Opleiding

OPLEIDING

Mac voor Beginners

Wil jij...

 1. overstappen van Windows naar Mac
 2. jouw Applecomputer door en door leren kennen
 3. weten hoe je alle tools en mogelijkheden van je Mac ten volle benut
 4. leren werken met Finder, Pages, iCloud, Safari en nog vele andere toepassingen
 5. up-to-date blijven met de nieuwste toepassingen van Mac en andere Appleproducten

Mac-Specialist, een beroep met toekomst!

Heb jij een Mac en wil je er graag beter mee leren werken? Of heb je een betere kennis van Apple nodig voor je job? Dan is onze cursus Mac voor Beginners voor jou de perfecte keuze!

Tijdens de boeiende groepslessen leer je in vijf uitgebreide lessen praktijkgericht omgaan met de meest gebruikte programma’s en tools van je Mac. Zo leer je onder andere werken met het Apple toetsenbord, de muis en het Trackpad. Ook de verschillende menu’s, dialoogvensters en programma’s zoals Safari, Apple Mail en Pages zullen voor jou geen geheimen meer hebben!

Dankzij deze boeiende lessen kan jij binnenkort als de beste overweg met jouw Apple computer. Enorm handig voor thuis, maar zeker ook een mooie aanvulling voor je cv.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  229.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Mac voor Beginners

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen05/11/201910/12/201918u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

cursus mac, opleiding mac, mac beginners, leren werken met mac, cursus apple, opleiding apple, apple beginners, leren werken met apple, avondschool apple, avondcursus mac, thuisstudie, werken met mac

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

Met een goede kennis van Mac vergroot je je kansen op een job in de creatieve sector. Zo kan je aan de slag in webdesign, grafische vormgeving, modeontwerp, fotografie,...

Vaardigheden en skills

 • Probleemloos je Mac besturen met toetsenbord, trackpad en muis
 • Vlot werken met de meestgebruikte programma’s en tools van je Mac
 • Finder, Launchpad, Safari? Het is voor jou geen Chinees meer!
 • Jij kent jouw Apple computer nu als de beste!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Mac besturen met toetsenbord, Trackpad en muis
 • Wat betekenen de menubalken, vensterknoppen en iconen
 • Systeemvoorkeuren aanpassen en begrijpen
 • Siri en ouderlijk toezicht
 • Ontdek de functionaliteiten van hardware
 • Leer werken met iCloud
 • Mappen en bestanden
 • Werken met Finder (organiseren en zoeken)
 • Ontdek het internet met Safari
 • Organiseer je pc met Agenda en Apple Mail
 • Neem en beheer foto’s met Photobooth en Foto’s
 • Bewerk en schrijf teksten met Pages

cursus mac, opleiding mac, mac beginners, leren werken met mac, cursus apple, opleiding apple, apple beginners, leren werken met apple, avondschool apple, avondcursus mac, thuisstudie, werken met mac

Onze docenten

Johan Van Synghel

Docent Johan heeft een uitstekende computerkennis en is gespecialiseerd in het 3D-tekenprogramma SketchUp. “Een ideaal programma, want op korte tijd kun je er al mooie prestaties mee leveren”, weet hij.
 
“Mijn ervaring als docent heeft mij veel geleerd”, zegt Johan. “zo weet ik dat een cursist niet per se zoveel mogelijk kennis wil verwerven, maar dat hij gewoon dat wil leren dat hem het meeste oplevert. Daarom richt ik me op praktische en direct toepasbare kennis. Ben je geïnteresseerd in architectuur? Dan leer ik jou in twee lessen je eigen huis natekenen!”

Nathalie Rosy

Nathalie heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijs en staat met veel enthousiasme voor een groep. Tijdens haar lessen wordt de nadruk gelegd op de praktijk. Aan de hand van oefeningen en instructies worden cursisten uitgedaagd om te ontdekken hoe handige programma’s zoals oa Word, Excel en Outlook werken. Het doel is curisten te stimuleren om hun competenties te blijven aanscherpen ook nog ver na de cursus. Dat alles met de volle overtuiging dat iedereen kan leren werken met softwarepakketten.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Mac voor Beginners

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor iedereen die de overstap wil maken van Windows naar Mac. Ook als je voor je job met een Applecomputer werkt, maar je niet helemaal vertrouwd voelt met de software, ben je hier aan het juiste adres. Wij maken jou wegwijs!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Je leert alle tools en mogelijkheden van je MacBook stap voor stap kennen.
Heb ik zelf een Mac nodig?
Ja, breng zelf een MacBook mee naar de les. Zo leer jij meteen je eigen Applecomputer kennen. Het type mag je zelf kiezen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! We hebben een breed gamma aan cursussen om jouw computervaardigheden op punt te stellen. Check het aanbod, schrijf je in voor een vervolgcursus en word een technical wizzard.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Mac voor Beginners bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen leer je stap voor stap werken met de verschillende tools van jouw Applecomputer. In het overzicht met de startdata van de opleiding Mac voor Beginners vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Zelf breng je een MacBook mee. Zo leer jij meteen je eigen computer kennen. Het type mag je zelf kiezen. Neem ook je oplader en eventueel een verlengsnoer mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Daarom dat het ondersteunend lesmateriaal van de opleiding ter beschikking wordt gesteld via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt!

Praktijkervaring en stage

Na de praktijkgerichte lessen ga je meteen aan de slag met je Mac. Je hoeft geen stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Mac voor Beginners. Met dit diploma toon je jouw kennis en vaardigheden aan, bijvoorbeeld tijdens sollicitaties.

cursus mac, opleiding mac, mac beginners, leren werken met mac, cursus apple, opleiding apple, apple beginners, leren werken met apple, avondschool apple, avondcursus mac, thuisstudie, werken met mac

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Mac voor Beginners bedraagt slechts 229.00 euro. Dit bedrag omvat het handige lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van onze lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
cursus mac, opleiding mac, mac beginners, leren werken met mac, cursus apple, opleiding apple, apple beginners, leren werken met apple, avondschool apple, avondcursus mac, thuisstudie, werken met mac
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS