Opleiding

OPLEIDING

Maak je eigen Businessplan

Wil jij...

 1. een nieuwe zaak starten of een nieuw project lanceren
 2. jouw idee omzetten in een concreet en strategisch businessplan
 3. ontdekken of jouw idee praktisch én financieel haalbaar is
 4. eindelijk jouw commerciële of zakelijke dromen waar maken

Zelfstandig Ondernemer, een beroep met toekomst!

Ben jij een startende ondernemer en wil je een sterk businessplan uitwerken? Of ben je reeds ondernemer en wil je een nieuw project lanceren? Dan is deze opleiding voor jou! Je leert hier alles over het financiële aspect, kostprijsberekeningen en uiteraard ook een stukje concurrentieanalyse.

Het is niet altijd eenvoudig om een idee om te zetten in een businessplan, laat staan financiers te overtuigen. Ontdek hoe je van jouw geweldige idee een volledig financieel plan maakt dat ook praktisch haalbaar is én met oog voor groei en winst. Dit is jouw ideale hulplijn van thuis uit. Gedaan met enkel dromen, hier komt jouw business!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  265.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

photoshop adobe, digitale beeldbewerking, beeldbewerkingsprogramma, grafisch, software, fotobewerking, fotoretouche, rode ogen, fotografie, fotograaf, cursus photoshop, foto bewerken, avondonderwijs, grafisch ontwerp, grafisch design, grafisch vormgever,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Ondernemer
 • Zelfstandige in hoofdberoep
 • Zelfstandige in bijberoep
 • Doorgroeimogelijkheden naar Project Manager

Vaardigheden en skills

 • Je kan met succes een eigen zaak opstarten
 • Je kan je eigen werking kunnen evalueren
 • Je kan bepalen wat de volgende stap in je ontwikkeling is
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het doel van jouw onderneming
 • Jouw toegevoegde waarde
 • Jouw strategie
 • Financieel aspect
 • Kostprijsberekening
 • Concurrentieanalyse en marktonderzoek
 • De gezonde financiële reflex
 • Nieuwste trends: starterslab, pop-up store, ...

photoshop adobe, digitale beeldbewerking, beeldbewerkingsprogramma, grafisch, software, fotobewerking, fotoretouche, rode ogen, fotografie, fotograaf, cursus photoshop, foto bewerken, avondonderwijs, grafisch ontwerp, grafisch design, grafisch vormgever,

Onze docenten

Nicole Vranken

Nicole Vranken is een sales-en people manager in hart en nieren met meer dan 20 jaren ervaring in het aansturen van teams van 5-150 medewerkers.
Met haar pallet aan ervaringen in verschillende sectoren is zij een docente die inspireert a.d.h.v. praktische business cases. Elke les is anders maar zeker interactief.
Zij maakt gebruik van de meest innovatieve digitale tools die momenteel beschikbaar zijn om je doel te bereiken.
20% theorie en 80% praktijk daar leren de (jong)volwassenen het meest van. 
Together we have it all. Dat is haar motto.
In 2015 richtte zij venditoplus op. Zij inspireert, motiveert en cultiveert vriendelijkheid in het DNA van jonge bedrijven.
Haar missie en visie is : Venditio+ ijvert voor een rijker bedrijfsleven, slimmer, gezonder en verbindend.
Zij is tevens de auteur van het boek “goedzoeker of goudzoeker” uitgebracht door uitgeverij Politeia.
Specialiteiten : verkopen met hart en ziel, softskills in de 4de industriële digitale revolutie, start your customer journey with us.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Maak je eigen Businessplan

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Wie als zelfstandige wil starten, moet eerst een degelijk businessplan opstellen. Om dat foutloos te doen en zo stevig mogelijk in je schoenen te staan, is een doordachte aanpak noodzakelijk. Tijdens deze opleiding leer je je eigen plan opstellen van A tot Z.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Wat heb ik nodig om deel te nemen aan de virtual classes?
Je hebt een computer nodig met internetverbinding. Wij zorgen ervoor dat je je kan inloggen op onze beveiligde omgeving waar je in alle comfort en privacy kan deelnemen aan de lessen.
Kan ik met eender welke computer de lessen volgen?
Ja, het type computer maakt helemaal niet uit! Zowel een Windows als een Mac besturingssysteem zijn goed. Bovendien kan je je zelfs aanmelden voor de virtual classes vanop je tablet of smartphone!
Is mijn privacy beschermd?
Absoluut. We hebben speciaal een uiterst beveiligde omgeving gebouwd waarin jij in alle vertrouwen je opleiding kan volgen. Bovendien maak je zelf de keuze of je al dan niet gebruik maakt van je webcam. Zo bepaal je helemaal zelf hoe je deelneemt aan de lessen.
Ontvang ik een cursusboek?
Ja. Je kan je digitale cursus zelfs al onmiddellijk na inschrijving raadplegen via je eCampus. Zo kan je de leerstof al rustig doornemen voor de start van je opleiding.
Ik heb een technisch probleem met mijn computer of het internet. Wat nu?
Heb je een les gemist omwille van een technisch probleem? Laat het ons even weten en we zoeken een geschikt alternatief voor je om de les in te halen op een ander moment in een andere lessenreeks.
Kan ik een stage volgen?
Een stage is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Bepaal zelf de plek, duur en periode van je stage. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. In dat geval neem je niet deel aan het examen op het einde van je lessenreeks, maar leg je een nieuwe datum vast nadat je je stage hebt afgerond.
Hoe leg ik examen af en hoe ziet het eruit?
Het formaat waarin het examen afgenomen wordt hangt af van je opleiding. In de eerste les zal de docent hier uitgebreid op ingaan.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Maak je eigen Businessplan bestaat uit 5 interactieve lessen op vaste lesdagen. Elke les duurt 3 uur en wordt live gedoceerd door een professionele vakexpert. Via eCampus heb je toegang tot ons online leslokaal. Je volgt de lessen dus digitaal waar je maar wilt. Je hebt de keuze om je camera aan te zetten zodat je medestudenten je kunnen zien of niet.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hebt een pc, laptop of mac en een internetverbinding nodig. Je hebt toegang tot het online leslokaal via jouw persoonlijke eCampus. Je krijgt het handboek digitaal in pdf formaat.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na de praktijkgerichte lessen ga je meteen actief aan de slag met je nieuwe kennis en vaardigheden. Je bent dan helemaal klaar om een succesvol businessplan op te stellen.

Examen en diploma

Je docent vertelt je tijdens de eerste les hoe je beoordeeld wordt. Na de lessen ontvang je een diploma om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Wanneer je na deze opleiding als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het ook handig om ook de cursus Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je verder voor op je nieuwe zakelijke avontuur.

photoshop adobe, digitale beeldbewerking, beeldbewerkingsprogramma, grafisch, software, fotobewerking, fotoretouche, rode ogen, fotografie, fotograaf, cursus photoshop, foto bewerken, avondonderwijs, grafisch ontwerp, grafisch design, grafisch vormgever,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Maak je eigen Businessplan maar 265.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent én toegang tot ons digitaal leerplatform.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
photoshop adobe, digitale beeldbewerking, beeldbewerkingsprogramma, grafisch, software, fotobewerking, fotoretouche, rode ogen, fotografie, fotograaf, cursus photoshop, foto bewerken, avondonderwijs, grafisch ontwerp, grafisch design, grafisch vormgever,
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 8 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Bedrijfskunde bespaar je maar liefst € 207. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Bedrijfskunde volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

photoshop adobe, digitale beeldbewerking, beeldbewerkingsprogramma, grafisch, software, fotobewerking, fotoretouche, rode ogen, fotografie, fotograaf, cursus photoshop, foto bewerken, avondonderwijs, grafisch ontwerp, grafisch design, grafisch vormgever,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Bedrijfskunde

photoshop adobe, digitale beeldbewerking, beeldbewerkingsprogramma, grafisch, software, fotobewerking, fotoretouche, rode ogen, fotografie, fotograaf, cursus photoshop, foto bewerken, avondonderwijs, grafisch ontwerp, grafisch design, grafisch vormgever,

Carrièremogelijkheden

 • Bedrijfskundige bij een bedrijf of organisatie
 • Zelfstandig bedrijfskundige
 • Managementconsultant
 • Projectleider
 • Bedrijfsleider met grondige kennis van bedrijfskunde

Info over deze allround opleiding

Zet je gedrevenheid en je kritische geest in om aan de slag te gaan in een adviserende rol voor bedrijven. Je analyseert de werking van een organisatie en geeft met behulp van concrete oplossingen aan hoe het beter kan. Als bedrijfskundige werk je nauw samen met het management en verschillende teams of afdelingen. Tijdens deze opleiding verdiep je je immers in diverse aspecten van de bedrijfswereld en groei je uit tot een echte expert met een grondige kennis van zaken.

Je leert alles over budgetten, boekhoudtechnieken en andere financiële aspecten van het beroep. Daarnaast doe je ook de nodige skills op om als leidinggevende aan de slag te gaan. Na deze opleiding weet je als geen ander hoe je een team motiveert en zo de productiviteit op de werkvloer pijlsnel doet stijgen.

Ook als je je eigen zaak wil oprichten komt deze opleiding goed van pas. Je docenten vertellen je vanuit hun eigen ervaring hoe je een bedrijf opricht en winstgevend maakt. Je krijgt ook een dosis marketing mee waarmee je jouw zaak in de spotlights weet te zetten.

Programma

Module: Boekhouden (Basis)
Module: Financieel Manager
Module: Management (Basis)
Module: Marketing (Basis)
Module: Maak je eigen Businessplan
Module: Mijn positie als leidinggevende
Module: Bedrijfsbeheer
Module: Teamleader: hoe motiveer ik mijn team
Word Bedrijfskundige

  Diploma

  Groepsles

  1743.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Maak je eigen Businessplan

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS