Opleiding

OPLEIDING

Nederlands: spelling

Wil jij...

 1. foutloos leren schrijven, zowel via brief als via e-mail
 2. up-to-date blijven met de nieuwste spellingsregels
 3. weten hoe je de dt-regel altijd juist toepast
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. genieten van online begeleiding door een echte spellingsexpert

Spellingsspecialist, een beroep met toekomst!

Wil jij foutloos Nederlands schrijven? Ben je het beu om steeds dt-fouten te maken of twijfel je over de schrijfwijze van bepaalde woorden? Met deze cursus schaaf je jouw kennis bij en ga je voor een foutloos parcours!

Met deze thuisstudie geef je jezelf inzicht in de Nederlandse spelling en grammatica. Je komt alles te weten over een correcte zinsbouw en vervoegingen van werkwoorden. Ook de meest voorkomende fouten komen uitgebreid aan bod. De cursus is met andere woorden een uitgebreide hulp om je Nederlands snel op te frissen en te verbeteren.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal je gauw merken dat je de spelling en grammatica volledig onder de knie hebt. Zo stel je binnen de kortste keren foutloze brieven en andere teksten op!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  209.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

spelling, grammatica, dt-regel, dt-fouten, spelling en grammatica, foutloos schrijven, leestekens, opleiding, cursus, thuisstudie, lessen, diploma, graduaat, school, thuis studeren, afstandsonderwijs, werkwoorden, vervoegingen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Administratief medewerker
 • Copywriter op een communicatie-afdeling
 • Medewerker op een redactie

Vaardigheden en skills

 • Foutloos schrijven en spellen in het Nederlands
 • De verschillende leestekens correct gebruiken
 • De dt-regel perfect toepassen
 • Brieven en e-mails correct opstellen
 • Steeds zonder twijfelen jouw teksten schrijven
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De werkwoordsvormen
 • Het aaneenschrijven van woorden
 • Het trema
 • De apostrof
 • Het vervangingsteken
 • Het koppelteken
 • Hoofdletters
 • Verkleinwoorden
 • Het woordgeslacht
 • Leestekens
 • Het afbreken van woorden

spelling, grammatica, dt-regel, dt-fouten, spelling en grammatica, foutloos schrijven, leestekens, opleiding, cursus, thuisstudie, lessen, diploma, graduaat, school, thuis studeren, afstandsonderwijs, werkwoorden, vervoegingen

Onze docenten

Liesbeth De Raedt

Liesbeth De Raedt is je persoonlijke begeleider tijdens de opleidingen Frans, Nederlands en Spaans. Vijftien jaar geleden is ze afgestudeerd als romaniste aan de universiteit van Leuven. Vrij snel stapte ze in het onderwijs en had ze de smaak te pakken gekregen. Eerst stond ze enkele jaren in het middelbaar om dan naar het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs over te stappen.
 
"De tien jaar ervaring in verschillende types onderwijs hebben me in staat gesteld om zelf cursussen te beginnen schrijven, met de bedoeling zo resultaatgericht mogelijk te werken", zegt Liesbeth. "De jaren die ik als zelfstandige taaldocente in bedrijven heb gewerkt, hebben hierbij geholpen."
 
Via een privé-taalschool gaf ze intensieve taalbaden en korte stoomcursussen. De aanpak in bedrijven leerde haar doelgericht en snel te werken. Liesbeth vindt dat studies combineren met een job en je privéleven een zware opdracht is. Ze wil dus liever zo weinig mogelijk tijd verspillen en zich richten op wat je écht moet kunnen en kennen.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Nederlands: spelling

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
De dt-regel, samenstellingen, Engelse woorden,… Het Nederlands is een taal vol valkuilen. Met deze opleiding overwin jij die valkuilen. Je leert schrijven zonder aarzelingen en zonder fouten. Zo ben jij er altijd zeker van dat jouw teksten compleet correct zijn. Spellingsfouten zijn verleden tijd!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen met basiskennis van het Nederlands kan deze opleiding volgen.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om jouw spelling te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent via het interactief studentenplatform.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Bovendien krijg je een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd topdocent die de Nederlandse spelling door en door kent. Je staat er dus niet alleen voor. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Nederlands: spelling!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke taaldocent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Nederlands: spelling een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Juist leren schrijven vraagt oefening. Probeer dus zoveel mogelijk Nederlands te schrijven: in brieven, in sms'jes en zelfs in chatberichten. Zo leer je op korte tijd heel veel bij. Voor deze thuisstudie hoef je geen stage te doen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Jij bepaalt zelf het examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Nederlands: spelling. Hiermee toon je jouw spellingsvaardigheden aan.

spelling, grammatica, dt-regel, dt-fouten, spelling en grammatica, foutloos schrijven, leestekens, opleiding, cursus, thuisstudie, lessen, diploma, graduaat, school, thuis studeren, afstandsonderwijs, werkwoorden, vervoegingen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Nederlands: spelling maar 209.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek met tal van praktijkgerichte oefeningen. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een ervaren vakdocent. Ten slotte krijg je ook vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie Nederlands: spelling!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
spelling, grammatica, dt-regel, dt-fouten, spelling en grammatica, foutloos schrijven, leestekens, opleiding, cursus, thuisstudie, lessen, diploma, graduaat, school, thuis studeren, afstandsonderwijs, werkwoorden, vervoegingen
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Nederlands: spelling

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS