Opleiding

OPLEIDING

Moxa Therapie

Wil jij...

 1. zelf moxa therapie leren toepassen
 2. alles weten over de ontspannende en genezende kracht van bijvoetkruid
 3. professioneel moxastaven leren rollen
 4. klanten verwennen met een hemelse Oosterse behandeling
 5. meer verdienen door jouw aanbod als therapeut of masseur uit te breiden

Moxa Therapeut, een beroep met toekomst!

Wil je gebruik maken van warme kruiden om een unieke, ontspannende en pijn-verlichtende ervaring aan je klanten te geven? Volg dan nu de dagopleiding Moxa Therapie en specialiseer je in deze Oosterse therapie met helende werking.

Door gebruik te maken van gedroogd en fijngestampt bijvoetkruid rol je onder deskundige begeleiding van je docent zelf Moxastaven om hiermee vervolgens al brandend de acupunctuurpunten te stimuleren. De diepgaande warmte en infrarode straling die hierbij vrijkomt laat endorfines los in het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding en een hogere immuniteit.

Ideaal bij rugproblemen, nek- en schouderpijn, hoofdpijn, hooikoorts, of gewoon om zalig te ontspannen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  6 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Moxa Therapie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt09/01/201909/01/201910u00 - 16u00Woe
Antwerpen12/01/201912/01/201909u00 - 16u00Zat
Gent23/03/201923/03/201910u00 - 16u00Zat
Hasselt08/06/201908/06/201910u00 - 16u00Zat
Brugge15/06/201915/06/201910u00 - 16u00Zat
Antwerpen16/06/201930/06/201910u00 - 16u00Zon
Gent24/11/201924/11/201910u00 - 16u00Zon

PROGRAMMA

moxa, moxastaaf, moxastaven, bijvoetkruid, massage, massagetechniek, alternatieve behandeling, alternatieve therapie, moxabehandeling, opleiding, cursus, moxa therapie, workshop, training, diploma, school, lessen, leren, avondonderwijs, gezondheidsschool,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Meester Masseur (Specialisatie Moxa)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Moxa)
 • Gezondheidsconsulent (Specialisatie Moxa)
 • Chinese geneeskunde (Specialisatie Moxa)

Vaardigheden en skills

 • De bloedcirculatie en levensenergie kunnen stimuleren met een professionele Moxa Behandeling
 • Specifieke klachten van je klanten kunnen behandelen
 • Acupunctuurpunten kunnen stimuleren met gebruik van moxastaven
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is Moxa Therapie en hoe is het ontstaan?
 • Zelf moxastaven leren maken
 • Een professionele Moxa Behandeling geven
 • De effecten van kruiden en warmte
 • Je klanten weer energie geven en klachten aanpakken
 • Hoe behandel je littekens?
 • Wat zijn chakra’s, kundalini’s en meridianen?
 • Huishoudelijk en medicinaal gebruik
 • Etherische oliën bij Moxa Therapie

moxa, moxastaaf, moxastaven, bijvoetkruid, massage, massagetechniek, alternatieve behandeling, alternatieve therapie, moxabehandeling, opleiding, cursus, moxa therapie, workshop, training, diploma, school, lessen, leren, avondonderwijs, gezondheidsschool,

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Moxa Therapie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect als je jouw aanbod als masseur of therapeut wil uitbreiden. Ook als je simpelweg interesse hebt in traditionele Oosterse behandelingen ben je hier aan het juiste adres. Kruiden, acupunctuurpunten, etherische oliën,… Deze dynamische ééndagsopleiding heeft het allemaal!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen voorkennis nodig. Iedereen kan deze cursus volgen.
Wat betekent moxa eigenlijk?
Moxatherapie, of moxibustie, is genoemd naar het kruid dat je gebruikt om de acupunctuurpunten te stimuleren: bijvoetkruid. Japanners noemen dit geneeskrachtige plantje “mogusa”. Westerlingen die de behandeling in Japan leerden kennen, dachten “moxa” te horen. Een klein misverstandje dus. Nog een leuk weetje: bijvoetkruid groeit ook gewoon in België en Nederland.
Is de les praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. Steek je handen dus maar uit de mouwen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Alternatieve Therapieën en vind een cursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Moxa Therapie bestaat uit 1 dynamische lesdag. Tijdens deze praktijkgerichte dag leer je hoe je met behulp van moxastaven de acupuntuurpunten stimuleert. Hierdoor komen endorfines los in het lichaam van je klanten en geef je ze een zalig ontspannen gevoel. In het overzicht met de startdata van de opleiding Moxa Therapie vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hebt 2 grote badhanddoeken en een glazen potje nodig. Denk daarbij aan een leeg potje confituur of chocopasta. Wij zorgen voor massageolie, moxa sticks en al het andere materiaal. En dat helemaal gratis!

Praktijkervaring en stage

Jouw docent geeft heel praktijkgericht les. Na de opleiding pas je de aangeleerde technieken meteen toe op je klanten. Stage lopen is dus niet nodig.

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

moxa, moxastaaf, moxastaven, bijvoetkruid, massage, massagetechniek, alternatieve behandeling, alternatieve therapie, moxabehandeling, opleiding, cursus, moxa therapie, workshop, training, diploma, school, lessen, leren, avondonderwijs, gezondheidsschool,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een vakbekwaam moxatherapeut, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 5 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Energetisch Therapeut bespaar je maar liefst € 246. Een echte aanrader dus!

energetisch, blokkades, mentale problemen, levensenergie, chakra, aura, cranio, shiatsu, meridiaan, moxa,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Energetisch Therapeut

energetisch, blokkades, mentale problemen, levensenergie, chakra, aura, cranio, shiatsu, meridiaan, moxa,

Carrièremogelijkheden

 • Energetisch therapeut
 • Healer
 • Massagetherapeut (specialisatie energetisch werk)

Info over deze allround opleiding

Sta jij andere mensen graag bij tijdens moeilijke periodes? Met deze opleiding kan je je klanten professioneel op weg helpen naar een gelukkig, gezond en energiek leven!

Onze huidige maatschappij gaat als een sneltrein. Depressies, burn-outs en andere kwalen zijn meer regel dan uitzondering. Als energetisch therapeut ga je op zoek naar energetische blokkades die stress en vermoeidheid veroorzaken of mentale problemen opleveren. Je helpt je cliënten d.m.v. verschillende methodes en technieken om de universele levensenergie weer vrij te laten stromen.

Naast 12 praktijkgerichte lessen (3 uur) krijg je ook 2 gratis (!) professionele workshops (telkens 1 dag). Na de opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan als energetisch therapeut.

Programma

Module 1: Chakra- en Aura Healing
Module 2: Cranio Sacraal Therapie
Module 3: Shiatsu Massage
Module 4: Moxa Therapie
Module 5: Meridiaan- en Vijf Elementenleer
Word Energetisch Therapeut

  Diploma

  Groepsles

  879.00 euro

Naturopaat

naturopaat, naturopathie, natuurlijke geneeswijze, natuurlijk geneesmiddel, avondschool, volwassenonderwijs, schoonheidsschool, herborist, voetreflexoloog, mindfulness, meditatie, aromatherapie, moxa, voedingstherapeut, gezondheidsconsulent, detox, ontgif

Carrièremogelijkheden

 • Naturopaat, zelfstandig of in een wellnesscentrum
 • (Natuur)voedingsadviseur
 • Gezondheidscoach
 • Eigen bio- of kruidenwinkel
 • Massagetherapeut

Info over deze allround opleiding

Heb je er al eens bij stilgestaan dat er voor een aantal mentale en fysieke klachten ook een natuurlijke oplossing bestaat? Een naturopaat helpt je op weg naar een gezonder leven.

Hoe pak je stress of rugklachten aan op een natuurlijke methode? Waarvoor dienen bachbloesems nu juist? En wat doet een voedingsschema op maat met je gezondheid? In deze opleiding verdiep je je in een uitgebreid aanbod aan natuurlijke therapieën en behandelingen. Je krijgt les van ervaren vakspecialisten die je tot in de puntjes uitleggen hoe het zit. Daarnaast pas je je kennis ook toe in interactieve praktijklessen. Zo weet jij binnenkort ook van aanpakken!

Programma

Word Naturopaat

  Diploma

  Groepsles

  2950.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS