Opleiding

OPLEIDING

Landschaps- en Architectuurfotografie

Wil jij...

 1. leren hoe je landschappen, gebouwen en weidse uitzichten professioneel op beeld vastlegt
 2. indruk maken bij vrienden en familie met jouw schitterende vakantiefoto´s
 3. met een statief leren werken
 4. van je passie voor fotografie een volwaardige job maken
 5. meer verdienen als fotograaf door jouw aanbod uit te breiden

Fotograaf, een beroep met toekomst!

Ben je professioneel of amateurfotograaf en is het je ambitie om architecturale hoogstandjes creatief en met oog voor detail op de gevoelige plaat vast te leggen? Verken dan onder begeleiding van een deskundig fotograaf de natuur en de urban scene door de lens van je eigen camera!

Laat je meeslepen door een expert in het vak en versnel de ontwikkeling van je eigen vaardigheden.

Met de juiste instellingen en technieken, kennis van diafragma, composities en belichting ga je op pad met je docent om tijdens de les de stad vanuit een ander gezichtspunt te ontdekken. Je wordt persoonlijk geadviseerd om een unieke stijl aan je foto’s toe te kennen en je talent écht te ontplooien. Maak hierna zelf indruk met je exposities!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  289.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Landschaps- en Architectuurfotografie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt05/03/201902/04/201918u30 - 21u30Din
Antwerpen02/05/201906/06/201918u30 - 21u30Don
Leuven20/05/201924/06/201918u30 - 21u30Maa
Antwerpen01/06/201929/06/201914u00 - 17u00Zat
Gent11/06/201908/07/201918u30 - 21u30Din
Antwerpen01/07/201929/07/201918u30 - 21u30Maa
Hasselt01/02/202029/02/202010u00 - 13u00Zat
Gent15/02/202014/03/202010u00 - 13u00Zat
Antwerpen01/03/202029/03/202010u00 - 13u00Zon
Geel15/09/202013/10/202018u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

landschapsfotografie, natuurfotografie, digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluiter

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Landschaps- en Architectuurfotograaf
 • Natuurfotograaf
 • Huisfotograaf voor een reismagazine, architectuurmagazine of natuurtijdschrift

Vaardigheden en skills

 • Je speelt met creatieve camerastandpunten en composities
 • Jij weet hoe je professioneel met een statief werken
 • Jij legt landschappen en gebouwen zowel artistiek als naturel vast
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Een kleine intro tot Landschaps- en Architectuurfotografie
 • De verschillende camera-instellingen
 • Speciale technieken: meervoudige belichtingen, lightpainting,...
 • Werken met filters, perspectief, dieptewerking, hyperfocale afstand,...
 • Een goede foto: rekening houden met standpunten, compositie en kadrering
 • Maak abstracte en kunstzinnige foto’s
 • Praktijkoefeningen

landschapsfotografie, natuurfotografie, digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluiter

Onze docenten

Christophe Luts

Hoofddocent Christophe Luts is een doorkneed freelance fotograaf met expertise in product- en portretfotografie en commerciële reportages. Deze grafische duizendpoot is bedreven in o.a. multimedia technology, regie, visual storytelling, high-end retouching… the list goes on!
 
Christophe mengt vlot het visuele met het digitale: Photoshop, After Effects, 3D en een scherp oog voor detail zijn maar enkele tools uit zijn wapenarsenaal. Deze docent ademt digitale fotografie en zijn obsessie/passie neemt hij mee naar de cursussen Digitale fotografie, Lightroom, Landschaps- en architectuurfotografie, Reportagefotografie, Studiofotografie, Portretfotografie en Photoshop voor fotografen.
 
Studenten die zich inschrijven voor de praktijkgerichte opleidingen van Christophe genieten van creatieve uitdagingen, pro tips uit het werkveld en een grondige scholing in de grafische sector. Met trots werken wij dan ook samen met deze gedreven en getalenteerde docent.

Isabel Debeuf

Isabel Debeuf is bijna twintig jaar aan de slag als zelfstandig fotografe in bijberoep. Ze maakt reportages voor zowel particulieren als voor bedrijven en ze verzorgt de digitale verwerking van foto-opdrachten van collega's. Zelf volgde Isabel haar vierjarige opleiding fotokunst in avondonderwijs en schreef ze zich ook in voor een verkorte opleiding Photoshop.
 
Wil je les krijgen van deze echte professional? Isabel deelt met veel plezier al haar handige tips en tricks!

Jan Albrecht

Docent Jan Albrecht behaalde een bachelordiploma in beeldende kunsten en fotografie. Vandaag de dag is hij zelfstandig fotograaf en grafisch ontwerper, waardoor hij een heel gevarieerd takenpakket heeft: fotograferen op locatie en in de studio, het ontwerpen van websites en drukwerk en het maken van fine art fotografische prints, ... Daarnaast is hij ook bestuurslid bij het Natuurpunt Ham, waar hij zich onder andere bezighoudt met het maken van de website en het ontwerp en de verzorging van drukwerk zoals affiches, flyers en folders.
 
Door zijn gevarieerde takenpakket heeft Jan een oevrvloed aan kennis om verschillende cursussen te doceren. De opleidingen Digitale Fotografie, Lightroom en Studio- en Productfotografie sluiten perfect aan bij zijn vakgebied. Hij zal dus antwoord kunnen geven op al je vragen en je met raad en daad kunnen bijstaan gedurende de opleiding.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Landschaps- en Architectuurfotografie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je fotografeert een landschap of een gebouw om later te merken dat je foto het weidse of imposante gevoel dat je toen had helemaal niet goed weergeeft. Die teleurstelling is dankzij deze opleiding definitief verleden tijd. In de toekomst zijn jouw foto´s van landschappen en gebouwen altijd spot on!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Het is handig als je de basisprincipes van het fotograferen al onder de knie hebt. We raden dus aan om eerst de opleiding Digitale Fotografie (Basis) te volgen. Ook kennis van het programma Lightroom is een must.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. Maak je lens dus maar schoon en zet je arendsogen dus maar op scherp!
Kan ik een camera huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als fotograaf is het belangrijk om je eigen camera te hebben. Enkel zo leer je het toestel door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte fotograaf.
Welke camera raden jullie aan?
Bijna alle spiegelreflex- en systeemcamera´s die je in de winkel vindt, zijn degelijke toestellen. Of je nu fotografeert met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro: de leerstof van deze cursus en de principes van de fotografie blijven hetzelfde. Bepaal dus zelf wat je aan een camera wil uitgeven. Laat je bij de keuze voor een bepaald merk of type door een winkelbediende adviseren.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Met onze opleiding Photoshop voeg je bijvoorbeeld fotobewerking aan je skill set toe. Check ook zeker ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Fotografie & Media.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Landschaps- en Architectuurfotografie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. De cursus begint met het leren kennen van je camera. Vervolgens leer je mooie foto's maken. Tenslotte ontdek je hoe je de meest artistieke en abstracte composities vastlegt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Landschaps- en Architectuurfotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Breng zelf een laptop met lader en verlengsnoer mee. Zorg ervoor dat je op voorhand het programma Adobe Lightroom Classic CC op je laptop installeert. Neem ook een statief en een eigen spiegelreflex- of systeemcamera mee. Het merk en het type mag je zelf kiezen. Kijk zeker even na of je camera voldoende opgeladen is, of neem ook je oplader mee. Is je camera gloednieuw? Breng dan de handleiding mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een fotostudio of een ervaren fotograaf in jouw buurt en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage voer je fotografische opdrachten uit voor echte klanten. Op stage leer je elke dag nog iets nieuws bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Fotograaf.

Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Voor deze opleiding maak je tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk. Jouw docent beoordeelt die opdrachten. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Landschaps- en Architectuurfotografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Fotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

landschapsfotografie, natuurfotografie, digitale fotografie, digitale camera, foto, fotograaf, vakantiefoto, creatief, media, creativiteit, portretfotografie, scherpstellen, compositie, stilleven, architectuur, studioverlichting, fotostudio, lens, sluiter

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 289.00 euro. Dit bedrag omvat een uitgebreid lesboek, de professionele begeleiding van een topfotograaf, het gebruik van de lokalen en het examen. Zo heb je meteen alles bij de hand voor een succesvolle opleiding!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 6 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Digitale Fotografie (Allround) bespaar je maar liefst € 327. Een echte aanrader dus!

allround digitale fotografie, cursus allround digitale fotografie, opleiding allround digitale fotografie, allround digitale fotografie antwerpen, allround digitale fotografie gent, allround digitale fotografie hasselt, groepslessen digitale fotografie, a

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Digitale Fotografie (Allround)

allround digitale fotografie, cursus allround digitale fotografie, opleiding allround digitale fotografie, allround digitale fotografie antwerpen, allround digitale fotografie gent, allround digitale fotografie hasselt, groepslessen digitale fotografie, a

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig Fotograaf in hoofd- of in bijberoep
 • Huisotograaf bij een magazine, een eventbureau of een krant
 • Medewerker in een fotostudio
 • Specialist in huwelijks-, event- of concertfotografie

Info over deze allround opleiding

Een fototoestel kopen is één ding. Weten waar alle knopjes voor dienen is nog iets anders. En hoe zorg je ervoor dat jouw beelden meer dan duizend woorden spreken? In de opleiding Digitale Fotografie (Allround) ontdek je alle tips en tricks die jouw foto’s naar een hoger niveau tillen.

Van de invloed van diafragma, compositie en belichting tot uiteenlopende disciplines als landschaps- en portretfotografie: je ontdekt het allemaal in deze praktijkgericht opleiding. Onder leiding van een vakspecialist die je alle geheimen van de fotografie verklapt, leer je alles van shoots in de fotostudio tot het bewerken van je foto's. En dat in een professionele fotostudio!

Kortom, dit is dé cursus voor iedereen die zich professioneel wil (bij)scholen.

Programma

Module 1: Digitale Fotografie (Basis)
Module 2: Lightroom
Module 3: Studio- en Productfotografie
Module 4: Portretfotografie
Module 5: Reportagefotografie
Module 6: Landschaps- en Architectuurfotografie
Word Fotograaf

  Diploma

  Groepsles

  1475.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS