Opleiding

OPLEIDING

Orthomoleculaire Voeding

Wil jij...

 1. meer weten over de elementaire bouwstoffen in onze voeding
 2. alles leren over macronutriënten, vrije radicalen, zuren, basen en nog zo veel meer
 3. op een wetenschappelijk onderbouwde manier naar voedingsproducten kijken
 4. klanten, vrienden of familieleden naar een gezonder en gelukkiger leven leiden
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Voedingsadviseur, een beroep met toekomst!

Geloof jij in een gezonde levensstijl? Wil je je eetpatroon of dat van anderen optimaliseren? Dan is de thuiscursus Orthomoleculaire Voeding een kolfje naar jouw hand.

Een evenwichtig eetpatroon is essentieel voor een lichaam in topvorm. Gezonde voeding is dé belangrijkste vorm van lichaamsverzorging. Steeds meer mensen zoeken dan ook hun heil in voeding die volledig op hun persoonlijke noden is afgestemd: orthomoleculaire voeding.

Deze cursus leert je voedsel op een wetenschappelijke manier te benaderen. Je komt alles te weten over voedingsstoffen en hun effect op het lichaam. Pellagra, spoorelementen of vrije radicalen? Jij kent het! Ook vrienden of klanten voelen zich opgelucht door jouw professioneel voedingsadvies.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

voeding, orthomoleculair, gezond, levensstijl, centrum voor afstandsonderwijs, CVA, thuisstudie, cursus, eten

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker van een diëtist of een gezondheidsadviseur
 • Werknemer in een natuurwinkel of in de bredere voedingssector
 • Zelfstandig voedingsadviseur/consulent

Vaardigheden en skills

 • Volledig begrijpen hoe voeding op ons lichaam inwerkt
 • Voeding afstemmen op de noden en behoeften van elk individu
 • Je omgeving helpen bij gezondheidsproblemen en bij de ontwikkeling van een gezonde levensstijl
 • Jij weet hoe je klanten vindt en een bloeiende zaak uit de grond stampt!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Voeding doorheen de geschiedenis
 • De invloed van voeding op ons lichaam
 • Soorten deficiëntieziektes en hun kenmerken
 • Wat zijn macronutriënten, mineralen, vetten, koolhydraten,...
 • De functie van voedingsbestanddelen in ons lichaam
 • Een gezond leven door voeding: vrije radicalen, immuunsysteem
 • Orthomoleculaire supplementen
 • Vaak voorkomende intoleranties en allergieën
 • Het evenwicht tussen zuur en base
 • Orthomoleculaire kennis in je dagelijkse leven

voeding, orthomoleculair, gezond, levensstijl, centrum voor afstandsonderwijs, CVA, thuisstudie, cursus, eten

Onze docenten

Paul Verhoeven

Wie Paul Verhoeven zegt, zegt ervaring; en omgekeerd. Vijfenveertig jaar geleden begon hij als jonge knaap als zelfstandig kinesitherapeut en bleef zich ondertussen bijscholen in nieuwe technieken. Halverwege de jaren negentig opende Paul ook nog eens een eigen fitnesszaak en een saunacentrum waar relaxmassages centraal stonden.

Inmiddels is hij zelf een autoriteit op vlak van massagetherapie, sportmassage en lymfedrainage. Hij kent het menselijk lichaam letterlijk langs binnen en buiten en geeft zijn kennis met veel passie voor het vak door aan onze cursisten.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Orthomoleculaire Voeding

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Orthomoleculaire Voeding. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een vakkundig voedingsspecialist, stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Orthomoleculaire Voeding af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Orthomoleculaire Voeding. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je na je inschrijving meteen beginnen te studeren? Dat kan! De digitale cursus staat direct op jouw profielpagina én op het online leerplatform. Gelijktijdig brengen we de papieren versie naar de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Een thuisstudie garandeert absolute vrijheid: jij bepaalt helemaal zelf waar en wanneer je studeert. Jij hebt ook zelf in handen wanneer je je docent om ondersteuning vraagt. De docent staat je een jaar lang online ter beschikking met raad en feedback. Zo sta jij er nooit alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een vakkundig voedingsspecialist, stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Orthomoleculaire Voeding een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Haal al het mogelijke uit deze opleiding en pas je kennis eens in de praktijk toe! Volg daarvoor een stage bij een voedingsconsulent, diëtist of een natuurwinkel. Tijdens je stage sprokkel je praktische ervaringen, pas je de leerstof actief toe én bouw je een professioneel netwerk uit. Dat is mooi meegenomen: een van je contacten helpt je misschien wel aan een droombaan als Voedingsadviseur.

Je zoekt zelf een leuke stageplek en vult samen met je stagegever een contract in dat je bij je opleidingsconsulent kan aanvragen. Dat stagecontract vraag je aan bij je opleidingsconsulent. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. De stageperiode valt samen met je thuisstudie. Je rondt de stage dus af voor je het examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Orthomoleculaire Voeding. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Voedingsadviseur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

voeding, orthomoleculair, gezond, levensstijl, centrum voor afstandsonderwijs, CVA, thuisstudie, cursus, eten

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Orthomoleculaire Voeding bedraagt maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een gedetailleerd cursusboek met tekeningen en tabellen, een jaar lang professionele begeleiding van expert in zijn vakgebied, én levenslange toegang tot het online leerplatform. Bovendien heb je de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Je hebt dus alles in huis om van deze thuisstudie een waar succes te maken.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
voeding, orthomoleculair, gezond, levensstijl, centrum voor afstandsonderwijs, CVA, thuisstudie, cursus, eten
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Orthomoleculaire Voeding

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS