Opleiding

OPLEIDING

Ontharingen: Sugar Waxing

Wil jij...

 1. ontdekken hoe je waxt met suikerhars
 2. gevoelige zones leren ontharen zonder pijn of irritatie
 3. je klanten zelfverzekerd door het leven doen stappen met een gladde huid
 4. meer verdienen door jouw aanbod als schoonheidsspecialist uit te breiden

Schoonheidsspecialist, een beroep met toekomst!

Verzorgd door het leven gaan is voor veel vrouwen én mannen een vanzelfsprekendheid geworden en overtollig lichaamshaar is daarbij een doorn in het oog. Om een mooi gladde huid te krijgen en haartjes met een langdurig effect te verwijderen, doen we met z'n allen steeds vaker beroep op echte ontharingsspecialisten.

Tijdens deze opleiding leer je werken met suikerhars, een zachte techniek waarmee je zowel grote oppervlaktes als gevoelige zones kan waxen met een minimaal risico op irritaties. Je kan er bovendien eenvoudig korte haartjes mee verwijderen en het goedje lost lekker makkelijk op in water. Een doeltreffende techniek met niks dan voordelen!

Schrijf je nu in en leer snel, correct en relatief pijnloos ontharen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  6 lesuren

  150.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Ontharingen: Sugar Waxing

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent03/11/201903/11/201910u00 - 16u00Zon
Hasselt10/11/201910/11/201910u00 - 16u00Zon
Antwerpen14/12/201914/12/201910u00 - 16u00Zat

PROGRAMMA

sugar wax, sugar waxing, suikerhars, suiker wax, waxen, waxing, ontharen, cursus, opleiding, workshop, training, diploma, lessen, leren, avondonderwijs, school, avondschool, avondlessen, groepslessen, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig ontharingsspecialist
 • Medewerker in een waxsalon, beautystudio of wellnesscenter
 • Schoonheidsspecialist met expertise in waxing

Vaardigheden en skills

 • Je gaat correct om met professionele waxproducten en materialen.
 • Van voorbereiding tot nabehandeling: je werkt uitermate hygiënisch en je beheerst de technieken volledig.
 • Je informeert je klant over het ontharingsproces en je zorgt voor een ontspannen werkomgeving.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Ingrediënten van suikerhars
 • Voordelen van sugar waxing
 • Welke materialen heb ik nodig?
 • Voorbereiding van de huid en de haren
 • Aanbrengen en verwijderen van de hars
 • Nazorgen
 • Groeifases van de haren
 • Hoe geef ik mijn klanten goed advies mee?

sugar wax, sugar waxing, suikerhars, suiker wax, waxen, waxing, ontharen, cursus, opleiding, workshop, training, diploma, lessen, leren, avondonderwijs, school, avondschool, avondlessen, groepslessen, schoonheidsschool

Onze docenten

Eline Noppe

Ik ben Eline Noppe,sinds kinds af had ik al altijd grote bewondering voor “mensen mooi maken” die bewondering werd een passie en ook zo mijn job! Zo volgde ik door de jaren heen,tal van workshops en opleidingen en ging de bal aan het rollen...
 
Nu ben ik freelance docente in HD brows,Wimperextensions,spraytanning ,sugarwaxing en visagie. Ik ben dan ook een gediplomeerd Make Up Artiste. Ik hou er van mijn passie en kennis te delen met anderen die dezelfde interesse hebben en zo stap per stap te kunnen helpen om ook hun dromen waar te maken.

Carmen Gielen

Na haar studies tot dameskapper ging Carmen aan de slag in het kapsalon en het schoonheidssalon van haar man. Ze kreeg de kapperskriebel helemaal te pakken en stampte haar eigen zaak uit de grond. Daarnaast is ze ook aan de slag als leerkracht haarzorg en leert ze jongeren uit het middelbaar onderwijs mannen- en vrouwenkapsels knippen.
 
Carmen bundelt haar ervaring en deelt die graag met haar cursisten aan De Schoonheidsschool. Zij weet als geen ander hoe je een frisse snit creëert en verzorgt.

Ann Van Geert

Ann Van Geert zit al meer dan 25 jaar in het vak van schoonheidsspecialiste, waarvan het grootste deel als zelfstandige. Nadat ze afstudeerde in de bio-esthetiek en schoonheidsverzorging volgde ze een heel aantal extra opleidingen, waaronder gelnagels, voetreflexologie, Japanse gezichtsmassage, visagiste en hot stone massage.
 
"Ik geef heel graag mijn expertise en passie voor het vak door aan gedreven mensen die ook voluit voor de schoonheidsverzorging willen gaan", vertelt Ann. Kom jij ook met haar kennismaken tijdens haar interessante lessen?

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Ontharingen: Sugar Waxing

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Veel mensen kijken ertegen op om zich te laten ontharen of epileren. Ze hebben schrik voor pijn en irritaties. Met deze opleiding is die schrik verleden tijd. Sugar Waxing is namelijk ideaal om gevoelige zones aan te pakken zonder irritaties. Het perfecte huidvriendelijke alternatief!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren schoonheidsspecialiste, legt de ontharingstechniek stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Daarom vragen we je vriendelijk om jezelf drie weken voor de les niet meer te ontharen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! De opleiding Brazilian Wax sluit bijvoorbeeld mooi op deze cursus aan. Check ook zeker de rest van ons aanbod rond het thema Schoonheidszorgen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Ontharingen: Sugar Waxing bestaat uit een dynamische opleidingsdag van 6 uur. In die tijd kom je alles te weten over de huid, beharing en het gebruik van suikerhars. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen ontharingsproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen schoonheidssalon. Het is een topinvestering in jouw toekomst!

Daarnaast heb je ook 2 badhanddoeken,tissues en een hoeslaken voor één persoon nodig. Tijdens de les oefen je op je medestudenten. We vragen je dan ook vriendelijk om jezelf drie weken voor de cursus niet meer te ontharen.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Stage lopen is voor deze opleiding niet nodig. Na de praktijkgerichte les heb jij alles in je mars om deze ontharingstechniek op jouw klanten toe te passen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

sugar wax, sugar waxing, suikerhars, suiker wax, waxen, waxing, ontharen, cursus, opleiding, workshop, training, diploma, lessen, leren, avondonderwijs, school, avondschool, avondlessen, groepslessen, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 150.00 euro. Dit bedrag omvat een dynamische lesdag onder de professionele begeleiding van een vakbewame sugarwaxspecialist die jou alle tips en tricks over ontharing leert.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Waxexpert bespaar je maar liefst € 68. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Waxexpert volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

waxexpert worden, opleiding waxing, opleiding ontharen, opleiding brazilian wax, opleiding suikerhars, how to brazilian wax, how to sugar wax, schoonheidsschool, opleiding, cursus, workshop training, groepslessen, ontharen, waxen, filmhars, striphars

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Waxexpert

waxexpert worden, opleiding waxing, opleiding ontharen, opleiding brazilian wax, opleiding suikerhars, how to brazilian wax, how to sugar wax, schoonheidsschool, opleiding, cursus, workshop training, groepslessen, ontharen, waxen, filmhars, striphars

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig ontharingsspecialist
 • Medewerker in een waxsalon, beautystudio of wellnesscenter
 • Schoonheidsspecialist met expertise in waxing

Info over deze allround opleiding

Ongewenste haartjes zijn een bron van onzekerheden voor veel vrouwen én mannen. Gelukkig kan jij hen daar als waxexpert vanaf helpen! Onze ervaren docenten leggen je stap voor stap uit hoe je haartjes op een effectieve manier kan verwijderen. Tijdens deze opleiding leer je alles over strip- en filmhars en kom je te weten hoe je suikerhars gebruikt. Ook de Brazilian wax komt aan bod zodat jij vervelende haartjes zo pijnloos mogelijk kan verwijderen.

Welke ontharingsmethode is geschikt voor welk lichaamsdeel? En hoe moet je rekening houden met verschillende huidtypes? Als waxexpert heb je de juiste methode in de vingers en kan je aan de slag in een schoonheidsinstituut of in een waxbar!

Programma

Module 1: Ontharingen: Sugar Waxing
Module 2: Ontharing en Waxing
Module 3: Ontharingen: Brazilian Wax
Word Waxexpert

  Diploma

  Groepsles

  490.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS