Opleiding

OPLEIDING

Omgaan met conflicten en weerstand

Wil jij...

 1. conflicten op de werkvloer snel leren opsporen en snel leren ontmijnen
 2. weten hoe je een conflict constructief aanpakt
 3. negatieve situaties leren ombuigen in positieve opportuniteiten
 4. jouw vaardigheden als bedrijfscoach of conflictbemiddelaar versterken en verfijnen

Conflictbemiddelaar, een beroep met toekomst!

In ieder bedrijf bestaan er conflicten. Je mag deze echter niet laten escaleren. Dankzij deze boeiende opleidingsdag leer je hoe je optreedt wanneer er conflicten zijn en hoe je steeds voor de beste oplossing gaat.

Onder begeleiding van een topdocent leer je welke soorten conflicten en weerstand er bestaan en hoe je ze best ontmijnt. Want over je heen laten lopen is uiteraard nooit goed. Daarnaast ontdek je ook dat een conflict positieve punten heeft. Zo ontdek je zaken die anders niet aan bod komen: je leert mensen hun grenzen kennen en weet wat ze echt denken. Bovendien leiden ze ook tot vernieuwingen! Want de oplossingen die jij biedt kunnen op lange termijn veel voordeliger zijn voor het bedrijf.

Interesse? Schrijf nu in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  8 lesuren

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Omgaan met conflicten en weerstand

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen02/12/201902/12/201909u00 - 17u00Maa
Gent02/12/201902/12/201909u00 - 17u00Maa
Hasselt05/12/201905/12/201909u00 - 17u00Don
Bruxelles / Brussel09/12/201909/12/201909u00 - 17u00Maa

PROGRAMMA

conflictsituaties, conflicten, ruzie, opleiding, diploma, B2B, conflictbemiddeling, conflictbemiddelaar, gesprekstechnieken, conflicten oplossen, onderhandelen, overeenkomst verkrijgen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze opleiding is een uitstekende bijscholing voor mensen die in hr of personeelszaken werken. Met deze kennis ga je elke conflictsituatie te lijf en leer je hoe je spanningen vermijdt. Een unieke cursus voor meer carrièrekansen!

Vaardigheden en skills

 • Jij kan conflicten opsporen en weet hoe je deze ontmijnt
 • Jij weet hoe je jezelf tegen conflicten en weerstand weert
 • Jij bent in staat om steeds alle positieve punten uit conflictsituaties te halen
 • Jij kan grenzen herkennen en weet waar conflictsituaties kunnen ontstaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe ontstaan conflicten?
 • Wat zijn positieve en negatieve eigenschappen van conflicten?
 • Communicatiehindernissen vermijden en oplossen
 • Probleemoplossen denken tijdens hoogoplopende discussies
 • Bruggen bouwen: Van conflict naar vreedzame situatie
 • Praktische richtlijnen bij het omgaan met conflicten
 • Feiten benoemen zonder te oordelen
 • Leren confronteren en rustig blijven
 • Assertiviteit tijdens conflictsituaties
 • Empathie en omgaan met emoties
 • Strategieën bepalen en zoeken naar creatieve oplossingen
 • Valkuilen bij conflictonderhandelen
 • Omgaan met kritiek en onruststokers

conflictsituaties, conflicten, ruzie, opleiding, diploma, B2B, conflictbemiddeling, conflictbemiddelaar, gesprekstechnieken, conflicten oplossen, onderhandelen, overeenkomst verkrijgen

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Omgaan met conflicten en weerstand

Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Deze opleiding is ideaal wanneer je reeds een functie als Bedrijfscoach uitvoert!
Wanneer start de volgende opleiding Omgaan met conflicten en weerstand?
Hier vindt je een overzicht van de ingeplande opleidingen Omgaan met conflicten en weerstand met alle locaties en lesuren.
Is de les praktijkgericht?
Deze lesdag is speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof meteen toe. Nadien kan jij op een professionele wijze omgaan met conflictsituaties in een bedrijf.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Management & Bedrijfsvoeringen vind een specialisatiecursus die bij jou past. Of schrijf je in voor onze allroundopleiding Businessmanager. Deze allesomvattende cursus maaktvan jou meteen een echte expert in Management.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Omgaan met conflicten en weerstand bestaat uit een intensieve lesdag van 8 uur. In de dynamische les ontdek je hoe je met conflictsituaties omgaat en ze positief laat uitdraaien voor het bedrijf én de werknemers. In het overzicht met de startdata van de opleiding Omgaan met conflicten en weerstand vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen.

Praktijkervaring en stage

Deze opleiding is heel praktijkgericht. Na de les ga je meteen actief aan de slag met je nieuwe kennis en vaardigheden. Stage lopen is dan ook niet nodig.

Examen en diploma

Na de les krijg je een certificaat om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit certificaat ga je meteen aan de slag.

conflictsituaties, conflicten, ruzie, opleiding, diploma, B2B, conflictbemiddeling, conflictbemiddelaar, gesprekstechnieken, conflicten oplossen, onderhandelen, overeenkomst verkrijgen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Omgaan met conflicten en weerstand maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS