Opleiding

OPLEIDING

Marketing

Wil jij...

 1. meer winst maken door jouw product of merk succesvol in de kijker te zetten
 2. de concurrentie verslaan met doelgerichte marketing
 3. een strategisch marketingplan leren opstellen
 4. perfect leren inspelen op de wensen, vragen en noden van klanten
 5. snel starten als professioneel marketeer in hoofd- of bijberoep

Marketeer, een beroep met toekomst!

Ben jij sociaal, doelgericht en een échte verkoper? Wil je je talent actief op de markt ontplooien? Dan is deze opleiding Marketing onmisbaar voor je cv én je skills!

Als marketeer ben je de spilfiguur van een onderneming in het streven naar succes: je zorgt voor een uitstekende naamsbekendheid bij het doelpubliek via een marktonderzoek, zet het imago van het bedrijf in de kijker met een concreet marketingplan en trekt haar een streepje voor op de concurrentie met succesvolle strategieën. Een goed product + een straffe marketing is immers een stijgende omzet!

Leer het allemaal in onze boeiende hands-on lessen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  589.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Marketing

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen13/10/202019/01/202118u30 - 21u30Din
Gent14/10/202027/01/202118u30 - 21u30Woe
Bruxelles / Brussel15/10/202021/01/202118u30 - 21u30Don
Turnhout09/11/202008/02/202118u30 - 21u30Maa
Sint-Niklaas12/11/202011/02/202118u30 - 21u30Don
Leuven12/11/202011/02/202118u30 - 21u30Don
Mechelen16/11/202015/02/202118u30 - 21u30Maa
Kortrijk18/11/202010/02/202118u30 - 21u30Woe
Aalst25/02/202103/06/202118u30 - 21u30Don
Roeselare08/03/202114/06/202118u30 - 21u30Maa
Hasselt11/03/202117/06/202118u30 - 21u30Don
Brugge16/03/202122/06/202118u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

marketeer, marketing, verkoop, omzet, imago, SWOT, marktonderzoek, marketingstrategie, online marketing, doelgroep, marketingplan

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • marketing professional
 • freelance marketeer
 • marketing consultant
 • medewerker marketing en communicatie

Vaardigheden en skills

 • Aangepast marktonderzoek kunnen doen voor je marketingstrategie
 • Een specifiek marketingplan A tot Z kunnen uitwerken
 • Je strategie efficiënt kunnen communiceren aan je teamgenoten
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Marketingbegrippen uitgelegd
 • Het marktonderzoek, het budget en het uitwerken van een marketingplan
 • Consumentengedrag: klanten winnen & behouden
 • Beïnvloeden van de vraag naar een product of dienst
 • Marketing & organisatie
 • De verschillende marketingstrategieën
 • Marktsegmentatie
 • Positionering & strategiekeuze
 • SWOT-analyse
 • Online marketing: hoe, wat en waarom?

marketeer, marketing, verkoop, omzet, imago, SWOT, marktonderzoek, marketingstrategie, online marketing, doelgroep, marketingplan

Onze docenten

Christophe Goidts

Christophe Goidts is zelfstandig organisatieadviseur en geeft les aan verschillende hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet hij zich met veel plezier in voor het volwassenonderwijs. Als hoofddocent van verschillende communicatie- en managementopleidingen aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs helpt Christophe Goidts jaarlijks tientallen studenten op weg om een diploma te behalen.
 
“Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het CVA is dat ik gemotiveerde mensen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied kan helpen”, vertelt hij. “Het tijdperk van afstuderen en ‘ervan af zijn’ is voorbij”, meent Christophe. “Door bij te blijven leren, ontwikkel je jezelf. Niets levert zo veel op als een investering in jezelf!” Vandaar dat verschillende mensen met de meest uiteenlopende carrières zich continu scholen of bijscholen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Cliff Mostien

Cliff Mostien is al een aantal jaar docent van de cursussen Management en Bedrijfsbeheer. Dankzij zijn ervaring als docent kan hij studenten naast de theorie ook de praktische aspecten van het domein aanreiken. Hij vindt het heel belangrijk dat de studenten de vergaarde kennis meteen kunnen toepassen op hun professionele omgeving. Zo focust hij zich tijdens de cursus bedrijfsbeheer bijvoorbeeld op de belangrijke en meest relevante elementen, zodat de studenten klaargestoomd zijn om hun attest bedrijfsbeheer te behalen en te kunnen starten als zelfstandige.

Katrien Everaet

Katrien heeft een opleiding in de communicatiewetenschappen en een aanvullende master in de richting archivistiek en hedendaags documentbeheer behaald. Met ruim 30 jaar ervaring in secretariaat, planning, onthaal en evenementen bij de openbare omroep hebben deze aspecten van een complexe organisatie en van het mediagebeuren voor haar geen geheimen meer. Omdat lesgeven naast alles wat met communicatie, radio en televisie te maken heeft haar tweede passie is, staat ze ook met veel plezier deeltijds in het onderwijs. 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Marketing

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Doelgerichte marketingcampagnes zorgen voor meer exposure, meer klanten, meer omzet en meer winst. Het is een onmisbare tool in jouw wapenarsenaal. Hoe je succesvolle marketingstrategieën net uitbouwt én uitrolt, leer je in deze opleiding. Ideaal als je jouw product, merk of bedrijf bij het juiste publiek in de spotlights wil zetten.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Wat is het verschil met de opleiding Marketing (Basis)?
De opleiding Marketing (Basis) is een spoedcursus. In 3 lessen krijg jij basisvaardigheden uit de marketingwereld onder de knie. Als je jezelf ook in social media marketing, SEO en SEA wil specialiseren, is de opleiding Digitale Marketing (Allround) dan weer helemaal jouw ding.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Marketing & Communicatie.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Marketing bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Marketing vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Wil jij extra ervaring opdoen voor je examen aflegt? Kies dan voor een leerrijke stage! Spring bijvoorbeeld eens binnen op de marketingafdeling van een bedrijf of bij een marketingbureau in jouw buurt. Vraag naar een toffe stageplaats en ervaar hoe het er achter de schermen echt een toegaat. Zo doe je waardevolle werkervaring op en ontmoet je nieuwe mensen binnen de sector. Dat vergroot dan weer je kansen om snel als professioneel Marketeer aan de slag te gaan!

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Vraag vervolgens bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Daarna ben jij helemaal klaar om in de marketingwereld een droomcarrière uit te bouwen!

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Marketing. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Marketeer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

marketeer, marketing, verkoop, omzet, imago, SWOT, marktonderzoek, marketingstrategie, online marketing, doelgroep, marketingplan

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 589.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent met jarenlange ervaring in de sector, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
marketeer, marketing, verkoop, omzet, imago, SWOT, marktonderzoek, marketingstrategie, online marketing, doelgroep, marketingplan
Ellen

Ik ben aan deze cursus begonnen omdat ik een nieuwe functie in de marketing gekregen heb en ik eigenlijk geen kaas gegeten had van marketing. Op deze intensieve 11 weken is Dominique erin geslaagd ons inzicht te geven in de marketing. Niet alleen heeft hij gewoon zijn theoretische lessen gegeven en begrippen aangeleerd, hij heeft ons ook anders leren denken, kritisch leren denken en out of the box. Ik ben dus heel tevreden met de opleiding en mijn doelstellingen die ik op voorhand had gesteld zijn bereikt. Ik zou zeker nog meer lessen willen volgen om dit nog verder toe te passen.    Ook de communicatie is steeds vlot verlopen.   Hartelijk dank voor alles!!   Ellen Vandenputte

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS