Opleiding

OPLEIDING

Marketing

Wil jij...

 1. meer winst maken door jouw product of merk succesvol in de kijker te zetten
 2. perfect leren inspelen op de wensen, vragen en noden van klanten
 3. meer verdienen door je skill set aan te vullen met marketingexpertise
 4. jouw creatief talent en neus voor business vertalen in een volwaardige job
 5. comfortabel van thuis uit studeren met online begeleiding van een ervaren Marketeer

Marketeer, een beroep met toekomst!

Goede marketeers zijn goud waard. Ze halen het maximum uit beeld, taal en consumer data om een product optimaal in de verf te zetten. Essentieel voor commercieel succes!

Heb jij zowel creatief talent als een neus voor business? Dan is dit jouw kans om jezelf te lanceren als professionele marketeer.

Deze praktijkgerichte thuiscursus leert je alles over consumentengedrag, online advertising, SWOT-analyses, ... you name it! Na de cursus kan je direct aan de slag bij de grootste advertising bedrijven. Zin om zelf iets uit de grond te stampen? Zet je marketing expertise dan in voor je eigen commercieel succes!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  289.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

<p>marketing, cursus, marketeer, marketing manager, opleiding, studeren, studie, gradaat, lessen, school, diploma, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Marketingspecialist in eender welke onderneming of organisatie
 • Medewerker in een marketingbureau
 • Zelfstandig marketeer

Vaardigheden en skills

 • SWOT-analyses en een diepgravend marktonderzoek uitvoeren
 • Een professionele marketingstrategie opstellen, uitrollen en beoordelen
 • Succesvolle marktingcampagnes opzetten en daarbij gepaste marketingtechnieken gebruiken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is marketing?
 • Consumentengedrag: alles over de klant
 • Mogelijke marketingstrategieën
 • De SWOT-analyse
 • Een gedegen marktonderzoek uitvoeren
 • Een onderbouwd marketingplan opstellen
 • Een realistisch marketingbudget bepalen
 • De marketingmix: van product en prijs tot packaging en promotie
 • Dienstenmarketing en e-marketing
 • Customer Relationship Management
 • Boeiend presenteren en online adverteren
 • Starten als zelfstandig marketeer

marketing, cursus, marketeer, marketing manager, opleiding, studeren, studie, gradaat, lessen, school, diploma, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Onze docenten

Christophe Goidts

Christophe Goidts is zelfstandig organisatieadviseur en geeft les aan verschillende hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet hij zich met veel plezier in voor het volwassenonderwijs. Als hoofddocent van verschillende communicatie- en managementopleidingen aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs helpt Christophe Goidts jaarlijks tientallen studenten op weg om een diploma te behalen.
 
“Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het CVA is dat ik gemotiveerde mensen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied kan helpen”, vertelt hij. “Het tijdperk van afstuderen en ‘ervan af zijn’ is voorbij”, meent Christophe. “Door bij te blijven leren, ontwikkel je jezelf. Niets levert zo veel op als een investering in jezelf!” Vandaar dat verschillende mensen met de meest uiteenlopende carrières zich continu scholen of bijscholen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Marketing

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Doelgerichte marketingcampagnes zorgen voor meer exposure, meer klanten, meer omzet en meer winst. Het is een onmisbare tool in jouw wapenarsenaal. Hoe je succesvolle marketingstrategieën net uitbouwt én uitrolt, leer je in deze cursus. Ideaal als je jouw product, merk of bedrijf bij het juiste publiek in de spotlights wil zetten.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Marketing?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Marketing vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Marketing & Communicatie. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je je studie onmiddellijk na je inschrijving aanvatten? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Tijdens het studeren staat een absolute topdocent je een jaar lang bij met online feedback. Zo sta je er niet alleen voor! Je studeert bovendien waar en wanneer je maar wil. Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Al deze voordelen garanderen jou totale vrijheid: jij geeft je leerproces zelf vorm!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Marketing een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je de leerstof tijdens het studeren al praktisch toepassen? Volg dan een leerrijke stage bij een marketingbureau of een ander bedrijf. Daar ontwikkel je je marketingskills en doe je relevante werkervaring op. Je bouwt ook een handig netwerk van professionals uit. Dat vergroot dan weer je kansen om als Marketeer aan de slag te gaan!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Marketing. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Marketeer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

<p>marketing, cursus, marketeer, marketing manager, opleiding, studeren, studie, gradaat, lessen, school, diploma, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Marketing maar 289.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een gedetailleerd cursusboek ontwikkeld door jouw persoonlijke docent, een ervaren marketingexpert met een commercieel arendsoog. Daarbovenop ontvang je van diezelfde docent een jaar lang online begeleiding. Je krijgt ook levenslange toegang tot ons interactief studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Een carrière lanceren als professioneel Marketeer? Bij ons zit je goed!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
marketing, cursus, marketeer, marketing manager, opleiding, studeren, studie, gradaat, lessen, school, diploma, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Marketing

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS