Opleiding

OPLEIDING

Omgaan met conflicten en weerstand

Wil jij...

 1. conflicten op de werkvloer snel leren opsporen en snel leren ontmijnen
 2. weten hoe je een conflict constructief aanpakt
 3. negatieve situaties leren ombuigen in positieve opportuniteiten
 4. jouw vaardigheden als bedrijfscoach of conflictbemiddelaar versterken en verfijnen

Conflictbemiddelaar, een beroep met toekomst!

In ieder bedrijf bestaan er conflicten. Je mag deze echter niet laten escaleren. Dankzij deze boeiende opleidingsdag leer je hoe je optreedt wanneer er conflicten zijn en hoe je steeds voor de beste oplossing gaat.

Onder begeleiding van een topdocent leer je welke soorten conflicten en weerstand er bestaan en hoe je ze best ontmijnt. Want over je heen laten lopen is uiteraard nooit goed. Daarnaast ontdek je ook dat een conflict positieve punten heeft. Zo ontdek je zaken die anders niet aan bod komen: je leert mensen hun grenzen kennen en weet wat ze echt denken. Bovendien leiden ze ook tot vernieuwingen! Want de oplossingen die jij biedt kunnen op lange termijn veel voordeliger zijn voor het bedrijf.

Interesse? Schrijf nu in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  8 lesuren

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Omgaan met conflicten en weerstand

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel06/12/202006/12/202009u00 - 17u00Zon
Gent08/12/202008/12/202009u00 - 17u00Din
Hasselt10/12/202010/12/202009u00 - 17u00Don
Antwerpen11/01/202111/01/202109u00 - 17u00Maa

PROGRAMMA

conflictsituaties, conflicten, ruzie, opleiding, diploma, B2B, conflictbemiddeling, conflictbemiddelaar, gesprekstechnieken, conflicten oplossen, onderhandelen, overeenkomst verkrijgen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze opleiding is een uitstekende bijscholing voor mensen die in hr of personeelszaken werken. Met deze kennis ga je elke conflictsituatie te lijf en leer je hoe je spanningen vermijdt. Een unieke cursus voor meer carrièrekansen!

Vaardigheden en skills

 • Jij kan conflicten opsporen en weet hoe je deze ontmijnt
 • Jij weet hoe je jezelf tegen conflicten en weerstand weert
 • Jij bent in staat om steeds alle positieve punten uit conflictsituaties te halen
 • Jij kan grenzen herkennen en weet waar conflictsituaties kunnen ontstaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe ontstaan conflicten?
 • Wat zijn positieve en negatieve eigenschappen van conflicten?
 • Communicatiehindernissen vermijden en oplossen
 • Probleemoplossen denken tijdens hoogoplopende discussies
 • Bruggen bouwen: Van conflict naar vreedzame situatie
 • Praktische richtlijnen bij het omgaan met conflicten
 • Feiten benoemen zonder te oordelen
 • Leren confronteren en rustig blijven
 • Assertiviteit tijdens conflictsituaties
 • Empathie en omgaan met emoties
 • Strategieën bepalen en zoeken naar creatieve oplossingen
 • Valkuilen bij conflictonderhandelen
 • Omgaan met kritiek en onruststokers

conflictsituaties, conflicten, ruzie, opleiding, diploma, B2B, conflictbemiddeling, conflictbemiddelaar, gesprekstechnieken, conflicten oplossen, onderhandelen, overeenkomst verkrijgen

Onze docenten

Marc Vermeulen

Marc Vermeulen is een expert op het gebied van opleiding, coaching en management. Hij heeft al jaren ervaring op de teller staan in de publieke en private sector, zowel als trainer, als opleidingsarchitect en als general manager.

Om opleidingen aantrekkelijker te maken ontwikkelde Marc verschillende innovatieve formats, waaronder maar liefst 45 opleidingsfilms. Daarnaast werkte hij mee aan een aantal bekende publicaties over de toekomst van het onderwijs. Marc is namelijk een man met een visie, die komaf wil maken met traditionele, oubollige en bekrompen opleidingen. Zijn uitdagende en praktijkgerichte lessen zijn dan ook een echte aanrader!

Sarina Verbeek

Docente Sarina Verbeek heeft haar eigen praktijk “Sexolutions” in Zonhoven en geeft ook online therapie. Daarnaast schrijft ze voor magazines ook columns en artikels over alles wat met relaties, seks en liefde te maken heeft. Iedereen kan bij haar terecht voor relatietherapie en sekscounseling en dit zowel voor koppels als individueel. Ook begeleidt en coacht zij singles.
 
“Mensen helpen zit in mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken.”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Omgaan met conflicten en weerstand

Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Deze opleiding is ideaal wanneer je reeds een functie als Bedrijfscoach uitvoert!
Wanneer start de volgende opleiding Omgaan met conflicten en weerstand?
Hier vindt je een overzicht van de ingeplande opleidingen Omgaan met conflicten en weerstand met alle locaties en lesuren.
Is de les praktijkgericht?
Deze lesdag is speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof meteen toe. Nadien kan jij op een professionele wijze omgaan met conflictsituaties in een bedrijf.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Management & Bedrijfsvoeringen vind een specialisatiecursus die bij jou past. Of schrijf je in voor onze allroundopleiding Businessmanager. Deze allesomvattende cursus maaktvan jou meteen een echte expert in Management.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Omgaan met conflicten en weerstand bestaat uit een intensieve lesdag van 8 uur. In de dynamische les ontdek je hoe je met conflictsituaties omgaat en ze positief laat uitdraaien voor het bedrijf én de werknemers. In het overzicht met de startdata van de opleiding Omgaan met conflicten en weerstand vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen.

Praktijkervaring en stage

Deze opleiding is heel praktijkgericht. Na de les ga je meteen actief aan de slag met je nieuwe kennis en vaardigheden. Stage lopen is dan ook niet nodig.

Examen en diploma

Na de les krijg je een certificaat om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit certificaat ga je meteen aan de slag.

conflictsituaties, conflicten, ruzie, opleiding, diploma, B2B, conflictbemiddeling, conflictbemiddelaar, gesprekstechnieken, conflicten oplossen, onderhandelen, overeenkomst verkrijgen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Omgaan met conflicten en weerstand maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
conflictsituaties, conflicten, ruzie, opleiding, diploma, B2B, conflictbemiddeling, conflictbemiddelaar, gesprekstechnieken, conflicten oplossen, onderhandelen, overeenkomst verkrijgen
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS