiding op de start van jouw eigen zaak. De lessen focussen op kennis van technieken, producten, gereedschappen en materialen. Ook de opstart en uitbouw van je eigen restaurant komen aan bod. Kooklessen zijn geen deel van deze opleiding.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Horeca & Hospitality. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kok - Restauranthouder bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kok - Restauranthouder vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Jouw docent voorziet de rest.

Praktijkervaring en stage

Heb je tijdens het studeren al zin om de keuken in te duiken? Wil je eens van dichtbij ervaren wat het betekent om een restaurant te runnen? Kies dan voor een stage! Spring eens binnen bij een restaurant in je buurt, toon je kookkunsten, en vraag naar een leuke stageplaats. Op stage sprokkel je waardevolle werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de horeca. Handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een fantastische carrière als Kok - Restauranthouder.

Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kok - Restauranthouder. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kok - Restauranthouder. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

koken, restaurant, brasserie, chef, taverne, keuken,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 490.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren kok, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
koken, restaurant, brasserie, chef, taverne, keuken,
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Kok - Restauranthouder

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS