Opleiding

OPLEIDING

Social Media Marketing

Wil jij...

 1. jouw bedrijf, product of merk online in de spotlights zetten
 2. de voordelen en kansen van social media ten volle leren benutten
 3. up-to-date blijven met de nieuwste trends en technieken in de wereld van de social media
 4. op een goedkope manier likes scoren, meer klanten lokken en dus ook meer winst maken
 5. jouw marketingskills versterken en jouw carrière als marketeer een boost geven

Social Media Marketeer, een beroep met toekomst!

Bedrijven hebben de voordelen van social media goed begrepen en besteden meer dan ooit aandacht aan een verhoogde zichtbaarheid en aangepaste reclame op internet. Wil jij ook het beste halen uit jouw online kanalen? Met deze opleiding sta je dichter bij je consument en trek je specifieke doelgroepen aan!

Je krijgt alle info over onder andere Facebook Insights, Twitter Lists, personal brands op LinkedIn en Google+. Daarnaast leer je hoe je een blog opbouwt en hoe je met de SEO basis voor WordPress, metatags en permalinks meer bezoekers lokt.

Hoe je weet of jouw inzet effectief beloond wordt? Leer het meten met Analyse Tools, zoals Google Analytics. Dankzij deze opleiding geraak je echt helemaal wegwijs in de wereld van social media!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  360.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Social Media Marketing

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Mechelen12/03/201923/04/201918u30 - 21u30Din
Aalst21/03/201909/05/201918u30 - 21u30Don
Leuven21/03/201909/05/201918u30 - 21u30Don
Gent22/05/201919/06/201918u30 - 21u30Woe
Gent05/08/201909/08/201910u00 - 13u00Maa
Antwerpen26/08/201930/08/201910u00 - 13u00Maa
Hasselt02/09/201930/09/201918u30 - 21u30Maa
Antwerpen24/09/201922/10/201918u30 - 21u30Din
Brugge29/10/201926/11/201918u30 - 21u30Din
Leuven16/01/202013/02/202018u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Social Media Marketeer
 • Freelance marketingconsultant
 • Social Media Specialist bij een bedrijf, organisatie of overheidsdienst

Vaardigheden en skills

 • Jij kent alle ins en outs kennen van de belangrijkste socialmediakanalen
 • Metatags en permalinks? Het is voor jou geen Chinees meer!
 • Meten is weten. Jij meet de effectiviteit van al je inspanningen via tools zoals Google Analytics
 • Jij weet hoe je het beste rendement haalt uit jouw socialmediakanalen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is social media?
 • Doelstelling
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • YouTube
 • Social media en blogging
 • Social Media Marketing & Analyse Tools
 • Google Analytics
 • Gevaren en valkuilen
 • Sociale Media: wet- en regelgeving
 • Starten als zelfstandig Social Media Expert

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Social Media Marketing

Wanneer start de volgende opleiding Social Media Marketing?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Social Media Marketing inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Social Media Marketing waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Social Media Marketing. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Social Media Marketing. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien je diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Social Media Marketing?

Gelieve volgende zaken bij elke les te voorzien

 • Laptop met een geladen batterij
 • Bijhorende lader
 • Eventueel een extra stekkerdoos
 • Pen en papier
Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Social Media Marketing bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je start met het ontdekken van de verschillende social mediakanalen en hun troeven. Je leert hoe je ze maximaal inzet én hoe je hun effectiviteit analyseert. In het overzicht met de startdata van de opleiding Social Media Marketing vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Zelf breng je een laptop, oplader en eventueel een verlengsnoer mee. Maak je graag schriftelijke notities? Neem dan ook pen en papier mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete marketing- of communicatiebureau of op de commerciële afdeling van een bedrijf in jouw buurt. Vraag daar naar een toffe stageplaats. Op stage ben je in real life

met social mediacampagnes bezig. Je ontdekt wat werkt en wat niet werkt. Zo leer je elke dag nog iets bij. Een stage is op die manier ideaal om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Social Media Marketeer.

 

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Social Media Marketing. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Social Media Marketeer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 360.00 euro. Dit bedrag omvat het praktijkgerichte en superhandige lesboek, de professionele begeleiding van een top social media marketeer, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Digitale Marketing (Allround) bespaar je maar liefst € 238. Een echte aanrader dus!

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite, google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketin

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Digitale Marketing (Allround)

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite, google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketin

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig Online Marketeer in hoofd- of bijberoep
 • Freelance marketingconsultant
 • Marketingexpert bij een bedrijf

   

Info over deze allround opleiding

Een sterke online aanwezigheid doet de omzet enorm stijgen. Een goede online marketingcampagne is dan ook onmisbaar om je consumenten te bereiken. Met deze opleiding groei je uit tot een Online Marketeer en creëer je al gauw een optimaal rendement!

Het opleidingstraject bestaat uit 4 modules. Je start met Marketing (Basis), waarna je jouw website met behulp van SEO in de spotlight leert zetten. De module SEA focust op digitale marketing via Google Ads. In de module Social Media Marketing ontdek je ten slotte hoe je de belangrijkste social mediakanalen in jouw strategie integreert.

Programma

Module 1: Marketing (Basis)
Module 2: SEO - Scoren in Google
Module 3: Google Ads - SEA
Module 4: Social Media Marketing
Word Online Marketeer

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS