Opleiding

OPLEIDING

Marma Massage

Wil jij...

 1. alle 107 marmapunten leren kennen
 2. weten hoe je blokkades wegwerkt en de balans tussen lichaam en geest herstelt
 3. meer variatie brengen in je massages door Ayurvedische principes aan te leren
 4. meer verdienen door jouw aanbod als masseur uit te breiden

Masseur, een beroep met toekomst!

Marma massage is een eeuwenoude ayurvedische massage die inwerkt op 107 marmapunten om de vitale energie op de kruising tussen lichaam en geest terug te herstellen. Door deze punten specifiek aan te pakken kan je het lichaam herbronnen en voorzien van nieuwe energie.

Leer bij ons de technieken aan om gespannen punten op te sporen, deze zachtjes los te werken en je klanten zich als herboren te laten voelen. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels. Start met de lessen en voel zelf de kracht van de marma massage!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  10 lesuren

  170.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Marma Massage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen03/11/201903/11/201910u00 - 20u00Zon
Gent04/01/202004/01/202009u00 - 19u00Zat
Hasselt09/02/202009/02/202010u00 - 20u00Zon

PROGRAMMA

marma massage, indische massage, marmapunten, ayurveda, massagetechniek, cursus, workshop, opleiding, leren, lessen, school, diploma, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, schoonheidsschool, masseren, massage

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig massagetherapeut gespecialiseerd in marma massages
 • Werknemer in een massagesalon
 • Masseur in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Alternatief therapeut met expertise in marma massages

Vaardigheden en skills

 • Jij spoort blokkades bij klanten op en werkt ze deskundig weg.
 • De verschillende marmapunten? Jij kent ze allemaal!
 • Je laat klanten helemaal in balans door het leven gaan, zowel mentaal als lichamelijk.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een marma massage?
 • Wanneer gebruik je deze massagetechniek?
 • Effect van de massage op het lichaam
 • 107 drukpunten
 • Speciale technieken om marmapunten te bewerken
 • De hoofd-, schouder- en nekmassage
 • Marmamassage in ruglig
 • Marmamassage in buiklig
 • Hoe pas je de behandeling aan de noden van je cliënten aan?
 • Innerlijke rust en harmonie voor de klant

marma massage, indische massage, marmapunten, ayurveda, massagetechniek, cursus, workshop, opleiding, leren, lessen, school, diploma, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, schoonheidsschool, masseren, massage

Onze docenten

Steven Huyge

Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook les in onze opleiding Natuurvoeding en talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 20 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 13 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereisd om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 

Ellen Vanhove

Ellen Vanhove volgde eerst een opleiding tot kinesist, maar ging al snel op zoek naar een meer energetische en holistische aanpak. Ze vond haar ding in de Ayurvedische massagetechniek. Zestien jaar lang baatte ze een eigen Ayurvedisch kuurcentrum uit en organiseerde ze wellnessreizen naar alle uithoeken van de wereld.

Vandaag focust ze zich op het overdragen van haar kennis en ervaring. Ze geeft les aan onze school, is privécoach voor bedrijven én voorziet online coaching. Tussendoor volgt ze zelf regelmatig bijscholingen en cursussen.

"Ik ben dankbaar dat ik vandaag oog in oog sta met startende ondernemers en hen kan coachen naar een fijn beroep", zegt Ellen. "Het is zalig om mijn kennis aan de cursisten door te geven. Ik wijs hen ook op de fouten die ik gemaakt heb, zodat zij deze niet hoeven te maken."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Marma Massage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Marma massages geven het lichaam een verfrissende energieboost. Ze heffen spanningen en blokkades op. Net daarom is deze opleiding perfect als je anderen eens lekker wil laten ontspannen. Ook als je het aanbod in jouw massagestudio wil uitbreiden met een traditionele Ayurvedische behandeling kom je hier aan je trekken. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren masseur, legt de leerstof stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Marma Massage bestaat uit 1 les van 10 uur. Eerst leer je zalige, helende marma massages uitvoeren, daarna ga je zelf aan de slag! In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng 3 grote badhanddoeken en een badjas mee naar de les. Wij zorgen voor massageolie.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Tijdens de les pas je de ayurvedische technieken actief toe op jezelf en op je medestudenten. Zo ben jij meteen perfect voorbereid om echte klanten te verwennen.

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe massagevaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

marma massage, indische massage, marmapunten, ayurveda, massagetechniek, cursus, workshop, opleiding, leren, lessen, school, diploma, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, schoonheidsschool, masseren, massage

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 170.00 euro. Dit bedrag omvat het handige lesboek vol duidelijk illustraties, de professionele begeleiding van een ervaren marmapuntmasseur, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS