Opleiding

OPLEIDING

Parfumconsulent

Wil jij...

 1. weten hoe je de juiste parfum kiest voor jezelf en je klanten
 2. leren hoe je parfums afstemt op uitstraling, persoonlijkheid en stijl
 3. een positieve carrièreswitch maken door te starten als professioneel Parfumconsulent
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Parfumconsulent, een beroep met toekomst!

Brengen lekkere geuren jou ook in de zevende hemel? Help je graag anderen bij hun zoektocht naar het ideale parfum? Dan is deze opleiding tot professioneel parfumconsulent helemaal je ding!

Een parfumerie is een plek vol betoverende geuren en fraaie flacons. Het aanbod is vaak enorm: van eerder exotische tot lekker zoete geuren. Net daarom aarzelen veel klanten over de juiste keuze, zeker als het gaat om een cadeautje. Als parfumconsulent in een cosmeticashop of parfumerie adviseer jij klanten bij hun aankoop.

Tijdens deze cursus ontwikkel je je reukzin en leer je fijne geurnuances herkennen. Daarnaast leer je ook parfums te matchen met de unieke persoonlijkheid en stijl van elke klant. Dankzij jou vind iedereen het perfect passende parfum!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

<p>parfumerie, cosmeticazaak, parfumconsulent, cosmetica, parfums, huid, make-up, thuisopleiding, opleiding, opleidingscheque, opleidingcheque, CVA, managementschool, training, workshop, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Verkoopster in een parfumerie of cosmeticashop
 • Uitbater van een parfumerie
 • Zelfstandig parfumconsulent

Vaardigheden en skills

 • De persoonlijkheid en stijl van klanten matchen aan een parfum dat perfect past
 • Parfum correct bewaren en namaakgeuren herkennen? Jij weet er alles van!
 • Parfum deskundig aanbrengen en gebruiken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is parfum?
 • De boeiende geschiedenis van parfum
 • De menselijke reukzin
 • De invloed van geuren
 • Parfum volgens kleur- en stijltype
 • Geuretiquette
 • Op de werkvloer van een parfumerie
 • Starten als zelfstandig parfumconsulent

parfumerie, cosmeticazaak, parfumconsulent, cosmetica, parfums, huid, make-up, thuisopleiding, opleiding, opleidingscheque, opleidingcheque, CVA, managementschool, training, workshop, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Parfumconsulent

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Er zijn oneindig veel parfums op de markt: van lekker fris tot zomers zwoel. Die overdaad aan geuren maakt het moeilijk om een parfum te vinden dat mooi aansluit bij je stijl en persoonlijkheid. Deze cursus brengt redding! Perfect als je de klanten in jouw boetiek wil helpen om het juiste parfum uit te kiezen, of als je gewoonweg wil ontdekken welk soort parfum het best bij jou past. Jij bent hier aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Parfumconsulent?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Parfumconsulent vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Mode & Styling. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina én op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Met een thuisstudie bepaal jij waar en wanneer je studeert. Dat is absolute flexibiliteit! Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een ervaren styliste. Zo sta je er nooit alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Bravo, je bent de trotse eigenaar van het diploma Parfumconsulent!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Parfumconsulent een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga langs bij je favoriete parfumwinkel, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een toffe stageplaats. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als Parfumconsulent.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Parfumconsulent. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Parfumconsulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

<p>parfumerie, cosmeticazaak, parfumconsulent, cosmetica, parfums, huid, make-up, thuisopleiding, opleiding, opleidingscheque, opleidingcheque, CVA, managementschool, training, workshop, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Parfumconsulent maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een topstyliste met een eigen webshop, toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Al deze voordelen garanderen een succesvolle thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Parfumconsulent

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS