Opleiding

OPLEIDING

Marketing

Wil jij...

 1. meer winst maken door jouw product of merk succesvol in de kijker te zetten
 2. de concurrentie verslaan met doelgerichte marketing
 3. een strategisch marketingplan leren opstellen
 4. perfect leren inspelen op de wensen, vragen en noden van klanten
 5. snel starten als professioneel marketeer in hoofd- of bijberoep

Marketeer, een beroep met toekomst!

Ben jij sociaal, doelgericht en een échte verkoper? Wil je je talent actief op de markt ontplooien? Dan is deze virtual class Marketing onmisbaar voor je cv én je skills!

Als marketeer ben je de spilfiguur van een onderneming in het streven naar succes: je zorgt voor een uitstekende naamsbekendheid bij het doelpubliek via een marktonderzoek, zet het imago van het bedrijf in de kijker met een concreet marketingplan en trekt haar een streepje voor op de concurrentie met succesvolle strategieën. Een goed product + een straffe marketing is immers een stijgende omzet!

Leer het allemaal in onze boeiende hands-on virtual class!

Je volgt deze opleiding volledig online, met dezelfde voordelen als een groepsles.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  412.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ga naar de thuisstudieVergelijk met thuisstudie

PROGRAMMA

marketing, cursus, marketeer, marketing manager, opleiding, studeren, studie, gradaat, lessen, school, diploma, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • marketing professional
 • freelance marketeer
 • marketing consultant
 • medewerker marketing en communicatie

Vaardigheden en skills

 • Aangepast marktonderzoek kunnen doen voor je marketingstrategie
 • Een specifiek marketingplan A tot Z kunnen uitwerken
 • Je strategie efficiënt kunnen communiceren aan je teamgenoten
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Marketingbegrippen uitgelegd
 • Het marktonderzoek, het budget en het uitwerken van een marketingplan
 • Consumentengedrag: klanten winnen & behouden
 • Beïnvloeden van de vraag naar een product of dienst
 • Marketing & organisatie
 • De verschillende marketingstrategieën
 • Marktsegmentatie
 • Positionering & strategiekeuze
 • SWOT-analyse
 • Online marketing: hoe, wat en waarom?

marketing, cursus, marketeer, marketing manager, opleiding, studeren, studie, gradaat, lessen, school, diploma, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Marketing

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Doelgerichte marketingcampagnes zorgen voor meer exposure, meer klanten, meer omzet en meer winst. Het is een onmisbare tool in jouw wapenarsenaal. Hoe je succesvolle marketingstrategieën net uitbouwt én uitrolt, leer je in deze opleiding. Ideaal als je jouw product, merk of bedrijf bij het juiste publiek in de spotlights wil zetten.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Wat is het verschil met de opleiding Marketing (Basis)?
De opleiding Marketing (Basis) is een spoedcursus. In 3 lessen krijg jij basisvaardigheden uit de marketingwereld onder de knie. Als je jezelf ook in social media marketing, SEO en SEA wil specialiseren, is de opleiding Digitale Marketing (Allround) dan weer helemaal jouw ding.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Marketing & Communicatie.
Wat heb ik nodig om deel te nemen aan de virtual classes?
Je hebt een computer nodig met internetverbinding. Wij zorgen ervoor dat je je kan inloggen op onze beveiligde omgeving waar je in alle comfort en privacy kan deelnemen aan de lessen.
Kan ik met eender welke computer de lessen volgen?
Ja, het type computer maakt helemaal niet uit! Zowel een Windows als een Mac besturingssysteem zijn goed. Bovendien kan je je zelfs aanmelden voor de virtual classes vanop je tablet of smartphone!
Is mijn privacy beschermd?
Absoluut. We hebben speciaal een uiterst beveiligde omgeving gebouwd waarin jij in alle vertrouwen je opleiding kan volgen. Bovendien maak je zelf de keuze of je al dan niet gebruik maakt van je webcam. Zo bepaal je helemaal zelf hoe je deelneemt aan de lessen.
Ontvang ik een cursusboek?
Ja. Je kan je digitale cursus zelfs al onmiddellijk na inschrijving raadplegen via je eCampus. Zo kan je de leerstof al rustig doornemen voor de start van je opleiding.
Ik heb een technisch probleem met mijn computer of het internet. Wat nu?
Heb je een les gemist omwille van een technisch probleem? Laat het ons even weten en we zoeken een geschikt alternatief voor je om de les in te halen op een ander moment in een andere lessenreeks.
Kan ik een stage volgen?
Een stage is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Bepaal zelf de plek, duur en periode van je stage. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. In dat geval neem je niet deel aan het examen op het einde van je lessenreeks, maar leg je een nieuwe datum vast nadat je je stage hebt afgerond.
Hoe leg ik examen af en hoe ziet het eruit?
Het formaat waarin het examen afgenomen wordt hangt af van je opleiding. In de eerste les zal de docent hier uitgebreid op ingaan.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Marketing bestaat uit 12 interactieve lessen op vaste lesdagen. Elke les duurt 3 uur en wordt live gedoceerd door een professionele vakexpert. Via eCampus heb je toegang tot ons online leslokaal. Je volgt de lessen dus digitaal waar je maar wilt. Je hebt de keuze om je camera aan te zetten zodat je medestudenten je kunnen zien of niet.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hebt een pc, laptop of mac en een internetverbinding nodig. Je hebt toegang tot het online leslokaal via jouw persoonlijke eCampus. Je krijgt het handboek digitaal in pdf formaat.

Praktijkervaring en stage

Examen en diploma

Je legt online examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Marketing. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Marketeer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

marketing, cursus, marketeer, marketing manager, opleiding, studeren, studie, gradaat, lessen, school, diploma, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de virtual class bedraagt 412.00 euro. Dit bedrag omvat het digitale lesboek, de professionele online begeleiding van de docent met jarenlange ervaring in de sector, een eventueel examen en het gebruik van de digitale leeromgeving. 

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
marketing, cursus, marketeer, marketing manager, opleiding, studeren, studie, gradaat, lessen, school, diploma, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Marketing

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS