Opleiding

OPLEIDING

Pools

Wil jij...

 1. op basisniveau Pools leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. met Poolse werknemers, vrienden of familieleden communiceren in hun moedertaal
 3. sneller het vertrouwen van Poolse zakenpartners winnen
 4. in het Pools je plan trekken tijdens je volgende trip naar Warschau, Krakau of Gdansk
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een enthousiaste taaldocent

Poolssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Polen is een veelzijdig land dat op toeristisch en commercieel vlak heel wat te bieden heeft! Ten eerste zijn Warschau en Krakau twee kunst- en cultuurschatten die menig toerist aantrekken. Daarnaast kent de economie van Polen een enorme groei sinds de toetreding tot de EU in 2004. Daarom richten ook steeds meer buitenlandse investeerders hun pijlen op Polen.

Bovendien blijven Poolse arbeiders in grote aantallen op de Belgische arbeidsmarkt stromen. Daarom is een woordje Pools heel handig om deze werknemers te helpen integreren op de werkvloer. Redenen genoeg om Pools te leren en meer werkgelegenheid, commerciële kansen en reismogelijkheden voor jezelf te creëren!

Met deze praktische thuisstudie Pools leer je van thuis uit en op eigen tempo alles wat je moet weten om je plan te trekken in het Pools, als toerist of als business professional.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

pools, polen, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een bedrijf met Poolse klanten, partners of collega´s
 • Toeristisch medewerker of gids
 • Medewerker in een reisbureau of bij een reisorganisatie

Vaardigheden en skills

 • Jezelf voorstellen
 • Boodschappen doen
 • Een restaurantbezoek
 • Communiceren via telefoon en e-mail
 • Informeel communiceren met vrienden
 • Professioneel communiceren op de werkvloer
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De achtergrond van het Pools
 • De klankleer, het alfabet, woordenschat en grammatica
 • Teksten en dialogen
 • Alledaagse situaties in de privésfeer
 • Zich voorstellen
 • Boodschappen doen en bestellen in een restaurant
 • In een winkel naar iets vragen
 • Een kamer reserveren
 • Alledaagse situaties in de bedrijfssfeer
 • Je bedrijf voorstellen
 • Een product of dienst aanbieden
 • Communicatie via de telefoon, E-mail en geschreven communicatie
 • Zakelijke ontmoetingen

pools, polen, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Pools

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Pools wil leren. Of je nu Pools wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met vrienden en familieleden, met collega’s en zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een pluspunt op jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Het cursusmateriaal maakt jou stap voor stap wegwijs in de Poolse taal.
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding schrijf en spreek je Pools op basisniveau. Je leest snel eenvoudige teksten. Je verstaat alledaagse gesprekken vlot.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd of op reis zoveel mogelijk Pools. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Pools. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en ligt voor je het weet in je brievenbus! Met deze flexibele thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt 4 uur intensieve online training via Skype van een gepassioneerd taaldocent die jou praktische oefeningen en feedback op maat geeft via ons leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit handboeken én audiomateriaal. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Dat is een goede voorbereiding op het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Pools een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage bij een onderneming of organisatie met Poolse klanten, eigenaars of partners. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een leuke nieuwe job.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Jij bepaalt zelf het examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Pools. Hiermee toon je jouw taalvaardigheid aan en solliciteer je direct voor internationale topjobs in business, toerisme of diplomatie.

pools, polen, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Pools maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek en 4 uur intensieve begeleiding van een bedreven taaldocent via Skype. Wil je extra begeleiding? Neem dan simpelweg contact op met het secretariaat. Je krijgt ook toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle kennis en vrijheid die je nodig hebt om Pools te beheersen op A2-B1 niveau van het Europees Referentiekader.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
pools, polen, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Pools

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS