Opleiding

OPLEIDING

Kruidenstempelmassage

Wil jij...

 1. zelf kruidenstempels leren maken en opwarmen
 2. klanten of vrienden verwennen met een kruidige massage
 3. ontdekken hoe je pijn en stress op een natuurlijke manier vermindert
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als masseur uit te breiden

Masseur, een beroep met toekomst!

Door verwarmde linnen of katoenen kruidenbuiltjes zachtjes over het lichaam te bewegen, maak je de reinigende, activerende en ontspannende krachten van de geconcentreerde kruiden los en creëer je harmonie tussen lichaam en geest.

Tijdens de les leer je de soorten kruiden kennen, ontdek je hoe je zelf bundeltjes kan maken en verwarmen, welke aroma’s er vrij komen en welke positieve fysieke en mentale uitwerkingen deze hebben op het lichaam van je klant. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels! Door gebruik te maken van neerwaartse druk, cirkelbewegingen of trage, slepende bewegingen bestrijd je pijn en verlos je je klant van stress.

Ontdek de gebalde kracht van de natuur en laat vitale energie weer vrij stromen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Kruidenstempelmassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt23/03/201923/03/201909u00 - 16u00Zat
Gent04/05/201904/05/201909u00 - 16u00Zat
Brugge19/05/201919/05/201910u00 - 17u00Zon
Antwerpen19/05/201919/05/201910u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

kruiden, kruidenstempel, kruidenstempelmassage, opleiding, workshop, cursus, lessen, leren, diploma, volwassenenonderwijs, onderwijs, school

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Kruidenstempelmasseur
 • Kruidenstempelmasseur in een spa
 • Gezondheidsconsulent met kennis van Kruidenstempelmassage
 • Schoonheidsspecialist met kennis van Kruidenstempelmassage

Vaardigheden en skills

 • Zelf met de nodige kennis kruidenbundeltjes maken
 • De technieken van de kruidenstempelmassage professioneel en correct uitvoeren
 • De klachten van je klanten verlichten door specifieke kruiden te gebruiken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Deskundige kruidenkennis aanleren
 • Wat is hun werking van welke kruiden?
 • Luisteren naar de behoeftes van je klant
 • Hoe zelf kruidenbundeltjes maken?
 • Op welke manier verwarm ik deze?
 • De kruidenstempelmassage professioneel uitvoeren
 • De verschillende kruidenstempeltechnieken toepassen
 • De massage afronden en beëindigen

kruiden, kruidenstempel, kruidenstempelmassage, opleiding, workshop, cursus, lessen, leren, diploma, volwassenenonderwijs, onderwijs, school

Onze docenten

Steven Huyge

Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook les in onze opleiding Natuurvoeding en talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereisd om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 

Vicky Colman

Vlak na haar studies van maatschappelijk assistent, schoolde Vicky Colman zich bij tot gezondheidsconsulent en Meester herborist. Buiten lezingen en workshops waarin ze mensen op een enthousiaste manier warm maakt voor kruiden, gezonde voeding en persoonlijkheidsvorming, heeft ze sinds enkele jaren een eigen praktijk waarin de focus ligt op health, wellness en coaching. Ze voorziet haar klanten van individuele adviezen met betrekking tot voeding, gezondheid en stresshantering. Ze helpt hen ontspannen met massage- en aromatherapie of coacht hen naar meer zelfzorg. Daarnaast heeft ze al 15 jaar ervaring als enthousiaste vormingstrainer, coach en docent. Vicky is met andere woorden van vele markten thuis. Toch is het voor haar een logisch geheel; zelf zegt ze dat alles te maken heeft met je goed in je vel voelen.
 
Aan de studenten van De Schoonheidsschool geeft ze cursussen die perfect aansluiten bij haar uitgebreide knowhow. Een vat vol kennis dus!

Linda Foubert

Linda Foubert leerde als kleuterleidster de basispsychologie goed implementeren. Haar collega´s zorgden ervoor dat ze nog een ander talent ontwikkelde: de kunst om een degelijke massage te geven. In 1989 volgde ze een cursus voetreflexologie waaruit haar interesse voor aromatherapie verderkwam. Linda liep stage in Frankrijk en leerde er etherische oliën distilleren.
 
Hierna volgde ze massageopleidingen en massagecursussen om in 2006 haar eigen massagepraktijk op te starten. In haar praktijk heeft ze een aanbod van maar liefst 18 verschillende massages.
 
Sinds 2011 geeft Linda haar kennis door als docente aan De Schoonheidsschool.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kruidenstempelmassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Kruidenstempelmassages staan synoniem voor puur genot. Deze opleiding is dan ook perfect als je stress en spanning actief wil bestrijden, mensen gewoon lekker wil verwennen of jouw aanbod als Masseur wil uitbreiden. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de cursus Massagetherapeut te volgen. Zonder die voorkennis is het moeilijk om actief aan de les deel te nemen.
Hoe geraak ik na deze opleiding zelf aan de nodige kruiden?
Verschillende webwinkels hebben een ruim assortiment aan kruiden in hun aanbod. Ook in natuurwinkels kom je aan je trekken. Uiteraard kan je sommige kruiden ook zelf kweken in je tuin of op je terras.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De lesdag duurt 7 uur. Je komt alles te weten komt over het gebruik van kruidentuiltjes. Je leert hoe je een kruidenzakje samenstelt, verwarmt en gebruikt tijdens deugddoende massages. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kruidenstempelmassage vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Wij zorgen voor massageolie, stempels en kruiden. Dat materiaal is helemaal gratis en gebruik je samen met je medestudenten. Zelf breng je enkel 3 grote donkere badhanddoeken, een badjas en een hoeslaken voor één persoon mee naar de les.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na de les heb jij de massagetechnieken meteen goed in de vingers en leg jij je klanten lekker in de watten met ontspannende kruidenstempelmassages.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

kruiden, kruidenstempel, kruidenstempelmassage, opleiding, workshop, cursus, lessen, leren, diploma, volwassenenonderwijs, onderwijs, school

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van de een docent gespecialiseerd in het gebruik van kruidenstempelmassage, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Wellnessmasseur bespaar je maar liefst € 552. Een echte aanrader dus!

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Wellnessmasseur

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Carrièremogelijkheden

 • Allround massagetherapeut in een Wellnesscenter
 • Zelfstandig massagetherapeur (Allround)

Info over deze allround opleiding

Word jij de held van het wellnesscenter? Ben je klaar om een allround massage-expert te worden? Twijfel dan niet langer én schrijf je nu in voor deze dynamische, allesomvattende massage-opleiding.

Van Thaise voetmassage tot Japanse gelaatsmassage , jij komt letterlijk én figuurlijk alles van kop tot teen te weten over verschillende massagetechnieken. Professionele massagetherapeuten tonen jou alle kneepjes van het vak, om zo je klanten optimaal te doen ontspannen. Je gaat zelf aan de slag met je handen, ellebogen, maar ook met hulpmiddelen zoals bamboe en kruidenstempelzakjes.

Jij trekt klanten aan met jouw allround kennis van allerlei massagetechnieken. Je laat hen maximaal ontspannen en doet hun energie weer vrij stromen!

Programma

Module 1: Relaxatiemassage
Module 2: Kruidenstempelmassage
Module 3: Hotstone Massage
Module 4: Lomi Lomi Massage
Module 5: Ayurvedische Massage
Module 6: Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage
Module 7: Bamboemassage
Keuzevak 1: Thaise Voet- en Onderbeenmassage
Keuzevak 2: Japanse Gezichtsmassage
Word Masseur

  Diploma

  Groepsles

  1249.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS