Opleiding

OPLEIDING

Modeontwerper

Wil jij...

 1. zelf leuke en hippe kledingstukken leren uittekenen
 2. weten hoe je een origineel idee omzet in een realistische ontwerptekening
 3. jouw creativiteit, artistiek talent en passie voor fashion vertalen in een concrete job
 4. jouw carrière een nieuwe wending geven door professioneel modeontwerper te worden

Modeontwerper, een beroep met toekomst!

Ben je gefascineerd door mode, fashiontrends en haute couture? Heb je artistieke vaardigheden en zie je het volledig zitten om zelf je eigen kledinglijn te ontwerpen? Dan is de cursus modeontwerper een échte must voor jou!

Leer inspiratie opdoen en je ideeën omzetten naar professionele ontwerptekeningen. Creëer je signature streetwear collectie, verdiep je in klassieke haute couture designs of leef je uit en máák de volgende modetrend. Door persoonlijke feedback van je fashiondocent verhef je jezelf en je collectie naar the next level.

Maak je eigen mode en verover de fashion wereld.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Modeontwerper

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt25/11/202006/01/202118u30 - 21u30Woe
Antwerpen04/03/202101/04/202118u00 - 21u00Don
Bruxelles / Brussel01/04/202129/04/202118u30 - 21u30Don
Brugge02/04/202130/04/202118u30 - 21u30Vrij
Hasselt07/04/202105/05/202118u30 - 21u30Woe
Gent03/05/202131/05/202118u30 - 21u30Maa
Hasselt03/09/202101/10/202118u30 - 21u30Vrij

PROGRAMMA

modeontwerper, kleding ontwerpen, fashion, trends, stijl, mode, haute couture, eigen kledinglijn, cursus, opleiding, modeacademie, lessen, groepslessen, naaien, kleding tekenen, fashion designer, Schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Mode ontwerper/Fashion designer
 • Freelance ontwerper voor een winkelketen
 • Kledingadviseur in je eigen zaak

Vaardigheden en skills

 • Inspiratie opdoen en een volledige kledinglijn uittekenen
 • Je ontwerp op papier aanpassen aan verschillende lichaamsvormen
 • Kennis van stoffen, patronen, commerciële ontwerpen en haute couture toepassen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het schetsen van een menselijk lichaam
 • Figuurtekenen en ontwerpen voor verschillende lichaamsvormen
 • Inspiratie bij het ontwerpen
 • Mannenmode, vrouwenmode en etnische invloeden
 • Stoffenkennis, draadrichting, het ontwerp en de bedrukking
 • Haute couture: Chanel, Lagerfeld, Armani, Dior,…
 • Werken op een paspop
 • Ontwerpen van een volledige eigen collectie
 • Hoe maak ik mijn modelijn succesvol
 • Een eigen portfolio creëren en aanvullen

modeontwerper, kleding ontwerpen, fashion, trends, stijl, mode, haute couture, eigen kledinglijn, cursus, opleiding, modeacademie, lessen, groepslessen, naaien, kleding tekenen, fashion designer, Schoonheidsschool

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Modeontwerper

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor iedereen die een eigen modelijn of kledingstuk wil ontwerpen, van origineel idee tot uitgewerkte schets. Je leert ontwerptekeningen maken die rekening houden met de laatste trends, invloeden uit de haute couture, en nog zo veel meer. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren modeontwerper maakt jou stap voor stap wegwijs.
Wat is het verschil met de opleiding Modevormgever?
De opleiding Modevormgever is veel uitgebreider en bestaat uit meer lessen. Het is een allround opleiding met verschillende modules. Naast het ontwerpen van kledingstukken komen ook patroontekenen en naaien aan bod. Zo ben je in één opleiding klaar om je eigen kleding te maken, van creatief idee tot afgewerkt kledingstuk. Een aanrader!
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door actief te schetsen en te tekenen. Je leert door te doen!
Hoe start ik als zelfstandig Modeontwerper?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, bekijk ons aanbod rond het thema Kleding Maken & Ontwerpen en vind meteen een cursus om je expertise te verdiepen!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Modeontwerper bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Modeontwerper vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng zelf pen, potlood en papier mee naar de les. Jouw docent zorgt voor al het andere materiaal.

Praktijkervaring en stage

Hands-on ervaring is enorm belangrijk in de modewereld. Ontwerpen leer je door te doen. Spring daarom eens binnen in een modezaak of bij een fashiondesigner in jouw buurt. Vertel iets over je opleiding en vraag naar een leuke stageplek. Dara ga je dan actief aan de slag met ontwerpen, stoffen en patronen. Daar leer je elke dag iets bij. Als extraatje leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de fashionsector. Dat is handig, want zij helpen jou misschien wel aan een fantastische job als Modeontwerper.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Modeontwerper. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Modeontwerper. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

modeontwerper, kleding ontwerpen, fashion, trends, stijl, mode, haute couture, eigen kledinglijn, cursus, opleiding, modeacademie, lessen, groepslessen, naaien, kleding tekenen, fashion designer, Schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 249.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
modeontwerper, kleding ontwerpen, fashion, trends, stijl, mode, haute couture, eigen kledinglijn, cursus, opleiding, modeacademie, lessen, groepslessen, naaien, kleding tekenen, fashion designer, Schoonheidsschool

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Modevormgever bespaar je maar liefst € 198. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Modevormgever volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

modevormgeving, kleermaker, modeontwerp, modeontwerper, cursus, opleiding, leren, lessen, diploma, mode, fashion, kledingontwerp, naaitechnieken, naaien, naaimachine, overlock, moodboard, schetsen, fashion design, schoonheidsschool

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Modevormgever

modevormgeving, kleermaker, modeontwerp, modeontwerper, cursus, opleiding, leren, lessen, diploma, mode, fashion, kledingontwerp, naaitechnieken, naaien, naaimachine, overlock, moodboard, schetsen, fashion design, schoonheidsschool

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig Modeontwerper
 • Eigen Kledinglijn Ontwikkelen als freelancer
 • Kleermaker voor een modezaak
 • Patroonontwerper

Info over deze allround opleiding

Ben jij fashion forward en durf jij je eigen stijl te dragen? Creëer jij trends in plaats van ze te volgen en speel je constant met je garderobe om je kleding origineel en persoonlijk te maken? Dan ben jij de nieuwe designer waar wij naar op zoek zijn!

Leer zelf van een professioneel modeontwerper je eigen kledinglijn maken, van schets tot afgewerkt product. Vlieg er meteen in en maak je kleding met de module Kleermaker, werk je ideeën verder uit tot professionele schetsen in de module Kledingpatronen tekenen, en ontwerp ten slotte je volledige collectie in je persoonlijke stijl in het deel Modeontwerp.

Van trendsetter naar fashion designer: je leert het hier!

Programma

Module: Kleermaker - Naaitechnieken
Module: Patroonontwerper
Module: Modeontwerper
Word Modevormgever

  Diploma

  Groepsles

  1249.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS