Opleiding

OPLEIDING

Professional Organizer

Wil jij...

 1. efficiënt leren opruimen, klasseren en ordenen
 2. weten hoe je structuur en overzicht creëert, zowel op het werk als thuis
 3. klanten of mensen in je omgeving helpen om orde in de chaos te scheppen
 4. ontdekken hoe je mensen aanzet tot positieve gedragsverandering
 5. jouw talent voor organisatie vertalen in een vol- of deeltijdse job

Professional Organizer, een beroep met toekomst!

Heb je een passie voor orde en een talent voor organisatie? Met de opleiding Professional Organizer zorg jij ervoor dat jouw klanten de hulp en structuur krijgen die ze verdienen.

Als opruimcoach help je je klanten met opruimen, klasseren en organiseren, zowel thuis als op het werk. Je start met de impact en oorzaken van wanorde. Daarna leer je hoe je zulke situaties vermijdt en omkeert. Wat bewaar je en wat niet? Hoe creëer je efficiënte opruimgewoontes? Jij leert jouw klanten ordenen als geen ander!

In de opleiding is er veel ruimte voor coaching en communicatie. Je leert omgaan met opruimsmoezen en mensen aansturen tot gedragsverandering. Na afloop van de opleiding ben je capabel om je eigen coachpraktijk op te zetten.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  3 lesuren

  395.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Professional Organizer

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Leuven19/10/202014/12/202018u30 - 21u30Maa
Brugge20/10/202015/12/202018u30 - 21u30Din
Turnhout20/10/202005/01/202118u30 - 21u30Din
Gent22/10/202017/12/202018u30 - 21u30Don
Gent24/10/202019/12/202014u00 - 17u00Zat
Antwerpen24/10/202019/12/202014u00 - 17u00Zat
Antwerpen26/10/202011/01/202118u30 - 21u30Maa
Hasselt03/02/202131/03/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt07/02/202128/03/202114u00 - 17u00Zon
Bruxelles / Brussel09/02/202130/03/202118u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

opruimcoach, professional organizer, avondonderwijs, avondschool, opleiding, cursus, volwassenenonderwijs, opleiding professioneel organiseren, cursus organizer, opleiding professional organizer

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Familie, vrienden of kennissen bijstaan
 • Medewerker van een opruimcoach
 • Zelfstandig professional organizer

Vaardigheden en skills

 • Organiseer- en opruimmethoden? Jij begrijpt ze én past ze toe!
 • Gericht en duurzaam coachen op professioneel en privévlak
 • Zowel spullen, papieren als tijd efficiënt organiseren
 • Orde in de chaos scheppen door je cliënten efficiënte opruimgewoontes aan te leren én deze op te laten volgen
 • Klanten begeleiden en positief motiveren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een professional organizer?
 • Hoe verloopt een organizingtraject?
 • Valkuilen van het traject
 • Opruimen en organiseren van spullen
 • Opruimen en organiseren van papier
 • Organiseren van tijd
 • De Professional Organizer als zelfstandig ondernemer

opruimcoach, professional organizer, avondonderwijs, avondschool, opleiding, cursus, volwassenenonderwijs, opleiding professioneel organiseren, cursus organizer, opleiding professional organizer

Onze docenten

Kathleen Boots

Kathleen Boots is ongeveer tien jaar actief als professional organizer.
Met veel enthousiasme en inzet begeleidt ze mensen naar meer orde, overzicht en structuur.
Want orde en overzicht in het leven zorgt voor een goed gevoel, verhoogt het welzijn.
Deze missie vind je terug in haar organisatie en op haar website: www.well-organised.be.
 
Daarnaast is Kathleen ook een ervaren lesgeefster.
Op een bevlogen wijze geeft ze haar kennis en ervaring door aan professional organizers in spe.
Het is een plezier voor haar om de cursisten via praktijkvoorbeelden en boeiende opdrachten een voorproefje te geven van het werk als organizer.

Dominieke Van Den Bossche

Dominieke Van den Bossche is stresscoach, burn-outcoach, rouwtherapeut en professional organizer. Ze brengt structuur aan in het leven van mensen, zowel in hun ruimte, tijd, agenda als hun levenswijze. Dat zorgt ervoor dat zij minder stress ervaren, minder kans hebben op een burn-out, leren om de belangrijke dingen in het leven te waarderen en meer te kiezen voor wat ze echt willen in het leven. Als docente van de cursus Professional Organizer geeft ze haar studenten niet alleen theoretische inzichten mee, maar werkt ze ook voortdurend met oefeningen en voorbeelden uit de praktijk. Zo weet je meteen wat je te wachten staat als je als Professional Organizer aan de slag wilt gaan.

Ellen Rymen

Ellen Rymen is Professional Organizer bij 'hetOverzicht'. Na verschillende jaren als Visual Merchandiser te werken waar praktisch (re)organiseren een must is om het overzicht te behouden, is Ellen de weg als zelfstandige ingeslagen.
We leven in een veeleisende maatschappij waar al eens chaos kan ontstaan in al die drukte. Met veel plezier helpt Ellen mensen die nood hebben aan structuur, routine, orde en praktische organisatie in hun woning of op het werk via een coachingtraject. Door samen aan de slag te gaan, door de obstakels aan te pakken en een overzicht te creëren. Ellen zoekt naar oplossingen die praktisch haalbaar zijn naargelang de situatie en het doel van de klant. Hierdoor neemt de klant na de coaching zelf de touwtjes in handen om het overzicht te behouden.
Het geeft Ellen voldoening om te zien hoe mensen tijdens een coachingtraject opfleuren en zelf in actie schieten om een overzicht te krijgen in hun situatie.
Als ervaren coach geeft Ellen haar know-how met veel enthousiasme door tijdens de opleidingen!
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Professional Organizer

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Chaotische werkplekken, rommelige woonkamers, slordige archieven,… Veel mensen hebben geen gevoel voor structuur. Met jouw hart voor orde en organisatie kom jij als geroepen. De vraag naar professionele hulp om te leren opruimen en ordenen stijgt namelijk elk jaar. Met deze opleiding speel jij in op die groeiende vraag. Als professional organizer help jij mensen binnenkort om ademruimte in hun leef- en werkomgeving vrij te maken. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en coachingskills bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Hoe start ik als zelfstandig Professional Organizer?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching. Alles om uit te groeien tot een echte expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Professional Organizer bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Eerst leer je alle trucs en technieken om alles op orde te houden. Daarna krijg je onder de knie hoe je dit naar klanten toe communiceert. In het overzicht met de startdata van de opleiding Professional Organizer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je neemt best je eigen laptop of tablet mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Op stage bij een ervaren organizer help je echte klanten met opruimen, klasseren en organiseren, zowel thuis als op het werk. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als Professional Organizer.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Professional Organizer. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Professional Organizer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

opruimcoach, professional organizer, avondonderwijs, avondschool, opleiding, cursus, volwassenenonderwijs, opleiding professioneel organiseren, cursus organizer, opleiding professional organizer

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Professional Organizer bedraagt slechts 395.00 euro. Dit bedrag omvat een handig lesboek, de professionele begeleiding van een professional organizer, het gebruik van de lokalen en het examen. Alles voor een geslaagde opleiding!

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
Anja
Lede

De Cursus professional organizer is voor mij persoonlijk héél goed verlopen. Ik heb veel bijgeleerd. We hadden een zeer gemotiveerde groep mensen die de lessen volgden en die elkaar stimuleerden.  De lesgeefster, mevr Van den Bossche Dominieke, is een aanwinst om les van te krijgen. Ze zet mensen aan het denken, ze stimuleert, motiveert en probeert het beste van de mensen naar boven te krijgen. Helemaal niets op aan te merken. 

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS