Opleiding

OPLEIDING

Management Assistant

Wil jij...

 1. het management leren assisteren en ondersteunen
 2. weten hoe je agenda´s beheert, vergadering voorbereidt, offertes opstelt en nog zo veel meer
 3. jouw organisatietalent en administratieve skills laten renderen
 4. jouw carrière een boost geven door uit te groeien tot dé rechterhand van het management
 5. meer verdienen door promotie te maken binnen je bedrijf

Managementassistent, een beroep met toekomst!

Dé perfecte voorbereiding op een carrière als Management Assistant

Een goeie management assistant is de onmisbare rechterhand van één of meerdere directieleden. Jij draait dus mee aan het hoofd van het bedrijf, een functie waarbij discretie, organisatorisch talent en puike communicatieskills onmisbaar zijn. Management assistant is een gegeerd beroep op de arbeidsmarkt.

In deze praktijkgerichte cursus leer je op een professionele manier communiceren en corresponderen, correct omgaan met collega’s en externe klanten, basis boekhoudkundige verwerkingen uit te voeren, perfect een agenda te beheren, enz. Met dit diploma ben jij onmiddellijk inzetbaar als professionele management assistant in een bedrijf naar keuze.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  534.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Management Assistant

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel15/10/202014/01/202118u30 - 21u30Don
Hasselt27/01/202105/05/202118u30 - 21u30Woe
Gent01/02/202110/05/202118u30 - 21u30Maa
Sint-Niklaas22/02/202131/05/202118u30 - 21u30Maa
Westerlo23/02/202125/05/202118u30 - 21u30Din
Leuven24/02/202126/05/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt01/03/202131/05/202118u30 - 21u30Maa
Brugge10/03/202109/06/202118u30 - 21u30Woe
Antwerpen24/03/202109/06/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

directiesecretaresse, management assistant assistent, secretaresse, managementassistent, administartief medewerkster, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Managementassistent
 • Directieassistent
 • Medewerker op een secretariaat of een administratieve afdeling

Vaardigheden en skills

 • Via verschillende kanalen (per telefoon, mail, brief en face-to-face) op professioneel niveau vlot communiceren
 • Facturen en offertes opmaken? Jij doet het foutloos
 • Als rechterhand van de directie vlot vergaderingen, reizen, lunches en evenementen organiseren
 • Met een helicopterview de agenda beheren en afspraken zorgvuldig inplannen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Professioneel telefoneren
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Vergaderingen voorbereiden en notuleren
 • Verzorgde presentaties geven
 • Telefonisch vergaderen en video-conferences opzetten
 • Zakenlunches plannen en bijwonen
 • Reizen en evenementen organiseren
 • Klanten op een correct manier onthalen
 • Professionele brieven en e-mails schrijven
 • Offertes, facturen en prijsaanvragen opstellen
 • De agenda beheren en afspraken maken
 • Een budget opstellen en beheren
 • Een efficiënte administratie bijhouden
 • Professionele contracten opstellen

directiesecretaresse, management assistant assistent, secretaresse, managementassistent, administartief medewerkster, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Frederic Lamonte

Frédéric Lamonte geeft tijdens zijn cursussen graag concrete voorbeelden uit de praktijk, wat voor veel interactie zorgt en de lessen veel inhoud geeft die de studenten in hun toekomstige carrière kunnen gebruiken. Er wordt ook nadruk gelegd op professioneel handelen en het gebruik van de nodige tools (zoals Word en Excel) en er worden technieken aangeleerd aan de hand van rollenspellen (bijvoorbeeld klachtenbehandeling, telefonie…). Zo wordt nadruk gelegd op de competenties die van belang zijn voor het uitoefenen van een job binnen de administratie.
 
 

Fabienne Motmans

Ik werk als freelance of vast dienstverband als administratiekracht voor middelgrote en kleine bedrijven. Ik heb een ruime ervaring bij diverse bedrijven en afdelingen in secretariaat, administratie, medisch secretariaat, assistant management, coaching…
Ik wil mijn ervaringen delen met cursisten op een praktische manier, zodat ze na de cursus klaar zijn om in de praktijk te stappen en hun mannetje/vrouwtje kunnen staan naast andere collega’s.
Door het oefenen van het zelfdenkend handelen, gaan ze dan ook met meer zelfvertrouwen hun nieuwe carrière tegemoet!
 
Daarnaast heb ik een eigen praktijk medisch pedicure en voetreflexologie, en ben een erkende reflexoloog door het overkoepelend orgaan Bevo, dat toezicht houdt op het feit of de erkende leden een degelijke opleiding volgden en zich tijdig blijven bijscholen.
"Ik heb mij bijgeschoold bij Hanne Marquardt, de grondlegger van de reflexologie in Europa".
Ook in deze opleidingen, werk ik met heel veel praktijkoefeningen, voor het leren voelen en kennen van ieders voeten. Zodoende bouw je ervaring op, om snel probleemsituaties te herkennen en op te lossen.
 
Het is mijn passie om cursisten te helpen om hun opleiding zo goed mogelijk af te ronden en dat ze vol zelfvertrouwen met voldoende kennis hun nieuwe droom kunnen starten!

Christel Sonck

Door haar gevarieerde beroepsloopbaan en haar interesse in verschillende thema's kan Christel Sonck zeer uiteenlopende opleidingen geven. Zo is ze onder meer docente voor de opleiding Administratief Bediende en schreef ze de thuiscursus voor Hondencoach. Ze probeert haar vak telkens zo eenvoudig mogelijk over te brengen op haar cursisten.

"Op je twintigste ben je dikwijls te jong om een beroepskeuze te maken voor de rest van je leven", zegt Christel. "Mensen die avondonderwijs volgen, hebben beslist om een nieuwe uitdaging aan te gaan in hun beroepsleven. Ik heb hier veel respect voor en ik ben altijd zeer tevreden als ik een klas vol leergierige mensen kan begeleiden naar hun volgende stap in hun carrière."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Management Assistant

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor mensen die willen doorgroeien binnen hun bedrijf, of voor administratieve krachten die meer verantwoordelijkheid willen opnemen. Als managementassistent ben je namelijk een onmisbare schakel in het bedrijf. Jij hebt een breed takenpakket en werkt samen met managers, externe partners, werknemers,… Jij zorgt ervoor dat alles op wieltjes loopt. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Management & Bedrijfsvoering. Check ons gamma, schrijf je in en groei steeds verder door binnen je bedrijf!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Management Assistant bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Management Assistant vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor de rest.

Praktijkervaring en stage

Zin om tijdens je opleiding al een eerste werkervaring op te doen? Vraag dan naar een leuke stageplaats als Managementassistent bij een bedrijf in jouw buurt! Tijdens jouw stage ondersteun je het management op alle mogelijke vlakken. Je leert de werkvloer vanop de eerste rij kennen. Je leert de kneepjes van het vak in real life. Net daarom is een stage een enorm waardevolle toevoeging aan jouw cv: mogelijke werkgevers weten meteen dat je al concrete werkervaring op zak hebt. Enkel voordelen!

Je bepaalt zelf de plaats, periode en duur van je stage. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Laat het ons even weten en wij brengen de nodige documenten in orde. Je loopt daarna maximaal 300 uur stage. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Management Assistant. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Managementassistent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

directiesecretaresse, management assistant assistent, secretaresse, managementassistent, administartief medewerkster, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 534.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
directiesecretaresse, management assistant assistent, secretaresse, managementassistent, administartief medewerkster, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS