Opleiding

OPLEIDING

Lightroom

Wil jij...

 1. professioneel leren werken met Lightroom
 2. alle tools en mogelijkheden van dit superhandige computerprogramma ontdekken
 3. de foto´s in jouw enorme collectie efficiënt bekijken, beheren en bewerken
 4. de kwaliteit van jouw foto´s in een handomdraai naar een hoger niveau tillen

Fotograaf, een beroep met toekomst!

Voor zowat elke fotograaf is Adobe Lightroom een must. Het is dan ook een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Je kan de software het best omschrijven als een fotodatabank, gecombineerd met een bewerkingsprogramma. Met Lightroom bewerk je je foto´s digitaal en sla je ze gestructureerd op in een databank. En dat zonder het minste kwaliteitsverlies!

Het handige hieraan is dat je meteen categorieën en tags aanbrengt in een wirwar van duizenden foto´s. Je brengt broodnodige structuur aan in je werk. Je bewaart je foto´s overzichtelijk per thema. Je vindt ze achteraf dus snel terug. Een echte noodzaak voor iedere fotograaf die het leven, als echte professional, door een fotolens bekijkt.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  289.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Lightroom

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen17/12/201828/01/201918u30 - 21u30Maa
Gent17/12/201828/01/201918u30 - 21u30Maa
Hasselt04/04/201916/05/201918u30 - 21u30Don
Leuven24/04/201929/05/201918u30 - 21u30Woe
Gent25/04/201923/05/201918u30 - 21u30Don
Geel25/04/201923/05/201918u30 - 21u30Don
Antwerpen08/05/201905/06/201918u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

lightoom, fotobewerking, fotografie, fotografieprogramma, afbeeldingsbeheerprogramma, afbeeldingsbewerkingsoftware, fotobeheer, fotograaf, software, fotocollectie, fotobewerkingsprogramma, fotostudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Eindafwerker bij een fotostudio
 • Fotoredacteur bij een magazine
 • Fotobewerker bij grafische dienst
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Werken met alle functionaliteiten van Lightroom, zowel qua opslag als bewerking
 • De meest frequente shortcuts binnen het programma kennen om sneller en efficiënter te werken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten en instellingen van Lightroom?
 • Welke bewerkingen kan je uitvoeren met Lightroom?
 • Leer foto´s importeren in een catalogus
 • Hoe pas je de belichting op een correcte manier aan?
 • Maak virtuele kopieën van je werk
 • Hoe kan je de juiste kleurtemperatuur toepassen?
 • Wat is leescorrectie en hoe verwijder je chromatische aberratie?
 • Welke shortcuts kan je gebruiken?

lightoom, fotobewerking, fotografie, fotografieprogramma, afbeeldingsbeheerprogramma, afbeeldingsbewerkingsoftware, fotobeheer, fotograaf, software, fotocollectie, fotobewerkingsprogramma, fotostudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Christophe Luts

Hoofddocent Christophe Luts is een doorkneed freelance fotograaf met expertise in product- en portretfotografie en commerciële reportages. Deze grafische duizendpoot is bedreven in o.a. multimedia technology, regie, visual storytelling, high-end retouching… the list goes on!
 
Christophe mengt vlot het visuele met het digitale: Photoshop, After Effects, 3D en een scherp oog voor detail zijn maar enkele tools uit zijn wapenarsenaal. Deze docent ademt digitale fotografie en zijn obsessie/passie neemt hij mee naar de cursussen Digitale fotografie, Lightroom, Landschaps- en architectuurfotografie, Reportagefotografie, Studiofotografie, Portretfotografie en Photoshop voor fotografen.
 
Studenten die zich inschrijven voor de praktijkgerichte opleidingen van Christophe genieten van creatieve uitdagingen, pro tips uit het werkveld en een grondige scholing in de grafische sector. Met trots werken wij dan ook samen met deze gedreven en getalenteerde docent.

Isabel Debeuf

Isabel Debeuf is bijna twintig jaar aan de slag als zelfstandig fotografe in bijberoep. Ze maakt reportages voor zowel particulieren als voor bedrijven en ze verzorgt de digitale verwerking van foto-opdrachten van collega's. Zelf volgde Isabel haar vierjarige opleiding fotokunst in avondonderwijs en schreef ze zich ook in voor een verkorte opleiding Photoshop.
 
Wil je les krijgen van deze echte professional? Isabel deelt met veel plezier al haar handige tips en tricks!

Kristof Jenné

Kristof Jenné behaalde zijn diploma Communicatie- & multimedia design en ging aan de slag als grafisch ontwerper en allround PR-medewerker bij Van Hool. Inmiddels ontwerpt hij al meer dan tien jaar flyers, posters en banners voor deze bekende busconstructeur. Daarnaast is hij freelance foto-retoucher voor een fotografiebureau. Ook websites ontwerpen en beheren zijn hem niet vreemd.
 
De lessen van Kristof zijn een echte aanrader voor al wie nuttige tips en goede raad wil krijgen van een ervaren en creatieve grafisch vormgever.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Lightroom

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Honderd foto’s, duizend foto’s, duizenden foto’s,… Als Fotograaf weet je hoe snel je een enorme collectie aan beeldmateriaal opbouwt. Gevolg: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Geen nood! Met het programma Lightroom breng je orde op zaken en heb je elke foto altijd binnen handbereik. Perfect voor iedereen met een hart voor fotografie!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan de cursus Lightroom volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Met welke versie van Lightroom leer ik werken?
Je leert werken met Lightroom Classic CC. Installeer dit programma op je laptop voor je naar de eerste les komt. Je vindt het via de website van Adobe.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, in de les ga je actief aan de slag met de tools en mogelijkheden van Lightroom. Je leert door te doen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Fotografie & Media. Check het aanbod, schrijf je in en word fotografisch expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Lightroom bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. De eerste les behandelt de tools die Lightroom biedt. Je leert met al deze tools werken. Tenslotte ontdek je ook de shortcuts die jouw werk vergemakkelijken en versnellen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Lightroom vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent speciaal ontwikkeld cursusmateriaal op basis van de laatste nieuwe ontwikkelingen. Zelf breng je een laptop, oplader en eventueel een verlengsnoer mee. Installeer op voorhand het programma Lightroom Classic CC op je laptop. Je vindt het via de website van Adobe. Zo kan je vanaf de eerste les actief oefenen!

Praktijkervaring en stage

Duizenden foto´s bewerken en logisch organiseren neemt tijd in beslag. Wil jij razendsnel en superefficiënt leren werken? Dan is een stage bij een ervaren fotograaf een prima keuze! Op stage krijg je alle technieken en toepassingen van Lightroom zo goed onder de knie dat het bijna een automatische wordt. Een stage is bovendien ook een handig opstapje naar een mooie carrière als professioneel Fotograaf.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Vraag vervolgens bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Daarna ben jij helemaal klaar om je droomcarrière uit te bouwen!

Examen en diploma

Voor deze opleiding maak je tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk. Jouw docent beoordeelt je opdrachten. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Lightroom. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Fotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

lightoom, fotobewerking, fotografie, fotografieprogramma, afbeeldingsbeheerprogramma, afbeeldingsbewerkingsoftware, fotobeheer, fotograaf, software, fotocollectie, fotobewerkingsprogramma, fotostudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 289.00 euro. Dit bedrag omvat een allesomvattend lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren fotograaf, het gebruik van de lokalen en het examen. Je hebt dus meteen alles binnen handbereik om van je opleiding een succes te maken!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
lightoom, fotobewerking, fotografie, fotografieprogramma, afbeeldingsbeheerprogramma, afbeeldingsbewerkingsoftware, fotobeheer, fotograaf, software, fotocollectie, fotobewerkingsprogramma, fotostudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 9 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Digitale fotografie (Allround) bespaar je maar liefst € 1931. Een echte aanrader dus!

opleiding, cursus, groepsles, avondles, avondschool, volwassenenonderwijs, studie, leren, fotografiecursus, fotografie, digitale fotografie, fotograferen, fotograaf, foto

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Digitale fotografie (Allround)

opleiding, cursus, groepsles, avondles, avondschool, volwassenenonderwijs, studie, leren, fotografiecursus, fotografie, digitale fotografie, fotograferen, fotograaf, foto

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig fotograaf in hoofd- of in bijberoep
 • Huisotograaf bij een magazine, een eventbureau of een krant
 • Medewerker in een fotostudio

Info over deze allround opleiding

Een fototoestel kopen is één ding. Weten waar alle knopjes en functies voor dienen is nog iets anders. En hoe zorg je ervoor dat jouw beelden voor zich spreken? In deze opleiding ontdek je alle tips en tricks die jouw foto’s naar een hoger niveau tillen.

Onder leiding van een vakspecialist die je alle geheimen van de fotografie verklapt, ga je actief aan de slag in een professionele fotostudio en ondervind je zelf hoe je speelt met belichting, compositie, diafragma en meer. Je leert alles van shoots in de fotostudio tot het bewerken van je foto's met Lightroom.

Kortom, dit is dé cursus voor iedereen die zich professioneel wil (bij)scholen.

Programma

Module 1: Studio- en portretfotografie
Module 2: Lightroom
Module 3: Digitale Fotografie (Basis)
Word Fotograaf

  Diploma

  Groepsles

  925.00 euro

Digitale Fotografie (Allround)

allround digitale fotografie, cursus allround digitale fotografie, opleiding allround digitale fotografie, allround digitale fotografie antwerpen, allround digitale fotografie gent, allround digitale fotografie hasselt, groepslessen digitale fotografie, a

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig Fotograaf in hoofd- of in bijberoep
 • Huisotograaf bij een magazine, een eventbureau of een krant
 • Medewerker in een fotostudio
 • Specialist in huwelijks-, event- of concertfotografie

Info over deze allround opleiding

Een fototoestel kopen is één ding. Weten waar alle knopjes voor dienen is nog iets anders. En hoe zorg je ervoor dat jouw beelden meer dan duizend woorden spreken? In de opleiding Digitale Fotografie (Allround) ontdek je alle tips en tricks die jouw foto’s naar een hoger niveau tillen.

Van de invloed van diafragma, compositie en belichting tot uiteenlopende disciplines als landschaps- en portretfotografie: je ontdekt het allemaal in deze praktijkgericht opleiding. Onder leiding van een vakspecialist die je alle geheimen van de fotografie verklapt, leer je alles van shoots in de fotostudio tot het bewerken van je foto's. En dat in een professionele fotostudio!

Kortom, dit is dé cursus voor iedereen die zich professioneel wil (bij)scholen.

Programma

Module 1: Digitale Fotografie (Basis)
Module 2: Lightroom
Module 3: Studio- en Productfotografie
Module 4: Portretfotografie
Module 5: Reportagefotografie
Module 6: Landschaps- en Architectuurfotografie
Word Fotograaf

  Diploma

  Groepsles

  1475.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS