Opleiding

OPLEIDING

SketchUp 3D

Wil jij...

 1. leren werken met het computerprogramma SketchUp 3D
 2. wensen en ideeën van klanten vertalen naar een concreet ontwerp
 3. klanten vlot overtuigen met realistische en aantrekkelijke 3D-modellen
 4. jouw creatieve en artistieke talent omzetten in een job
 5. snel starten als zelfstandig 3D-designer in hoofd- of bijberoep

3D-Designer, een beroep met toekomst!

Is design jouw "middle name"? Wil je ontwerpen professioneel uitwerken om zo je werkgever of klanten te overtuigen? Dan is de opleiding SketchUp 3D voor jou gemaakt!

SketchUp is zowat het meest gebruikte programma voor het maken van 3D-modellen ter wereld. Met SketchUp maak je creatieve en realistische ontwerpen van huizen, meubels en tuinen. Je klant of werkgever krijg je zo helemaal mee in je verhaal!

Deze cursus is bijzonder praktijkgericht. Je leert 3D-plannen en tekeningen maken om het idee van de klant in een professioneel en weldoordacht ontwerp te vertalen. Nadien werk je met professionele CAD-plannen en breid je SketchUp uit met plugins en scripts. Daarna ben je klaar om meteen aan de slag te gaan!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  3 lesuren

  385.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata SketchUp 3D

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent16/01/202012/03/202018u30 - 21u30Don
Genk28/01/202024/03/202018u30 - 21u30Din
Mechelen05/03/202007/05/202018u30 - 21u30Don
Antwerpen31/03/202019/05/202018u30 - 21u30Din
Hasselt23/04/202018/06/202018u30 - 21u30Don
Bruxelles / Brussel01/09/202020/10/202018u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

sketchup 3d, tekenprogramma, software, ontwerp, CAD plan, architect, interieur, tekentool, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig 3D-Designer
 • Medewerker in een architecten- of een designbureau
 • Digitaal tekenaar gespecialiseerd in 3D-modellen

Vaardigheden en skills

 • De verschillende tools en tekengereedschappen van SketchUp 3D perfect gebruiken
 • Professioneel ontwerpen en tekenen in 3D? Jij kan het!
 • Wensen van een klant omzetten in een overtuigend, creatief 3D-ontwerp
 • Klanten werven en een gezonde professionele relatie met hen aangaan
 • Succesvol worden als zelfstandig SketchUp-artist
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De verschillende tools van SketchUp
 • Je ideeën vertalen in een creatief ontwerp
 • De werkomgeving en de gereedschappenset hanteren
 • Een SketchUp-model opbouwen
 • Extra realisme toevoegen aan je ontwerp
 • Fotorealistisch renderen
 • Werken met professionele CAD-plannen
 • Starten als zelfstandig SketchUp-artist

sketchup 3d, tekenprogramma, software, ontwerp, CAD plan, architect, interieur, tekentool, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Johan Van Synghel

Docent Johan heeft een uitstekende computerkennis en is gespecialiseerd in het 3D-tekenprogramma SketchUp. “Een ideaal programma, want op korte tijd kun je er al mooie prestaties mee leveren”, weet hij.
 
“Mijn ervaring als docent heeft mij veel geleerd”, zegt Johan. “zo weet ik dat een cursist niet per se zoveel mogelijk kennis wil verwerven, maar dat hij gewoon dat wil leren dat hem het meeste oplevert. Daarom richt ik me op praktische en direct toepasbare kennis. Ben je geïnteresseerd in architectuur? Dan leer ik jou in twee lessen je eigen huis natekenen!”

Wouter Briers

Wouter Briers is een gepassioneerd ontwerper. Na zijn master in de architectuur ging hij aan de slag als projectarchitect en ontwerper, waarbij hij zich specialiseerde in scholenbouw en publieke gebouwen. Hij heeft later ook een specifieke lerarenopleiding voltooid.
 
Na zijn lerarenopleiding is Wouter docent van de cursus Sketchup 3D geworden. Door zijn ervaring als architect heeft hij een grondige kennis van dit programma, en zal hij zijn studenten kunnen leren hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan om 3D tekeningen te maken.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus SketchUp 3D

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen met een talent voor tekenen is hier aan het juiste adres. In deze opleiding ga je actief met dat talent aan de slag. Je leert hoe je digitale 3D-tekeningen maakt en ze gebruikt om modellen van meubels, huizen of tuinen te maken. Je laat je creativiteit en artistieke aanleg de vrije loop. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan de cursus SketchUp 3D volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Met welke versie van SketchUp 3D leer ik werken?
Je leert werken met de meest recente versie van SketchUp 3D. Installeer de gratis versie van dit programma op je laptop voor je naar de eerste les komt.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, in de les ga je actief aan de slag met de tools en mogelijkheden van SketchUp 3D. Je leert door te doen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Grafische Vormgeving. Check het aanbod, schrijf je in en word grafisch expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding SketchUp 3D bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Stap voor stap krijg je het programma onder de knie en leer je realistische modellen van huizen, tuinen en meubels te ontwerpen. In het overzicht met de startdata van de opleiding SketchUp 3D vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Zelf breng je een laptop, oplader en eventueel een verlengsnoer mee. Installeer op voorhand de gratis versie van het softwareprogramma SketchUp 3D op je laptop. Zo kan je vanaf de eerste les meteen actief aan de slag. Ga naar de website, klik op "Personal Projects", log in en kies de versie "SketchUp Free". Deze versie werkt via je webbrowser.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een meubelontwerper of een architectenbureau en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage voer je in real life designopdrachten uit. Je zet wensen van klanten om in concrete ontwerpen. Zo leer je elke dag iets bij. Een stage is op die manier ideaal om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel 3D-Designer.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Voor deze opleiding maak je tussentijdse opdrachten en/of een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt je opdrachten. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma SketchUp 3D. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als 3D-Designer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

sketchup 3d, tekenprogramma, software, ontwerp, CAD plan, architect, interieur, tekentool, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt maar 385.00 euro. Voor dit bedrag krijg je een gedetailleerd handboek met daarin alle nodige informatie over SketchUp, professionele begeleiding van een vakbekwaam docent, het gebruik van de lokalen en het examen. Dit hele pakket garandeert een vlotte en succesvolle opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Interieurstylist (Allround) bespaar je maar liefst € 242. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Interieurstylist (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

interieur, interieurstyling, homestaging, huizendokter, skecthup, vastgoed

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Interieurstylist (Allround)

interieur, interieurstyling, homestaging, huizendokter, skecthup, vastgoed

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig interieurdesigner
 • Medewerker in een interieurwinkel
 • Interieurdesigner bij een meubelzaak
 • Medewerker in een interieurarchitectenbureau

Info over deze allround opleiding

Vind je plezier in het inrichten van je eigen huis? Heb je zin om ook andere mensen te helpen bij het stylen van hun interieur? Dan is de uitgebreide cursus Interieurstylist (Allround) helemaal jouw ding!

In deze modulaire opleiding ontdek je alles over verschillende stijlen in de designwereld! Je leert de belangrijkste do's en don'ts van de interieurstyling. Je leert ook werken met SketchUp 3D, een digitaal programma om interieurs op maat te ontwerpen.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van retro, vintage en industrieel design? Klaar om je creativiteit uit te leven in huizen en appartementen? Twijfel niet langer en schrijf je snel in voor deze allround opleiding!

Programma

Module 1: Interieurstylist (Basis)
Module 2: Vastgoedstylist (Homestaging)
Module 3: SketchUp 3D
Module 4: Interieurstylist (Gevorderden)
Word Interieurstylist

  Diploma

  Groepsles

  1520.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS