Opleiding

OPLEIDING

Praktische Psychologie (Gevorderden)

Wil jij...

 1. emoties leren herkennen en plaatsen
 2. verschillende gesprekstechnieken en werkmethodieken aanleren om toe te passen in jouw praktijk
 3. klanten leren omgaan met conflicten, stress, faalangst of een laag zelfbeeld
 4. jezelf perfect voorbereiden op een universitaire studie in de psychologie

Coach, een beroep met toekomst!

Behaalde je reeds je diploma Praktische Psychologie of heb je al kennis/ervaring? Wil je je verworven vaardigheden verder ontwikkelen en nog meer kennis en technieken aanleren om anderen beter te begrijpen en ondersteunen? Wil je meer inzicht krijgen in de persoonlijkheid en emoties van de mens? Dan is deze opleiding perfect voor jou!

Tijdens deze vervolgcursus worden je reeds verworven gesprekstechnieken verder ontwikkeld en aangevuld met conflicthantering. Bovendien krijg je meer inzicht in de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van de mens. Verder leer je je kennis van de psychologische ontwikkeling en de klinische psychologie praktisch en professioneel toe te passen. Ook worden assertiviteit en stress uitgebreid besproken, waardoor je rond deze hot topics onmiddellijk aan de slag kan gaan.

Daarnaast ontwikkel je ook technieken om een positief zelfbeeld op te bouwen of de assertiviteit te verhogen. Je steunt daarbij op een goed onderbouwde basis van neuropsychologie. Doel hiervan is een innerlijke vrede in de persoonlijkheid te creëren en energie op te wekken. Je docent leert je hoe je mensen kan motiveren en hun faalangst laat overwinnen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  275.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Praktische Psychologie (Gevorderden)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt20/03/202108/05/202118u30 - 21u30Zat

PROGRAMMA

psychologie, praktische psychologie gevorderden, gesprekscoach, therapeut, psycholoog, opleiding, cursus, diploma, lessen, leren, school, workshop, avondonderwijs, schoonheidsschool, avondlessen, avondschool, faalangst, stress, burn-out

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Gesprekscoach
 • Life Coach (Specialisatie Praktische Psychologie)
 • Bedrijfscoach (Specialisatie Praktische Psychologie)
 • Kindercoach (Specialisatie Praktische Psychologie)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Praktische Psychologie)
 • Mental Coach (Specialisatie Praktische Psychologie)
 • Bewustzijnscoach (Specialisatie Praktische Psychologie)

Vaardigheden en skills

 • Cliënten correct kunnen aanleren hoe ze assertiever kunnen worden of met stress moeten omgaan
 • Door middel van professionele technieken je cliënten leren omgaan met faalangst en een negatief zelfbeeld
 • Specifieke methodes onder de knie hebben om uiteenlopende conflicten te kunnen oplossen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Waarnemingen
 • Communicatie
 • Opbouw van een relatie en gesprekstechnieken
 • Motivatie
 • Werkmethodieken
 • Gezondheidspsychologie
 • Ontwikkeling
 • Persoonlijkheid
 • Emoties
 • Geestelijke gezondheid
 • Conflicthantering
 • Assertiviteit

psychologie, praktische psychologie gevorderden, gesprekscoach, therapeut, psycholoog, opleiding, cursus, diploma, lessen, leren, school, workshop, avondonderwijs, schoonheidsschool, avondlessen, avondschool, faalangst, stress, burn-out

Onze docenten

Evlin Smeets

Meer dan 10 jaar geleden zette onze docente Evlin Smeets haar zelfstandige zaak als psychologe op poten. Haar universitaire studies aan de KU Leuven waren een goede springplank voor talloze psychologische begeleidingstrajecten bij diverse centra over heel Vlaanderen.
 
“Al jaren geef ik de opleidingen Praktische en Klinische Psychologie, alsook de cursus Stresscoach neem ik voor mijn rekening”, zegt Evlin. “Maar die kennis heb ik tevens verwerkt in de cursus Wedding Planner, waar meer psychologie aan te pas komt dan men op het eerste zicht zou denken …”.

Els Liesenborgs

Docente Els Liesenborgs is de oprichster van Power of Change waar bedrijven en werknemers terecht kunnen voor allerlei vormen van coaching. Zo helpt ze haar cliënten beperkingen te herkennen en te doorbreken en begeleidt ze hen naar een gebalanceerd leven.

"Ik hou ervan anderen te helpen met het terugvinden van hun passie, of hun innerlijke vuur, zodat ze met meer zelfvertrouwen en overtuiging aan de slag gaan met het creëren van het leven van hun dromen", weet Els te vertellen. "Ik ben ervan overtuigd dat we als mens veel meer aankunnen dan we zelf geloven. Ik geloof dat we onszelf vaak voor de voeten lopen en als we struikelen, wijten we het aan factoren die buiten ons liggen."

De lessen van Els zijn dan ook een echte aanrader!

Saskia Faes

Hallo, ik ben Saskia Faes. 
Ik ben opgeleid als Master in de Pedagogische Wetenschappen, afstudeerrichting Orthopedagogiek aan de UGent. Verder ben ik bijgeschoold tot kinder- en jongerencoach en ouderbegeleider. Ik heb ook mijn lerarendiploma. Ik geef dan ook met heel veel plezier les aan jongeren en volwassenen. Ik maak sinds 2017 deel uit van het docententeam van deze school. Ik heb mijn eigen orthopedagogische praktijk waar kinderen, jongeren en ouders terecht kunnen voor advies, ondersteuning en begeleiding. Ik bied een luisterend oor en een oplossingsgerichte aanpak op maat. Ik hou ervan om mensen terug in hun kracht te zetten en kindergezichtjes te zien stralen. 
Liefs, 
Saskia

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Praktische Psychologie (Gevorderden)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor iedereen die al wat psychologische basiskennis heeft. Tijdens de lessen bouw je die kennis verder uit. Zo leer je het gedrag en de denkpatronen van mensen nog beter begrijpen. Dat komt zeker en vast van pas in jouw job!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de basisopleiding Praktische Psychologie te volgen. Zonder psychologische voorkennis is het moeilijk om actief aan deze lessen deel te nemen.
Mag ik me na deze opleiding “psycholoog” noemen?
“Psycholoog” is in België een beschermde beroepstitel. Je mag hem enkel gebruiken als je een master in de psychologie hebt. Deze opleiding bereidt je perfect op zo’n studie voor. Je mag jezelf wel “psychologisch consulent” noemen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut! We hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Psychologie & Therapie. Check het aanbod, schrijf je in voor een vervolgcursus en word een echte expert.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Praktische Psychologie (Gevorderden) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Praktische Psychologie (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Psychologie is een vak waarin ervaring en expertise enorm belangrijk zijn. Daarom loont het zich om al tijdens je opleiding waardevolle werkervaring op te doen, bijvoorbeeld via een stage in een coachingpraktijk of bij een alternatief therapeut. Op stage speel je in op vragen, noden en wensen van echte klanten. Zo ontdek je hoe het er echt aan toegaat op de werkvloer en leer je elke dag nog iets nieuws bij. Een stage is bovendien een perfect opstapje naar een boeiende carrière als Coach.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Praktische Psychologie (Gevorderden). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Coach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

psychologie, praktische psychologie gevorderden, gesprekscoach, therapeut, psycholoog, opleiding, cursus, diploma, lessen, leren, school, workshop, avondonderwijs, schoonheidsschool, avondlessen, avondschool, faalangst, stress, burn-out

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 275.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
psychologie, praktische psychologie gevorderden, gesprekscoach, therapeut, psycholoog, opleiding, cursus, diploma, lessen, leren, school, workshop, avondonderwijs, schoonheidsschool, avondlessen, avondschool, faalangst, stress, burn-out
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS