Medische Pedicure

 • cpCertificationDiploma
 • cpGroupCourseType
 • 18 cpLessonsPer 0 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • Centrum Voor Avondonderwijs
990.00

Medisch Pedicure, cpProfessionWithFuture

Verkeerd schoeisel, een slechte hygiëne of gewoon aangeboren. Klachten aan de voeten kunnen verschillende oorzaken hebben en zijn moeilijk om weer vanaf te geraken.

Tijdens deze opleiding leer je allerlei kwaaltjes herkennen en ze doeltreffend behandelen. Je bestudeert de anatomie van de voet en de structuur van de huid en je gaat actief aan de slag met verzorgingsproducten en professioneel materiaal. Je docent, een ervaren pedicure, leert je nagelbeugels plaatsen, nagelcorrecties uitvoeren en zelf orthesen maken. Daarnaast kom je ook te weten wanneer je je klant moet doorverwijzen naar een arts of podoloog en leer je advies op maat geven om verdere klachten te voorkomen.

Dit uitgebreide lessenpakket stoomt je helemaal klaar om te starten als medisch pedicure en voetproblemen de wereld uit te helpen!

cpWouldYouCaps
 • klachten en kwaaltjes aan de voet verhelpen
 • de beste verzorgingsproducten ontdekken en leren werken met professioneel materiaal
 • nagelbeugels plaatsen en zelf ondersteunende orthesen maken
 • nagelreconstructies en -correcties correct leren uitvoeren
 • een boeiende job in de voetverzorging vinden
Medische Pedicure
 • cpCertificationDiploma
 • cpGroupCourseType
 • 18 cpLessonsPer 0 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 990.00
cpProgram Medische Pedicure
Pedicure
10 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Pedicure

Onze voeten verdienen de beste zorgen, zomer én winter. Om ze gezond en in topconditie te houden, brengen steeds meer mensen een bezoekje aan een pedicure.

Tijdens deze lessenreeks ontdek je alles over de structuur van de huid en de anatomie van de voet en leer je hoe je dermatologische afwijkingen, nagelproblemen en ontstekingen behandelt. Je gaat aan de slag met professionele producten en materialen en je leert verschillende doeltreffende technieken zoals frezen en scrubben.

Tot slot leer je hoe je jouw klanten verwent met een heerlijk ontspannende voetmassage. Jij zorgt ervoor dat ze gezond, verzorgd en vol zelfvertrouwen door het leven gaan!

cpShowMoreButton
Pedicure: Diabetische Voet
3 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Pedicure: Diabetische Voet

Tijdens deze opleiding krijg je meer inzicht in Diabetes Mellitus en de daaruit voortvloeiende voetproblematiek. Je leert de ernst in te schatten én je klanten in menselijke taal uit te leggen wat de volgende stap is. Zo verwijs je hen door naar de huisarts, podoloog of voetkliniek. Hierbij is het interdisciplinair werken noodzakelijk om een goede opvolging van je patiënt te verzekeren.

Deze professionele opleiding is aan te raden voor iedereen die zijn of haar klanten professioneel wil helpen en doorverwijzen.

cpShowMoreButton
Huidaandoeningen en Nagelafwijkingen
2 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Huidaandoeningen en Nagelafwijkingen

Steeds meer mensen zien het belang in van goed verzorgde voeten en handen. Het geeft je zelfvertrouwen een stevige boost en zorgt voor een positieve eerste indruk.

Toch stoppen velen onder ons hun voeten winter en zomer weg in gesloten schoenen omdat ze last hebben van een of ander kwaaltje. Gelukkig kunnen ze daar eenvoudig komaf mee maken door een bezoekje te brengen aan een huid- en nagelspecialist.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je huidaandoeningen en nagelafwijkingen herkennen en op een doeltreffende manier behandelen. Wintervoeten, schimmelinfecties of ingegroeide nagels? Een ervaren vakdocent leert je alles over de opbouw van de huid en de nagels waarna je zelf aan de slag gaat met de juiste technieken om voeten en handen te verzorgen.

De ideale opleiding als je je kennis en skills als pedicure wil uitbreiden. Steek je handen maar uit je mouwen!

cpShowMoreButton
Orthese
1 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Orthese

Wie in de voetverzorging werkt, heeft vast al klanten gehad met pijnlijke drukpunten aan de voeten. Gelukkig kan jij als pedicure verlichting bieden in de vorm van een orthese. Dit hulpstukje verlegt de druk zodat de pijnlijke plek gespaard blijft.

Je leert verschillende orthopedische afwijkingen herkennen en je komt te weten hoe je ze doeltreffend aanpakt. Onder begeleiding van je ervaren docent ga je actief aan de slag met siliconen, vilt en andere materialen om zelf orthesen te maken. Zo kan je perfect op maat van je klant werken en individuele klachten verhelpen. Daarnaast leer je preventief werken en kom je te weten wanneer je je klanten moet doorsturen naar een arts of podoloog.

Met jouw expertise ondersteun je de voet op de correcte plaats en zorg je meteen voor verlichting!

cpShowMoreButton
Nagelbeugeltechniek
1 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Nagelbeugeltechniek

Wie in de voetverzorging werkt, krijgt soms klanten over de vloer die last hebben van ingegroeide teennagels. Pijnlijk, maar gelukkig eenvoudig te behandelen met een nagelbeugel!

Tijdens deze opleiding ontdek je de voordelen van deze methode - ook wel orthonyxie genoemd - en leer je zelf nagelbeugels aanbrengen op een veilige manier. Je spant een op maat gemaakt ijzerdraadje of een beugel uit kunststof dwars over de teennagel van je klant en haakt hem achter de nagelrand. Zo trek je de nagel langzaam weer in een mooie, vlakke vorm en kan de huid genezen. Na enkele weken kan de beugel verwijderd worden en is je klant verlost van dit pijnlijk kwaaltje.

Breid je aanbod als pedicure uit en schrijf je snel in voor deze intensieve en praktijkgerichte lesdag!

cpShowMoreButton
Nagelreconstructies
1 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Nagelreconstructies

Ben je pedicure en krijg je soms klanten met zwaar beschadigde teennagels over de vloer? Te moeilijk om te behandelen, zeg je? Nee hoor, met een teennagelreconstructie bezorg je je klant een nieuwe nagel én een pak vernieuwd zelfvertrouwen!

Tijdens deze opleiding leer je de voordelen van de schimmelwerende gel kennen waarmee je de nieuwe teennagel creëert. Onder begleiding van een ervaren docent ga je meteen zelf actief aan de slag, zodat je de techniek perfect in de vingers krijgt. Het resultaat is een natuurlijk ogende kunstnagel die de eigen nagel de kans geeft om zijn oorspronkelijke vorm weer aan te nemen.

Dankzij jouw expertise gaan je klanten vol zelfvertrouwen de zomer tegemoet. Hallo, sandaaltjes!

cpShowMoreButton
medische pedicure
cpSkillsAndSkills
 • Je herkent verschillende voetproblemen en je weet hoe je ze kan verhelpen.
 • Je geeft je klanten professioneel advies om klachten te vermijden.
 • Je weet wanneer je niet mag behandelen en moet doorverwijzen.
medische pedicure
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig medisch pedicure
 • Medisch pedicure in een wellnesscentrum
 • Medewerker in een gezondheidscentrum (specialisatie medische voetverzorging)

cpStartingDatesGroupCourse Medische Pedicure

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
cpTeachers Medische Pedicure

cpPracticalInfo

De opleiding Medische Pedicure bestaat uit meerdere modules van in totaal 18 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Medische Pedicure vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 990.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Medische Pedicure
 • cpCertificationDiploma
 • cpGroupCourseType
 • 18 cpLessonsPer 0 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 990.00

cpStartNewCarreer Medische Pedicure. cpChooseQualityEducationWith Centrum Voor Avondonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Medische Pedicure

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

testimonial-picture
cpT1Name

cpT1Testimonial

testimonial-picture
cpT2Name

cpT2Testimonial

testimonial-picture
cpT3Name

cpT3Testimonial