Opleiding

OPLEIDING

Social Media Marketing

Wil jij...

 1. jouw bedrijf, product of merk online in de spotlights zetten
 2. de voordelen en kansen van social media ten volle leren benutten
 3. up-to-date blijven met de nieuwste trends en technieken in de wereld van de social media
 4. op een goedkope manier likes scoren, meer klanten lokken en dus ook meer winst maken
 5. jouw marketingskills versterken en jouw carrière als marketeer een boost geven

Social Media Marketeer, een beroep met toekomst!

Bedrijven hebben de voordelen van social media goed begrepen en besteden meer dan ooit aandacht aan een verhoogde zichtbaarheid en aangepaste reclame op internet. Wil jij ook het beste halen uit jouw online kanalen? Met deze opleiding sta je dichter bij je consument en trek je specifieke doelgroepen aan!

Je krijgt alle info over onder andere Facebook Insights, Twitter Lists, personal brands op LinkedIn en Instagram. Daarnaast leer je hoe je een blog opbouwt en hoe je met SEO voor WordPress, metatags en permalinks meer bezoekers lokt.

Hoe je weet of jouw inzet effectief beloond wordt? Leer het meten met analyse tools, zoals Google Analytics. Dankzij deze opleiding geraak je echt helemaal wegwijs in de wereld van social media!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  360.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Social Media Marketing

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen15/10/201919/11/201918u30 - 21u30Din
Brugge05/11/201903/12/201918u30 - 21u30Din
Leuven16/01/202020/02/202018u30 - 21u30Don
Mechelen21/01/202018/02/202018u30 - 21u30Din
Gent06/02/202012/03/202018u30 - 21u30Don
Genk11/02/202017/03/202018u30 - 21u30Din
Brugge20/02/202019/03/202018u30 - 21u30Don
Aalst20/02/202026/03/202018u30 - 21u30Don
Antwerpen09/03/202006/04/202018u30 - 21u30Maa
Hasselt19/03/202030/04/202018u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Social media marketeer
 • Freelance marketingconsultant
 • Social media specialist bij een bedrijf, organisatie of overheidsdienst

Vaardigheden en skills

 • Jij kent alle ins en outs kennen van de belangrijkste socialmediakanalen
 • Metatags en permalinks? Het is voor jou geen Chinees meer!
 • Meten is weten. Jij meet de effectiviteit van je inspanningen via tools als Google Analytics
 • Jij weet hoe je het beste rendement haalt uit jouw socialmediakanalen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is social media?
 • Doelstelling
 • Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube
 • Social media en blogging
 • Social media marketing & analyse tools
 • Google Analytics
 • Gevaren en valkuilen
 • Sociale media: wet- en regelgeving
 • Starten als zelfstandig social media expert

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite

Onze docenten

Rob Defresne

Rob Defresne heeft een achtergrond als historicus en leerkracht, maar rolde in 2012 toch de wereld van online marketing in. Hij begon met SEO voor de websites van kleine zelfstandigen en groeide uiteindelijk uit tot een allround marketeer voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen. Tijdens zijn job voert hij niet alleen maar online strategieën uit, maar hij stelt ze ook in samenspraak met de klant op en evalueert ze om blijvende resultaten te leveren.

Rob heeft al altijd graag mensen verdergeholpen, en dat probeert hij ook tijdens zijn cursussen Seo, Social Media en Digitale Marketing te doen. Theorie hoort erbij, maar Rob focust veel liever op de praktijk. Hij werkt in zijn lessen met strategieën en online hulpmiddelen waarmee je zelf aan de slag kunt én die ook nuttig en relevant zijn. Op die manier kan je snel resultaten behalen. Door klassikale praktijkoefeningen kunnen de studenten bovendien ook veel van elkaar leren.
 

Peter Stinckens

Peter Stinckens in een allround communicatieexpert met 30 jaar praktijk als communicatie & marketing adviseur en campagnemaker op de teller. Hiervan was hij 20 jaar managing partner van in totaal 4 communicatie en marketing agentschappen. Vanuit die functie werkte hij zowel voor een aantal grote ondernemingen als voor tal voor KMO’s. Hij was als ondernemer ook bij de pioniers in Vlaanderen op het gebied van website ontwikkeling en online marketing. In het begin van zijn loopbaan was hij assistent in de sectie Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel.

Vandaag is hij terug heel graag bezig met opleidingen, coaching & training. Omdat hij in alle domeinen van de communicatie veel ervaring heeft, wil hij die kennis en ervaring delen met gemotiveerde mensen, en hen doen groeien door vorming en begeleiding. Peter is docent van de cursussen Communicatieverantwoordelijke en Copywriting.

 Peter Stinckens is actief op volgende domeinen

 • Strategie & aanpak
 • Copy, content & publishing
 • City marketing
 • E-shop ontwikkeling, beheer & promotie
 • Business development & sales trajecten
 • Coaching, training, opleidingen

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Social Media Marketing

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
In een wereld waarin mensen steeds meer tijd doorbrengen op hun smartphone, tablet of computer is social media marketing dé beste tool om jouw product, merk of bedrijf in de spotlights te zetten. Doelgerichte marketingcampagnes zorgen voor meer exposure, meer klanten, meer omzet en meer winst. Van Facebook en Twitter tot YouTube: in deze opleiding komen ze allemaal aan bod. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Hoe start ik als zelfstandig Social Media Marketeer?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Marketing & Communicatie.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Social Media Marketing bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je start met het ontdekken van de verschillende social mediakanalen en hun troeven. Je leert hoe je ze maximaal inzet én hoe je hun effectiviteit analyseert. In het overzicht met de startdata van de opleiding Social Media Marketing vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Zelf breng je een laptop, oplader en eventueel een verlengsnoer mee.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete marketing- of communicatiebureau of op de commerciële afdeling van een bedrijf in jouw buurt. Vraag daar naar een toffe stageplaats. Op stage ben je in real life

met social mediacampagnes bezig. Je ontdekt wat werkt en wat niet werkt. Zo leer je elke dag nog iets bij. Een stage is op die manier ideaal om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Social Media Marketeer.

 

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Social Media Marketing. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Social Media Marketeer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 360.00 euro. Dit bedrag omvat het praktijkgerichte en superhandige lesboek, de professionele begeleiding van een top social media marketeer, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite, results

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Digitale Marketing (Allround) bespaar je maar liefst € 238. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Digitale Marketing (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite, google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketin

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Digitale Marketing (Allround)

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite, google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketin

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig Online Marketeer in hoofd- of bijberoep
 • Freelance marketingconsultant
 • Marketingexpert bij een bedrijf

   

Info over deze allround opleiding

Een sterke online aanwezigheid doet de omzet enorm stijgen. Een goede online marketingcampagne is dan ook onmisbaar om je consumenten te bereiken. Met deze opleiding groei je uit tot een Online Marketeer en creëer je al gauw een optimaal rendement!

Het opleidingstraject bestaat uit 4 modules. Je start met Marketing (Basis), waarna je jouw website met behulp van SEO in de spotlight leert zetten. De module SEA focust op digitale marketing via Google Ads. In de module Social Media Marketing ontdek je ten slotte hoe je de belangrijkste social mediakanalen in jouw strategie integreert.

Programma

Module 1: Marketing (Basis)
Module 2: SEO - Scoren in Google
Module 3: Google Ads - SEA
Module 4: Social Media Marketing
Word Online Marketeer

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS