Opleiding

OPLEIDING

Nail Art

Wil jij...

 1. weten hoe je zelf opvallende nagelkunst maakt
 2. nagels van vriendinnen of klanten omtoveren in echte kunstwerkjes
 3. meer creativiteit in je job als nagelstylist brengen
 4. meer verdienen door originele en unieke nailart aan te bieden in jouw salon

Nagelstylist, een beroep met toekomst!

Ben jij een creatieve nagelstylist en wil je méér kunnen bieden in je salon? Sta je te springen om zelf marmereffecten en sexy patroontjes op je nagels te creëren? Dan is deze onderdompeling in de wereld van professionele Nail Art onmisbaar voor jou!

Originele en opvallende motiefjes, fonkelende steentjes, sierlijke bloemen, klassieke prints,... Deze extraatjes maken je designs af en zorgen voor dat extra WAUW-effect!

Leer van je docent, een gepassioneerd nagelstylist, de one-stroke en de chrometechniek perfect beheersen, foil toepassen in je eigen werkjes en stap voor stap je eigen vaardigheden perfectioneren!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  4 lesuren

  475.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Nail Art

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt26/01/201916/03/201909u00 - 13u00Zat
Gent04/02/201925/03/201918u00 - 22u00Maa
Hasselt13/02/201903/04/201918u00 - 22u00Woe
Antwerpen04/05/201922/06/201909u00 - 13u00Zat
Gent07/05/201925/06/201918u00 - 22u00Din
Hasselt25/05/201913/07/201913u30 - 17u30Zat
Gent08/06/201928/09/201909u00 - 13u00Zat
Hasselt02/09/201921/10/201918u00 - 22u00Maa
Brugge05/09/201924/10/201918u00 - 22u00Don

PROGRAMMA

nailart, nail art, nagelstyling, cursus, opleiding, nagelstylist, lessen, leren, diploma, school, avondonderwijs, lessen, schoonheidsschool, colorgel, one stroke en shadowpaintingtechniek, glitter, hexagons, glass beads, waterdecals, folies, rhinestones

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Nagelstylist met specialisatie in Nail Art
 • Medewerker in een nagelstudio of beautysalon
 • Gespecialiseerd make-upartiest

Vaardigheden en skills

 • Professioneel en deskundig met je materialen en producten kunnen werken
 • De wensen van je klanten kunnen vertalen in prachtige creaties
 • Je creativiteit de vrije loop laten en je kunnen uitleven in je designs
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Een mooie basis zorgt voor prachtige creaties
 • Je creativiteit en inspiratie uitwerken
 • Inlaytechnieken: glitters, glass beads
 • Waterdecals en folies leren maken
 • Rhinestones plaatsen
 • Mandala, lace, curls gebruiken
 • Effecten met gellak: slangenprint, marmereffect, kant,...
 • Bruidsnagels voor een klassiek design
 • Dottingtechniek leren
 • Zelf je eigen designs uitwerken

nailart, nail art, nagelstyling, cursus, opleiding, nagelstylist, lessen, leren, diploma, school, avondonderwijs, lessen, schoonheidsschool, colorgel, one stroke en shadowpaintingtechniek, glitter, hexagons, glass beads, waterdecals, folies, rhinestones

Onze docenten

Vanessa Bakelmans

Schoonheidsspecialiste Vanessa Bakelmans biedt al meer dan tien jaar schoonheidszorgen aan in haar beautysalon Beauty and Nails. Persoonlijke verzorging komt voor Vanessa op de eerste plaats en ze past haar werk dan ook aan aan de noden van elke individuele klant. Ze wil ook een plek bieden waar een werkende vrouw ook na een zware werkdag nog kan binnenwandelen om even te ontspannen en de stress van zich af te laten glijden.

Vanessa deelt haar kennis met de cursisten van De Schoonheidsschool en leert je de kneepjes van het vak!

Natalie Quets

Natalie Quets wist als klein meisje al dat ze nagels wilde verzorgen. Zo gezegd, zo gedaan! In 2005 startte ze haar opleiding nagelstyling en in 2007 opende ze haar eigen salon Nails & Beauty. Ze volgde regelmatig bijkomende opleidingen en breidde zo haar salon uit met andere diensten zoals ontharing, manicure, gelaatsverzorging en pedicure. Natalie doet er alles aan om haar klanten met een gelukzalige glimlach weer naar buiten te zien wandelen.

Natalie heeft al een heel aantal nagelstylistes succesvol opgeleid en hoopt haar expertise nog verder te kunnen verspreiden onder de cursisten van De Schoonheidsschool.

Cindy Buelens

Schoonheidsspecialiste Cindy Buelens volgde zelf de opleiding Nagelstyling aan De Schoonheidsschool. Vandaag is ze niet langer cursiste. Ze stapte in de voetsporen van haar docenten en maakt nu deel uit van de vakgroep Nagelstyling hier op school.
 
Verder heeft Cindy haar eigen schoonheidssalon in Bornem. “Het is heel fijn om deze job met het werk van nagelstyliste te combineren. De afwisseling houdt het uitdagend en ik trek een breder publiek aan. De ene dag ga ik met mijn koffer op pad om de make-up van een bruid te verzorgen, de andere dag geef ik een klant mooie nail art.”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Nail Art

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Om je nagels echt te doen opvallen is nail art de beste oplossing: origineel, kleurrijk, verfijnd én als kers op de taart zijn de mogelijkheden eindeloos! Klinkt goed? Leer dan in deze opleiding hoe je jouw vriendinnen, familieleden of klanten verbaast met de allermooiste nagelkunstwerkjes. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Gelnagels te volgen. Zonder kennis van die techniek is het moeilijk om actief aan de les deel te nemen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte vaardigheden bij te brengen. Jij leert door te doen. Steek je handen dus maar uit je mouwen!
Moet ik een oefenmodel meebrengen?
Je moet voor de lessen geen model voorzien. Je werkt op je oefenhand.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we bieden een ruim gamma aan cursussen over Nagelstyling aan. Neem zeker eens een kijkje en word een echte nagelexpert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Nail Art bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 4 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens deze praktijkgerichte lessen leer je creatieve ideeën omzetten in prachtige nagelkunstwerkjes. In het overzicht met de startdata van de opleiding Nail Art vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen schoonheidsproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen nagelsalon. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Naast een pakket schoonheidsproducten breng je ook keukenrol en 2 kleine badhanddoeken mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete nagelstudio en vraag naar een toffe stageplaats. Met een stage leer jij originele en opvallende motiefjes perfect toepassen. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Nagelstylist.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Nail Art. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Nagelstylist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

nailart, nail art, nagelstyling, cursus, opleiding, nagelstylist, lessen, leren, diploma, school, avondonderwijs, lessen, schoonheidsschool, colorgel, one stroke en shadowpaintingtechniek, glitter, hexagons, glass beads, waterdecals, folies, rhinestones

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 475.00 euro. Hiervoor krijg de professionele begeleiding van een nailart expert, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
nailart, nail art, nagelstyling, cursus, opleiding, nagelstylist, lessen, leren, diploma, school, avondonderwijs, lessen, schoonheidsschool, colorgel, one stroke en shadowpaintingtechniek, glitter, hexagons, glass beads, waterdecals, folies, rhinestones

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Nagelstylist (Allround) bespaar je maar liefst € 245. Een echte aanrader dus!

nagelstyling, allround nagelstyling, gelnagels, nagels, nailart, nagelstylist, opleiding, lessen, school, cursus, schoonheidsschool, nagelstudio

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Nagelstylist (Allround)

nagelstyling, allround nagelstyling, gelnagels, nagels, nailart, nagelstylist, opleiding, lessen, school, cursus, schoonheidsschool, nagelstudio

Carrièremogelijkheden

 • Nagelstylist in een beautycentrum
 • Open je eigen nagelstudio
 • Nagelstylist in een wellnesscentrum
 • ...

Info over deze allround opleiding

Wil je graag een professionele opleiding Allround Nagelstyling volgen? Wil je je vaardigheden (verder) ontwikkelen, een diploma behalen en starten als professioneel nagelstylist? Dan zijn deze groepslessen exact waar jij naar op zoek bent!

Het opleidingstraject bestaat uit drie modules die elk dieper ingaan op het plaatsen en bijwerken van gelnagels. Daarnaast leer je ook hoe je de leukste nagelversieringen creëert in de module Nailart. Voor je het weet ga je als professioneel nagelstylist aan de slag en laat je elke vrouw er op haar best uitzien.

Onder begeleiding van een professional ontdek je alle tips en tricks die van jou de ideale nail artist maken die zo aan de slag kan. Schrijf je dus razendsnel in! Maar pas op: zorg dat je geen nagel breekt.

Programma

Module 1: Gellak
Module 2: Gelnagels
Module 3: Nail Art
Word Nagelstylist

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS