Opleiding

OPLEIDING

Sekscounselor

Wil jij...

 1. klanten deskundig coachen bij seksuele of relationele problemen
 2. weten hoe je discreet, vertrouwelijk en taboeloos omgaat met relaties en seksualiteit
 3. jouw carrière een positieve wending geven door te starten als professioneel Sekscounselor
 4. jouw coachingpraktijk verder uitbouwen
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topcoach

Sekscounselor, een beroep met toekomst!

Kom je in je huidige job vaak vragen over relaties en seksualiteit tegen? Ben je discreet en help je anderen graag verder? Dan is de job van Sekscounselor iets voor jou!

Relaties en seksualiteit zijn delicate thema´s. Niet iedereen durft er over te praten. Jij bent een luisterend oor en zorgt voor een open dialoog met je klanten. Ontdek hoe je signalen van klanten identificeert en concretiseert om zo geschikte eerstelijnsoplossingen aan te bieden. Jouw tips zijn goud waard!

Tijdens de thuiscursus Sekscounselor bestudeer je seksualiteit op een wetenschappelijke manier. Je ontdekt hoe je vertrouwelijke gesprekken voert, praktische oplossingen aanreikt en klanten intensief coacht. Dat maakt van jou een volwaardig Sekscounselor!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  395.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

sekscounselor

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Assistent bij een sekscounselor
 • Medewerker bij een relatiebureau
 • Zelfstandig sekscounselor

Vaardigheden en skills

 • Uiteenlopende seksuele problematieken in kaart brengen
 • Een diepgaande dialoog opstarten én analyseren
 • Klanten op de correcte manier begeleiden en verder helpen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je doelgroepen als Sekscounselor
 • Seksuele diversiteit
 • Seksualiteit en de levensloop
 • Hulpverlening bij seksuele problemen
 • De seksualiteit van de vrouw
 • De seksualiteit van de man
 • Coaching, counselling en gesprekstechnieken
 • Starten als zelfstandig Sekscounselor

sekscounselor

Onze docenten

Wim Slabbinck

Een gedegen opleiding tot Single Coach kan je aan onze school bij Wim Slabbinck volgen, zodat je nadien zelf mensen aan een partner kan helpen op professionele wijze. “Bijna 10 jaar ben ik inmiddels zelfstandig seksuoloog en relatietherapeut”, zo meldt Wim. “Het is duidelijk dat die ervaring alleen maar ten goede komt in een sector die steeds belangrijker zal worden.”
Daarnaast doceert Wim ook de cursus Sekscounseling en werkte hij mee aan tal van onderzoeken aangaande seksualiteit. Die expertise heeft Wim dan weer opgedaan als afgestudeerde licentiaat in de seksuologische en familiale wetenschappen aan de faculteit geneeskunde van de KU-Leuven. Wim helpt zo samen met jou vele taboes uit de wereld!
© Foto: Annelies Vanhove

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Sekscounselor

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Seksuele problemen komen voor in de beste relaties. Toch is het voor veel koppels moeilijk om dit soort issues zelf aan te pakken. Met deze cursus word jij de redder in nood. Je leert namelijk hoe je mannen en vrouwen begeleidt naar een sensueler seksleven én een warmere relatie. Ideaal als je wil starten als professioneel seksconsulent, of jouw aanbod als coach wil uitbreiden om nieuwe klanten aan te spreken.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is sekscounselor een beschermd beroep?
Neen, sekscounselor is een vrij toegankelijk beroep. Belangrijk is wel dat je geen medische diagnoses stelt. Je bent een eerstehulplijn die mensen coacht op het vlak van seksualiteit en relaties. Bij medische problemen, kwaaltjes of klachten verwijs je klanten door naar een arts.
Wat is het verschil met de groepsles Sekscounselor?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Sekscounselor vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina én op ons online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Een jaar lang geniet je van online begeleiding door een ongeëvenaard topdocent. Zo sta je er nooit alleen voor! Een thuisstudie betekent bovendien volledige vrijheid: jij kiest zelf waar en wanneer je net studeert. Pas als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het diploma Sekscounselor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie Sekscounselor.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage bij een relatietherapeut of een psycholoog. Zo doe je boeiende werkervaring op en bouw je een netwerk uit. Dat komt later van pas: wie weet start je ooit wel definitief op je stageplaats als Sekscounselor.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Sekscounselor. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Sekscounselor. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

sekscounselor

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Sekscounselor maar 395.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek. Je geniet een jaar lang van professionele online begeleiding door een gedreven topdocent met een uitgebreide kennis van de menselijke seksualiteit. Ten slotte krijg je ook toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Al deze voordelen garanderen een glansrijke thuisstudie Sekscounselor!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Sekscounselor

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS