Opleiding

OPLEIDING

Professional Organizer

Wil jij...

 1. efficiënt leren opruimen, klasseren en ordenen
 2. weten hoe je structuur en overzicht creëert, zowel op het werk als thuis
 3. klanten of mensen in je omgeving helpen om orde in de chaos te scheppen
 4. ontdekken hoe je mensen aanzet tot positieve gedragsverandering
 5. jouw talent voor organisatie vertalen in een vol- of deeltijdse job

Professional Organizer, een beroep met toekomst!

Heb je een passie voor orde en een talent voor organisatie? Met de opleiding Professional Organizer zorg jij ervoor dat jouw klanten de hulp en structuur krijgen die ze verdienen.

Als opruimcoach help je je klanten met opruimen, klasseren en organiseren, zowel thuis als op het werk. Je start met de impact en oorzaken van wanorde. Daarna leer je hoe je zulke situaties vermijdt en omkeert. Wat bewaar je en wat niet? Hoe creëer je efficiënte opruimgewoontes? Jij leert jouw klanten ordenen als geen ander!

In de opleiding is er veel ruimte voor coaching en communicatie. Je leert omgaan met opruimsmoezen en mensen aansturen tot gedragsverandering. Na afloop van de opleiding ben je capabel om je eigen coachpraktijk op te zetten.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  3 lesuren

  395.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Professional Organizer

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen11/03/201906/05/201918u30 - 21u30Maa
Hasselt21/03/201923/05/201918u30 - 21u30Don
Gent04/04/201913/06/201918u30 - 21u30Don
Brugge24/04/201926/06/201918u30 - 21u30Woe
Antwerpen15/07/201923/07/201909u00 - 12u00Maa
Hasselt19/08/201928/08/201914u00 - 17u00Maa
Gent19/08/201927/08/201910u00 - 13u00Maa

PROGRAMMA

opruimcoach, professional organizer, avondonderwijs, avondschool, opleiding, cursus, volwassenenonderwijs, opleiding professioneel organiseren, cursus organizer, opleiding professional organizer

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Familie, vrienden of kennissen bijstaan
 • Medewerker van een opruimcoach
 • Zelfstandig professional organizer

Vaardigheden en skills

 • Organiseer- en opruimmethoden? Jij begrijpt ze én past ze toe!
 • Gericht en duurzaam coachen op professioneel en privévlak
 • Zowel spullen, papieren als tijd efficiënt organiseren
 • Orde in de chaos scheppen door je cliënten efficiënte opruimgewoontes aan te leren én deze op te laten volgen
 • Klanten begeleiden en positief motiveren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een Professional Organizer?
 • Hoe verloopt een organizingtraject?
 • Valkuilen van het traject
 • Opruimen en organiseren van spullen
 • Opruimen en organiseren van papier
 • Organiseren van tijd
 • De Professional Organizer als zelfstandig ondernemer

opruimcoach, professional organizer, avondonderwijs, avondschool, opleiding, cursus, volwassenenonderwijs, opleiding professioneel organiseren, cursus organizer, opleiding professional organizer

Onze docenten

Ingeborg Maes

Ingeborg, zaakvoerder van IQM, studeerde in 1994 af aan de Economische Hogeschool Limburg (nu: Universiteit Hasselt).  Na deze studies volgden korte en langere carrières bij Proximus, Getronics, Stad Gent en het CAW Visserij. In 2008 zette Ingeborg de stap naar een eigen bedrijf, IQM Solutions. Ingeborg is een gepassioneerd trainer en coach in efficiënt werken in de ruime zin. Ze heeft hierbij steeds aandacht voor de mens in de organisatie en de dynamieken die er zich afspelen. Ze werkt samen met verschillende partnerorganisaties en neemt actief deel aan diverse netwerken. 

Dominieke Van Den Bossche

Dominieke Van den Bossche is stresscoach, burn-outcoach, rouwtherapeut en professional organizer. Ze brengt structuur aan in het leven van mensen, zowel in hun ruimte, tijd, agenda als hun levenswijze. Dat zorgt ervoor dat zij minder stress ervaren, minder kans hebben op een burn-out, leren om de belangrijke dingen in het leven te waarderen en meer te kiezen voor wat ze echt willen in het leven. Als docente van de cursus Professional Organizer geeft ze haar studenten niet alleen theoretische inzichten mee, maar werkt ze ook voortdurend met oefeningen en voorbeelden uit de praktijk. Zo weet je meteen wat je te wachten staat als je als Professional Organizer aan de slag wilt gaan.

Ellen Rymen

Ellen Rymen is Professional Organizer bij 'hetOverzicht'. Na verschillende jaren als Visual Merchandiser te werken waar praktisch (re)organiseren een must is om het overzicht te behouden, is Ellen de weg als zelfstandige ingeslagen.
We leven in een veeleisende maatschappij waar al eens chaos kan ontstaan in al die drukte. Met veel plezier helpt Ellen mensen die nood hebben aan structuur, routine, orde en praktische organisatie in hun woning of op het werk via een coachingtraject. Door samen aan de slag te gaan, door de obstakels aan te pakken en een overzicht te creëren. Ellen zoekt naar oplossingen die praktisch haalbaar zijn naargelang de situatie en het doel van de klant. Hierdoor neemt de klant na de coaching zelf de touwtjes in handen om het overzicht te behouden.
Het geeft Ellen voldoening om te zien hoe mensen tijdens een coachingtraject opfleuren en zelf in actie schieten om een overzicht te krijgen in hun situatie.
Als ervaren coach geeft Ellen haar know-how met veel enthousiasme door tijdens de opleidingen!
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Professional Organizer

Waar en wanneer leg ik examen af?
Je examen vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bedrijfsbeheer bij ons.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Professional organizer?

Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wanneer start de volgende opleiding Professional Organizer?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Professional Organizer inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Professional Organizer waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Professional Organizer. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Professional Organizer bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Eerst leer je alle trucs en technieken om alles op orde te houden. Daarna krijg je onder de knie hoe je dit naar klanten toe communiceert. In het overzicht met de startdata van de opleiding Professional Organizer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Op stage bij een ervaren organizer help je echte klanten met opruimen, klasseren en organiseren, zowel thuis als op het werk. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als Professional Organizer.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Professional Organizer. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Professional Organizer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

opruimcoach, professional organizer, avondonderwijs, avondschool, opleiding, cursus, volwassenenonderwijs, opleiding professioneel organiseren, cursus organizer, opleiding professional organizer

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding bedraagt slechts 395.00 euro. Dit bedrag omvat een handig lesboek, de professionele begeleiding van een professional organizer, het gebruik van de lokalen en het examen. Dit pakket garandeert een succesvolle thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS