Opleiding

OPLEIDING

Kok - Restauranthouder

Wil jij...

 1. zelf een restaurant, foodbar of taverne openen
 2. weten wat er allemaal komt kijken bij het openen van je eigen horecazaak
 3. alles leren over het reilen en zeilen in de keuken
 4. geld verdienen met je persoonlijke passie voor lekker eten
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Kok, een beroep met toekomst!

Bekwame kok- en restauranthouders hebben de wereld voor zich. Je krijgt bonussen, promoties en reiskansen of je stampt zelf een succesvolle zaak uit de grond.

En dat is slechts de kers op de taart. Je verbetert voortdurend verschillende vaardigheden. Sales, marketing, klantenservice, onderhoud, waren- en drankenkennis ... staan dagelijks op het menu. Daarbovenop ontmoet jij elke dag talrijke gasten die nieuwe kansen met zich meebrengen!

Klaar voor een carrière als kok-en restauranthouder? Schrijf je dan nu in voor deze thuiscursus. Je leert alle knepen van het vak en krijgt de fiscale aspecten en hygiënevoorschriften duidelijk voorgeschoteld.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  395.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

kok, restauranthouder, traiteur, restaurant, brasserie, eethuis, taverne, bistro, kookworkshop, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kok
 • Restauranthouder
 • Traiteur
 • Medewerker in de horeca

Vaardigheden en skills

 • Verschillende ingrediënten en voedingswaren op een correcte manier bewaren
 • Voldoen aan de veiligheids- en hygiënevoorschriften
 • Weten hoe je je eigen succesvolle zaak lanceert
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Starten met je eigen zaak
 • Keukentechnologie
 • Warenkennis
 • Serveerkunde
 • Drankenkennis
 • Veiligheid en hygiëne in de keuken
 • Keukenuitrusting en apparatuur

kok, restauranthouder, traiteur, restaurant, brasserie, eethuis, taverne, bistro, kookworkshop, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

joos bart

Als je een opleiding Kok-Restauranthouder volgt, dan willen wij in eerste instantie dat de docent een berg van praktijkervaring kan voorleggen. Docent Bart Joos voldoet aldus met glans aan deze eigenschap.
 
”Dankzij meer dan 10 jaar werkervaring als chef-kok en restauranthouder ben ik in staat op te treden als ervaringsdeskundige en adviseur op dit vlak”, zo zegt Bart. “Aanvankelijk ben ik in loondienst begonnen, maar al gauw zag ik in wat de voordelen waren om als zelfstandige te werken, ook al ging dat gepaard met vallen en opstaan”. Deze nuttige bagage wil Bart dan ook maar al te graag delen met zijn cursisten.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Kok - Restauranthouder

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Een klassieke taverne, een hippe pop-upbar, een echt klasserestaurant,… Iedereen die al lang droomt van een eigen horecazaak is hier aan het juiste adres. In deze cursus krijg jij namelijk alle kennis mee om jouw droom waar te maken. Zo begin jij perfect voorbereid aan je nieuwe avontuur. Geniet van de vrijheid en doe je eigen ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Leer ik koken in deze thuisstudie?
Dit is een theoretische thuisstudie, bedoeld als voorbereiding op de start van jouw eigen zaak. De cursus focussen op kennis van technieken, producten, gereedschappen en materialen. Ook de opstart en uitbouw van je eigen restaurant komen aan bod. Kooklessen zijn geen deel van deze cursus.
Wat is het verschil met de groepsles Kok - Restauranthouder?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Inhoudelijk is er bijna geen verschil met de groepsles Kok - Restauranthouder. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Horeca & Hospitality. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een doorwinterd restauranthouder met een getrainde neus voor kwaliteit en business via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Kok - Restauranthouder een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Heb je tijdens het studeren al zin om de keuken in te duiken? Wil je eens van dichtbij ervaren wat het betekent om een restaurant te runnen? Kies dan voor een stage! Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een restaurant in je buurt, toon je kookkunsten en je horecatalent, en vraag naar leuke stagemogelijkheden. Tijdens je stage sprokkel je waardevolle werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de horeca. Handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een fantastische carrière als Kok.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kok - Restauranthouder. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kok. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

kok, restauranthouder, traiteur, restaurant, brasserie, eethuis, taverne, bistro, kookworkshop, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Kok - Restauranthouder maar 395.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een topdocent en meester chef-kok, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle ingrediënten voor een knallende start als Kok.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
kok, restauranthouder, traiteur, restaurant, brasserie, eethuis, taverne, bistro, kookworkshop, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Kok - Restauranthouder

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS