Opleiding

OPLEIDING

Muziekproducer

Wil jij...

 1. leren mixen, opnemen, componeren en producen
 2. alle knoppen van je mengtafel vlot kunnen bedienen
 3. weten hoe je originele ideeën vertaalt in een vette track
 4. les krijgen in een moderne opnamestudio van Trix of Bomastudio
 5. creatief en professioneel leren omgaan met een muziekprogramma

Muziekproducer, een beroep met toekomst!

Heb je een piekfijn muzikaal gehoor en voel je je als een vis in het water in een studio? Ben je creatief met beats, songteksten of een instrument en niet vies van een beetje mixwerk? Dompel jezelf dan onder in de wereld van muziek en klank.

Naast een gezonde dosis muziekkennis biedt deze opleiding je ook andere uitdagingen, zoals het opnemen en mixen van instrumenten of de muziekproductie zelf. Je ontdekt de basisprincipes van akoestiek, maar leert ook beats en synths programmeren. De praktijkgerichte opleiding vindt plaats in de professionele opnamestudio's van Trix of Bomastudio, waar al de nodige apparatuur en tools aanwezig zijn. De docent laat je kennis maken met Ableton en andere relevante sofware om daarna meteen mee aan de slag te gaan. Je krijgt oefeningen mee naar huis, waarna je docent je tijdens de lessen gerichte feedback geeft op je eigen muziek.

Na de cursus ben je klaar om als zelfstandig muziekproducer aan de slag te gaan. Als meester in je vak ben je nu in staat om diverse muzikale projecten voor je klanten uit te rollen. Music, maestro!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  665.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Muziekproducer

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent05/01/202130/03/202118u30 - 21u30Din
Hasselt11/01/202129/03/202118u30 - 21u30Maa
Antwerpen02/02/202111/05/202118u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Muziekproducer
 • Live mixer
 • Je eigen muziek producen

Vaardigheden en skills

 • Jij weet perfect hoe je van een idee uiteindelijk tot een afgewerkte cd komt
 • Gehoor, geluid en akoestiek? Jij weet hoe dit allemaal in elkaar zit
 • De wereld van microfoons, geluidskaarten, computers en mengtafels kent voor jou geen geheimen meer
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Van idee tot cd
 • Akoestische principes en afluistering
 • Signalen
 • Microfoontypes en plaatsing
 • De computer, geluidskaart en DAW 
 • De mengtafel of programmarouting
 • De opname
 • De mix: organisatie, EQ, compressie, effecten
 • MIDI-instrumenten, VST en virtuele drums (beats)

muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Geert De Waegeneer

Hoofddocent

Creatieve duizendpoot Geert De Waegeneer ademt muziek. Hij stond mee aan de wieg van de Bomastudio in Gent, waar hij zijn kunsten als producer en geluidstechnicus ten volle kan benutten. Daarnaast deed hij al menig hartslag synchroon meekloppen op de beats van zijn drums en is hij live mixer tijdens optredens van vele bands. Geert leeft voor muziek, geluid en techniek en zet zijn schouders met veel plezier onder allerlei kunst-, theater- en filmprojecten waarvoor hij soundscapes ontwerpt.

Dankzij zijn ervaring binnen de muziekwereld en zijn voorgeschiedenis als ingenieur elektronica is hij de geknipte persoon om zijn kennis door te geven aan beginnende producers. Hij leidde al een flink aantal muziekfanaten op tot doorwinterde podium- of geluidstechnici en zet zijn expertise (én zijn opnamestudio in Gent) ook in voor onze studenten Muziekproducer.

Athila Struys

Athila Struys AKA +Battery- uit Hasselt is geen onbekende in de muziekwereld. Sinds jong geobsedeerd door alles wat hard en snel gaat, begon het al vroeg met drummen van alle soorten genres met een voorkeur voor het stevigere werk. Met zijn roots in metal muziek was zijn weapon of choice dan ook drum & bass. Zijn energieke stijl was ongeëvenaard en dit zorgde voor een blitzkrieg in de Belgische drum & bass scene en kon hij rekenen op een zeer loyale fanbase. Al dat harde werk en toewijding heeft geloond want hij won de grootste DJ contest van Limburg op LIMBOMANIA en the rest is history. Later kreeg hij de kans om met een studiebeurs naar New York te trekken en met glans af te studeren. Dit was aan de gerenomeerde producer academie “DUBSPOT”. In die tijd één van dé bekendste scholen ter wereld, waar hij alle kneepjes van het producen en van Ableton leerde. Je hebt hem vast en zeker al eens bezig gezien op podia zoals Tomorrowland, Laundry day, Dour Festival, Springtime, Studio Brussel en hij speelde zelfs tot in Webster Hall New York. Later werd hij aangesteld als vervanger voor de drummer van Pendulum in de live band van DJ FRESH. Een natuurtalent om al zijn jaren van verworven kennis op een natuurlijke, verstaanbare en enthousiaste manier over te brengen, vult hij nu zijn dagen o.a. met anderen te begeleiden naar het vinden van hun eigen stem en sound. Ongeacht welke stijl of genre. Hij richtte zelfs zijn eigen dj en productieschool op waar hij talloze mensen jong en oud onder zijn vleugels neemt. In deze cursus zal hij met kennis van zaken jullie op weg helpen in jullie eigen productie verhaal. Dit is geen gewone Ableton cursus, maar eerder een gemeenschappelijke ervaring van interactieve en creatieve samenwerking waar meer als alleen het programma aan bod zal komen. Deze workshop is toegankelijk voor ieders niveau, ongeacht ervaring, ambitie of muzikale voorkeur! Schrijf je nu in en mis je kans niet om samen met hem en de rest van de aspirant producers het muzikaal parcours af te leggen naar je eigen producties en tracks! 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Muziekproducer

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Producen, mixen, dj’en,… Veel mensen dromen ervan om zich deze muzikale skills eigen te maken. Gelukkig hoeft het niet bij een droom te blijven. Met deze opleiding maak jij die droom namelijk waar. Jij wordt de knappe kop aan de knoppen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Om deze opleiding succesvol af te ronden is het handig om al enige ervaring met geluidstechniek en een opnameprogramma (Ableton, Protools, Cubase, Reaper...) te hebben. Ook voorkennis van het aansluiten van kabels in het analoge en digitale domein is mooi meegenomen. Ben je muzikant of geluidstechnicus en wil je je kennis van live technieken uitbreiden naar de studio? Of werkte je thuis al met je eigen muziek? Prima! Tijdens deze opleiding breid je je skills verder uit.
Volg ik les in een echte muziekstudio?
Ja! De lessen gaan door in een professionele muziekstudio van Trix (Antwerpen) of Bomastudio (Gent). Daar leer je werken met materialen en tools die helemaal state-of-the-art zijn.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Muziekproducer bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Muziekproducer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw docent informeert je op voorhand als je in één van de lessen een laptop nodig zou hebben. Maak je graag notities? Dan is een laptop of tablet sowieso handig.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Volg dan een toffe stage bij een dj of in een muziekstudio! Op stage ervaar je hoe het er in de muzikale sector behind the scenes aan toegaat. Op stage leer je elke dag nog iets nieuws bij. Bovendien ontmoet je ook tal van fijne mensen binnen de muziekwereld. Dat is handig, want misschien helpen zij jou wel aan een topjob als Muziekproducer.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Vraag vervolgens bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Daarna ben jij helemaal klaar om je droomcarrière uit te bouwen!

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Muziekproducer. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Muziekproducer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 665.00 euro. Dit bedrag omvat de professionele begeleiding van de docent, het examen en het gebruik van professioneel materiaal in een opnamestudio van Trix (Antwerpen) of Bomastudio (Gent).

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
Inschrijven
Kris
Leffinge

De lessen zelf waren boeiend en dit is te danken aan:   De natuurlijke gave om op een aangename en ontspannen manier les te kunnen geven van de docent Grote kennis binnen zijn vakdomein, dit bleek uit het feit dat er soms vragen "out of the blue" toch zorgvuldig werden beantwoord met de nodige technische achtergrond waardoor men toch een beter inzicht kreeg over het onderwerp Er werd voldoende uitgeweken over individuele interesses van de verschillende studenten wat er toch voor zorgt dat men het gevoel krijgt dat er ook met een persoonlijke aanpak les gegeven werd. Er werd bij de aanvang van elke les gevraagd of we nog moeilijkheden of vragen hadden over de vorige les en werd er indien nodig ook aandacht aan besteed Kortom mijn ervaringen met de lessen kan ik als zijnde "boeiend, goed en positief" besluiten.

Laatste weetjes over Muziekproducer

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS