Opleiding

OPLEIDING

Single Coach

Wil jij...

 1. singles professioneel begeleiden naar een gelukkiger en liefdevoller leven
 2. tips en tricks sprokkelen voor een succesvolle date
 3. de klanten in jouw coachingpraktijk een nog betere en completere service aan te bieden
 4. je carrière een positieve wending geven door aan te slag te gaan als Single Coach
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topcoach

Single Coach, een beroep met toekomst!

Het aantal singles neemt elk jaar toe. Die singles maken vaak gebruik van relatiebureau´s of datingsites. Toch voelen mensen zich op deze platformen niet altijd lekker in hun vel. Ze missen dat extra beetje zelfvertrouwen. Ze hebben hulp nodig om hun kwaliteiten in de verf te zetten. Als Single Coach begeleid jij deze mensen in de zoektocht naar de ideale partner. Jij zet hen op weg naar nieuw geluk!

Tijdens deze opleiding leer je op een zorgvuldige en discrete manier singles begeleiden in hun partnerkeuze. Zo ben jij in staat om singles succesvolle gesprekstechnieken en handige datingtips bij te brengen. Ook op het vlak van relatieopbouw bied je een helpende hand. Dankzij jouw ondersteuning als Single Coach staan mensen opnieuw sterker op hun benen!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

single coach, relatiebureau, vrijgezel, dating webiste, sociaal, net werker, evenementen, organiseren, singles, profielen, partner, levenspartner, contacten, vrienden, relatiekring, datingsites, groepevents, coachen, activiteiten, psychologische, match

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker bij een relatiebureau
 • Werknemer bij een datingsite of datingapp
 • Zelfstandig Single Coach

Vaardigheden en skills

 • Discrete, deskundige en verhelderende gesprekken voeren met klanten
 • De stappen van de relatieopbouw kennen geen geheimen meer voor je
 • Tips en tricks voor een geslaagde date? Jij kent er alles van!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is single coaching?
 • De individualisering in de samenleving
 • De verschillende samenlevingsvormen
 • Gesprekstechnieken
 • Tips en tricks voor een geslaagde date
 • Relatieopbouw en bemiddeling
 • Starten als zelfstandig Single Coach

single coach, relatiebureau, vrijgezel, dating webiste, sociaal, net werker, evenementen, organiseren, singles, profielen, partner, levenspartner, contacten, vrienden, relatiekring, datingsites, groepevents, coachen, activiteiten, psychologische, match

Onze docenten

Wim Slabbinck

Een gedegen opleiding tot Single Coach kan je aan onze school bij Wim Slabbinck volgen, zodat je nadien zelf mensen aan een partner kan helpen op professionele wijze. “Bijna 10 jaar ben ik inmiddels zelfstandig seksuoloog en relatietherapeut”, zo meldt Wim. “Het is duidelijk dat die ervaring alleen maar ten goede komt in een sector die steeds belangrijker zal worden.”
Daarnaast doceert Wim ook de cursus Sekscounseling en werkte hij mee aan tal van onderzoeken aangaande seksualiteit. Die expertise heeft Wim dan weer opgedaan als afgestudeerde licentiaat in de seksuologische en familiale wetenschappen aan de faculteit geneeskunde van de KU-Leuven. Wim helpt zo samen met jou vele taboes uit de wereld!
© Foto: Annelies Vanhove

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Single Coach

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Heel wat mensen ondervinden obstakels bij hun zoektocht naar een levenspartner. Daten is dan ook een echte kunst. Met deze thuisstudie help jij mensen op weg om hun ware liefde te vinden. Ideaal als je zelf tips en tricks kan gebruiken, als je het aanbod in jouw coachingpraktijk wil uitbreiden, of als je snel wil starten als zelfstandig coach. Zelfs happy singles vragen je om datingadvies. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie praktijkgericht?
Ja, aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching . Check het aanbod, schrijf je in en word coachingexpert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving kan je meteen van start gaan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie doen we meteen op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Een thuisstudie garandeert optimale flexibiliteit: jij bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een absolute topdocent met ruime ervaring in relatiehulp en counseling. Zo sta je er nooit alleen voor. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Dan ben je de trotse eigenaar van het diploma Single Coach!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie Single Coach.

Praktijkervaring en stage

Praktische ervaring is hét kenmerk van een echte expert. Zet daarom jouw kennis uit de opleiding Single Coach al tijdens het studeren om in de praktijk. Volg bijvoorbeeld een stage bij een relatiebureau. Tijdens een stage sprokkel je handige ervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een uitdagende carrière als Single Coach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Single Coach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Single Coach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

single coach, relatiebureau, vrijgezel, dating webiste, sociaal, net werker, evenementen, organiseren, singles, profielen, partner, levenspartner, contacten, vrienden, relatiekring, datingsites, groepevents, coachen, activiteiten, psychologische, match

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Single Coach maar 239.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een ervaren docent met expertise in coaching en relatietherapie. Daarbovenop krijg je vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles bij de hand voor een geslaagde thuisstudie Single Coach!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
single coach, relatiebureau, vrijgezel, dating webiste, sociaal, net werker, evenementen, organiseren, singles, profielen, partner, levenspartner, contacten, vrienden, relatiekring, datingsites, groepevents, coachen, activiteiten, psychologische, matching
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Single Coach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS