Opleiding

OPLEIDING

Kruidenstempelmassage

Wil jij...

 1. zelf kruidenstempels leren maken en opwarmen
 2. klanten of vrienden verwennen met een kruidige massage
 3. ontdekken hoe je pijn en stress op een natuurlijke manier vermindert
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als masseur uit te breiden

Masseur, een beroep met toekomst!

Door verwarmde linnen of katoenen kruidenbuiltjes zachtjes over het lichaam te bewegen, maak je de reinigende, activerende en ontspannende krachten van de geconcentreerde kruiden los en creëer je harmonie tussen lichaam en geest.

Tijdens de les leer je de soorten kruiden kennen, ontdek je hoe je zelf bundeltjes kan maken en verwarmen, welke aroma’s er vrij komen en welke positieve fysieke en mentale uitwerkingen deze hebben op het lichaam van je klant. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels! Door gebruik te maken van neerwaartse druk, cirkelbewegingen of trage, slepende bewegingen bestrijd je pijn en verlos je je klant van stress.

Ontdek de gebalde kracht van de natuur en laat vitale energie weer vrij stromen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kruidenstempelmassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen23/11/202023/11/202010u00 - 17u00Maa
Gent09/01/202109/01/202110u00 - 17u00Zat
Hasselt10/01/202110/01/202110u00 - 17u00Zon
Antwerpen10/01/202110/01/202110u00 - 17u00Zon
Antwerpen17/01/202117/01/202110u00 - 17u00Zon
Brugge28/02/202128/02/202110u00 - 17u00Zon
Antwerpen25/04/202125/04/202110u00 - 17u00Zon
Antwerpen26/09/202126/09/202110u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

kruiden, kruidenstempel, kruidenstempelmassage, opleiding, workshop, cursus, lessen, leren, diploma, volwassenenonderwijs, onderwijs, school

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig massagetherapeut met specialisatie in kruidenstempelmassages
 • Werknemer in een massagesalon
 • Masseur in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Alternatief therapeut gespecialiseerd in kruidenstempelmassages

Vaardigheden en skills

 • Jij maakt zelf verschillende soorten kruidenbundeltjes.
 • Je voert kruidenstempelmassages uit op een professionele manier.
 • Je verlicht klachten van klanten met behulp van specifieke kruiden.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Algemene kruidenkennis
 • De werking van kruiden
 • De behoefte van de klant
 • Zelf kruidenbundeltjes maken
 • Kruidenstempelks verwarmen
 • Professionele kruidenstempelmassages
 • Verschillende technieken
 • De massage afronden en beëindigen

kruiden, kruidenstempel, kruidenstempelmassage, opleiding, workshop, cursus, lessen, leren, diploma, volwassenenonderwijs, onderwijs, school

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kruidenstempelmassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Kruidenstempelmassages staan synoniem voor puur genot. Deze opleiding is dan ook perfect als je stress en spanning actief wil bestrijden, mensen gewoon lekker wil verwennen of jouw aanbod als masseur wil uitbreiden. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de cursus Massagetherapeut te volgen. Zonder die voorkennis is het moeilijk om actief aan de les deel te nemen.
Hoe geraak ik na deze opleiding zelf aan de nodige kruiden?
Verschillende webwinkels hebben een ruim assortiment aan kruiden in hun aanbod. Ook in natuurwinkels kom je aan je trekken. Uiteraard kan je sommige kruiden ook zelf kweken in je tuin of op je terras.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kruidenstempelmassage bestaat uit een geurige lesdag van 7 uur. In die les kom je alles te weten komt over het gebruik van kruidentuiltjes. Je leert hoe je een kruidenzakje samenstelt, verwarmt en gebruikt tijdens deugddoende massages. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Wij zorgen voor massageolie, stempels en kruiden. Dat materiaal is helemaal gratis en gebruik je samen met je medestudenten. Zelf breng je enkel 3 grote donkere badhanddoeken, een badjas en een hoeslaken voor één persoon mee naar de les.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na de les heb jij de massagetechnieken meteen goed in de vingers en leg jij je klanten lekker in de watten met ontspannende kruidenstempelmassages.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

kruiden, kruidenstempel, kruidenstempelmassage, opleiding, workshop, cursus, lessen, leren, diploma, volwassenenonderwijs, onderwijs, school

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van de een docent gespecialiseerd in het gebruik van kruidenstempelmassage, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
kruiden, kruidenstempel, kruidenstempelmassage, opleiding, workshop, cursus, lessen, leren, diploma, volwassenenonderwijs, onderwijs, school

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Wellnessmasseur bespaar je maar liefst € 353. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Wellnessmasseur volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Wellnessmasseur

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig wellnessmasseur
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Expert in relaxerende massages

Info over deze allround opleiding

Word jij de held van het wellnesscenter? Ben je klaar om een allround massage-expert te worden? Twijfel dan niet langer én schrijf je nu in voor deze dynamische, allesomvattende massageopleiding.

Van Thaise voetmassage tot Japanse gelaatsmassage , jij komt letterlijk én figuurlijk alles van kop tot teen te weten over verschillende massagetechnieken. Professionele massagetherapeuten tonen jou alle kneepjes van het vak, om zo je klanten optimaal te doen ontspannen. Je gaat zelf aan de slag met je handen, ellebogen, maar ook met hulpmiddelen zoals bamboe en kruidenstempelzakjes.

Jij trekt klanten aan met jouw allround kennis van allerlei massagetechnieken. Je laat hen maximaal ontspannen en doet hun energie weer vrij stromen!

Programma

Module: Relaxatiemassage
Module: Kruidenstempelmassage
Module: Hotstone Massage
Module: Lomi Lomi Massage
Module: Ayurvedische Massage
Module: Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage
Module: Bamboemassage
Keuzevak: Thaise Voet- en Onderbeenmassage
Keuzevak: Japanse Gezichtsmassage
Word Masseur

  Diploma

  Groepsles

  1249.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS