Opleiding

OPLEIDING

Make-up Artist: Airbrush

Wil jij...

 1. professioneel leren werken met een airbrush-pistool
 2. weten hoe je patronen, stencils en camouflage gebruikt
 3. klanten verwennen met een glad, egaal en levendig resultaat
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als visagist verder uit te breiden

Visagist, een beroep met toekomst!

Wil jij je vaardigheden als Make-Up Artist uitbreiden? Dan is de professionele dagopleiding Airbrush iets voor jou. Want tijdens deze cursus leer je de meest courante technieken om deze stijl perfect toe te passen. Laat de make-upborstels en penselen dus maar achterwege en ga voor een mooi resultaat dat doet stralen!

Onder leiding van ervaren docenten leer hoe je professioneel aan de slag gaat met deze handige spuitpistooltjes om een mooie make-up aan te brengen die doet stralen. Ontdek hoe je de juiste look creëert en deze tot in de puntjes tot leven brengt op het gezicht van je klanten. Met deze boeiende en prachtige techniek ga je steeds voor een fabuleus resultaat waar iedereen van versteld staat.

Interesse? Schrijf je dan snel in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  2 lessen

  6 lesuren

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Make-up Artist: Airbrush

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt04/12/201911/12/201910u00 - 16u00Woe
Gent12/01/202019/01/202009u00 - 15u00Zon
Antwerpen15/02/202022/02/202010u00 - 16u00Zat
Hasselt16/02/202023/02/202010u00 - 16u00Zon

PROGRAMMA

make-up, schmink, visagie, MUA, visagie gevorderden, Avondmake-up, Smokey-Eyes, Catwalk-Make-Up, Photo-Make-Up,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Met deze specialisatie ga je meteen aan de slag in jou salon en heb je een weer een stapje voor in je toekomstige carrière! Zo school jij jezelf om tot een make-up artist die van alle markten thuis is!

Vaardigheden en skills

 • Jij hebt deze techniek in de vingers en kan perfect overweg met airbrushpistooltjes
 • Jij weet hoe je deze make-up mooi aanbrengt voor een prachtig resultaat
 • Jij bent in staat om voor elke vrouw de juiste make-up samen te stellen
 • Jij laat iedere vrouw schitteren met een fabuleuze look
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Verschillende toepassingen van Airbrush leren kennen
 • Werken met het Airbrush Pistool, compressor en verf
 • De juiste technieken in de vingers krijgen voor een prachtig resultaat
 • Camouflage, shading/highlighting, foundation, blush,...
 • Werken met stencils en patronen
 • Make-up aanbrengen voor een natuurlijke look
 • Creatieve looks creëren en uitvoeren
 • Onderhoud en gebruik van technisch materiaal

make-up, schmink, visagie, MUA, visagie gevorderden, Avondmake-up, Smokey-Eyes, Catwalk-Make-Up, Photo-Make-Up,

Onze docenten

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Elke Stroykens

Elke Stroykens werkt als vaste make-up artist bij het merk Kryolan en verwent haar klanten met prachtige make-up en nuttige tips. Daarnaast is ze make-up artist / styliste in bijberoep bij haar eigen bedrijf MesS Make-up & styling by Elke Stroykens.
 
Met meer dan tien jaar ervaring in het vak deelt Elke met veel plezier en enthousiasme al haar beautygeheimen met jou tijdens de lessen. Ze is gepassioneerd in alles wat met make-up en fashion te maken heeft en is op dat vlak van alle markten thuis. Styling, hairstyling, beautymake-up, special effects, airbrush... Ze vertelt je er graag over!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Make-up Artist: Airbrush

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Klanten verwachten in een schoonheidssalon altijd een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Dankzij deze cursus breid jij je aanbod uit met een veelgevraagde techniek, ideaal voor een egale en sprankelende look. Zo houd je bestaande klanten tevreden én trek je bovendien ook nieuwe klanten aan. Anders gezegd: deze cursus is een prima investering in jouw zaak!
Wat is Airbrush eigenlijk?
Airbrush is een unieke techniek waarbij je klanten maquilleert met behulp van een luchtpistool. Het pistool vervangt de traditionele sponsjes en penselen. Het pistool geeft een egaler resultaat. Ook voor dunne, onopvallende foundations is deze techniek eigenlijk onmisbaar!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de basisopleiding Visagie te volgen. Deze cursus bouwt daarop verder. Zonder die voorkennis is het moeilijk om actief aan de les deel te nemen.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de techniek vlot onder de knie. Zo leer je op een praktische en speelse manier.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Make-up en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Make-up Artist: Airbrush bestaat uit 2 lessen die elk 6 uur duren. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In de intensieve lessen ontdek je hoe je de airbrushtechniek perfect toepast om keer op keer een prachtig resultaat te bekomen. Zo laat jij elke vrouw stralen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Make-up Artist: Airbrush vind je alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen materiaal nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen schoonheidssalon. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Naast het pakket breng je ook pen en papier mee naar de les.

Praktijkervaring en stage

Na de praktijkgerichte lessen ga je meteen actief aan de slag met je kennis uit de opleiding Make-up Artist: Airbrush. Een stage is dus niet nodig.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Na de lessen ontvang je een deelnameattest waarmee je je nieuwe kennis en vaardigheden aantoont.

make-up, schmink, visagie, MUA, visagie gevorderden, Avondmake-up, Smokey-Eyes, Catwalk-Make-Up, Photo-Make-Up,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Make-up Artist: Airbrush maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Make-up Artist: Experttraining bespaar je maar liefst € 128. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Make-up Artist: Experttraining volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

schoonheidsspecialist worden, volwasseneonderwijs, opleiding make-up, opleiding airbrush, opleiding contouring, opleiding eyeliner, cursus allround make-up artist, avondschool make-up

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Make-up Artist: Experttraining

schoonheidsspecialist worden, volwasseneonderwijs, opleiding make-up, opleiding airbrush, opleiding contouring, opleiding eyeliner, cursus allround make-up artist, avondschool make-up

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig visagist, make-upartiest of schoonheidsspecialist
 • Medewerker in een beautysalon
 • Stylist achter de schermen bij film, theater, tv of modeshows

Info over deze allround opleiding

Ben je al aan de slag als make-upartiest en wil je jouw klanten iets nieuws aanbieden of je verder specialiseren? Dan is deze opleiding iets voor jou! Je specialiseert je in meerdere technieken tegelijk en speelt zo in op de wensen van de klant. Ontdek hoe je de ideale look creëert en welke materialen en schoonheidsproducten je daarvoor best gebruikt.

Onze ervaren docenten tonen je hoe je tijd wint met airbrushpistolen en vertellen je alles over contouringtechnieken. Je leert hoe je opvallende eyeliner kan aanbrengen om de ogen van je klant te doen stralen.

Dankzij deze opleiding breid je je aanbod uit en trek je mogelijk een nieuw publiek. Schrijf je snel in!

Programma

Module 1: Make-up Artist: Airbrush
Module 2: Make-up Artist: Unusual Eyeliner
Module 3: Make-up Artist: Extreme Contouring & Highlighting
Word Make-upartiest

  Attest

  Groepsles

  449.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS