Opleiding

OPLEIDING

Muziekproducer

Wil jij...

 1. leren mixen, opnemen, componeren en producen
 2. professioneel leren omgaan met een muziekprogramma
 3. alle knoppen van je mengtafel vlot kunnen bedienen
 4. weten hoe je originele ideeën vertaalt in een vette track of een mooie song
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een echte producer

Muziekproducer, een beroep met toekomst!

Als muziekproducer ben je de belangrijkste persoon in de studio. Je networkt met muzikanten, labels en managers. Je beslist mee over nieuwe nummers en stuurt muzikanten bij waar nodig. De producer heeft namelijk 1 doel: nieuwe hits scoren!

In deze praktische thuiscursus maak je je wegwijs in de music industry. Je leert opnames maken, muziek mixen, masteren, studiobediening, enz. Daarnaast begeleid je ook artiesten om hun nummers uit te brengen. Van thuis uit en op eigen tempo bereid je jezelf voor om een uitgebreid en uitdagend takenpakket als muziekproducer op jou te nemen.

Na de cursus ben je klaar om je naam naar buiten te krijgen als de next big thing in the music scene.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werk voor een platenlabel
 • Werk samen met artiesten
 • Ga aan de slag als zelfstandige muziekproducer

Vaardigheden en skills

 • Een strategisch netwerk uitbouwen
 • De studio van binnen en buiten kennen
 • Talenten herkennen en benutten
 • Strategisch en communiceren met artiesten en bijsturen waar nodig
 • Artiesten begeleiden in hun creatieve proces
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Van idee tot cd
 • Preproductie
 • De studio
 • Uitwerking guidetrack & demo
 • Akoestische principes
 • Psycho akoestiek
 • De geschiedenis van opnames
 • Signalen, de microfoon en de geluidskaart
 • Computers
 • Afluisteren
 • De mengtafel

muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Nick Leyers

Onze docent Nick Leyers heeft zijn Master behaald in de muziekproductie aan het Conservatorium te Gent, waar hij tevens zijn bekwaamheid tot docent heeft behaald. Niemand beter geschikt dus om jou de kneepjes van het vak te leren als Music Producer. 
 
“Naast docent Muziekproductie, ben ik ook freelance audio engineer / producer en docent Gitaar”, zo zegt Nick. “Je kan gerust eens een kijkje nemen op mijn website om te kijken welke projecten ik zoal voor mijn rekening neem: www.nickleyers.be”.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Muziekproducer

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Producen, mixen, dj’en,… Veel mensen dromen ervan om zich deze muzikale skills eigen te maken. Gelukkig hoeft het niet bij een droom te blijven. Met deze cursus maak jij die droom namelijk waar. Jij wordt de knappe kop aan de knoppen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Muziekproducer?
De groepsles Muziekproducer vindt plaats in een professionele muziekstudio (Trix in Antwerpen of Bomastudio in Gent). Je hebt toegang tot alle apparatuur en tools. Je volgt les in kleine groepjes onder begeleiding van een meesterlijke muziekproducer. Deze thuisstudie, aan de andere kant, biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! De diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een producing pro die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, krijg je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie Muziekproducer een succes te maken. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Muziekproducer in de praktijk omzetten? Volg dan een stage. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je ook je kansen om aan de slag te gaan als Muziekproducer.

Je mag de periode, plek en duur zelf kiezen. Heb je je ideale stageplaats gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Zo ben je helemaal vertrokken voor je toekomstige carrière als Muziekproducer.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Muziekproducer. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Muziekproducer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

muziekproducer, muziekproducent, muziekgenre, compositie, conservatorium, componist, songwriter, sound design, producer, muzieklabel, platenlabel, muziekproductie, muziekstudio, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor deze thuiscursus Muziekproducer betaal je 259.00. Hiervoor krijg je een praktisch cursusboek met hands-on illustraties, de vakkundige begeleiding van een topdocent die jarenlang met talrijke bands heeft samengewerkt én toegang tot extra lesmateriaal op ons online leerplatform. Je hebt ook een ruime tijd van 5 jaar om examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Alles voor een knallende start als Muziekproducer!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Muziekproducer

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS