Opleiding

OPLEIDING

Rookstopconsulent

Wil jij...

 1. zelf stoppen met roken
 2. andere mensen helpen om vaarwel te zeggen tegen de sigaret
 3. verschillende methoden ontdekken om tot een rookvrij leven te komen
 4. meer verdienen door jouw aanbod als coach uit te breiden
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een echte topdocent

Rookstopconsulent, een beroep met toekomst!

Wat sommige mensen ook beweren, stoppen met roken is altijd moeilijk. Tienduizenden mensen proberen het elk jaar op eigen houtje. Slechts een fractie slaagt er ook echt in om definitief te stoppen. De rest hervalt of gaat op zoek naar deskundige hulp. Wil jij rokers professioneel begeleiden naar een sigarettenvrij bestaan? Dan is een thuisstudie Rookstopconsulent zeker iets voor jou!

In deze cursus ontdek je hoe je mensen ondersteunt terwijl ze stoppen met roken. Je maakt kennis met de effecten van roken op de gezondheid en je leert hoe je mensen op een gerichte manier begeleidt. Uit onderzoek is gebleken dat wie stopt met roken onder professionele begeleiding beduidend hogere slaagkansen heeft om op lange termijn rookvrij te blijven. Jouw hulp helpt!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

rookstopconsulent, tabacoloog, roken, stoppen, gezondheid, volhouden, rookvrij, rookverbod, sigaret, roker, verslaving, passief roken, rookstopplan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze cursus is ideaal als je zelf wil stoppen met roken of als je iemand in je omgeving wil helpen
 • Deze cursus is een goede aanvulling voor iedereen werkzaam in de gezondheidssector
 • Rookstopconsulent in een coachingsbureau
 • Zelfstandig Rookstopconsulent

Vaardigheden en skills

 • Jij weet alles over de achtergrond, het effect en de gevaren van roken
 • Verschillende methoden beheersen om mensen naar een rookvrij bestaan te leiden
 • Klanten een duidelijk stappenplan aanbieden om hun verslaving aan te pakken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Roken als verslaving
 • Gevolgen van roken op de gezondheid
 • Hulpmiddelen en medicijnen
 • Methoden om te stoppen met roken
 • Motiverende gespreksvoering
 • Methoden om te stoppen met roken
 • Motivatie om te stoppen met roken
 • Stappenplan voor de behandeling: STIMEDIC en het stoppen-stappenplan
 • Starten als zelfstandig Rookstopconsulent

rookstopconsulent, tabacoloog, roken, stoppen, gezondheid, volhouden, rookvrij, rookverbod, sigaret, roker, verslaving, passief roken, rookstopplan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Chantal van de Walle

Chantal van de Walle heeft naast een eigen praktijk waarin ze mensen vanuit een psychologische aanpak begeleidt in hun leven, ook de cursus Rookstopconsulent geschreven voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs. Ze doceert de opleiding niet enkel omdat ze beroepsmatig de kennis heeft om mensen vakkundig te begeleiden, te stimuleren en te motiveren, maar omdat ze zelf een hele boel ervaring heeft binnen haar vakgebied.
 
“Mijn stijl van lesgeven zou ik willen omschrijven als instructief, maar altijd met een grote eindverantwoordlijkheid voor de student zelf. Als docent reik je kennis aan die op verschillende manieren door de student eigen gemaakt kan worden”, meent ze. “Dat de student zelf aan de slag gaat met de aangeboden stof en deze zelf verwerkt, is erg belangrijk.” Stoppen met roken moet je immers zelf doen, maar docente Chantal helpt je alvast op de goede weg!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Rookstopconsulent

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Rookstopconsulent. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een gebalanceerde mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Rookstopconsulent af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Rookstopconsulent. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die ligt dus binnen de kortste keren bij jou in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je staat er bovendien nooit alleen voor. Je krijgt namelijk een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd coach die zelf vroeger ook rookte. Een echte ervaringsdeskundige dus. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je ontvangt het diploma Rookstopconsulent!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een gebalanceerde mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Rookstopconsulent een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Rookstopconsulent in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een coachingsbureau of een zelfstandig rookstopconsulent. Zo pas je de leerstof uit de cursus actief toe. Je leert ook nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Rookstopconsulent.

Kies zelf de periode, plek en duur van de stage. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je beëindigt de stage voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een uitdagende carrière als Rookstopconsulent. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd en ontvangt het diploma Rookstopconsulent via de post. Hiermee solliciteer je voor een droombaan als Rookstopconsulent. Wil je als zelfstandig Rookstopconsulent een eigen coachingsbureau starten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie. GOED NIEUWS: Vanaf september 2018 leg je het examen Bedrijfsbeheer gewoon op onze school af.

rookstopconsulent, tabacoloog, roken, stoppen, gezondheid, volhouden, rookvrij, rookverbod, sigaret, roker, verslaving, passief roken, rookstopplan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Rookstopconsulent maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een topdocent die persoonlijke ervaring heeft met tabaksverslaving. Ten slotte krijg je vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie Rookstopconsulent!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Rookstopconsulent

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS