Opleiding

OPLEIDING

Sociale en Fiscale Wetgeving

Wil jij...

 1. jezelf verdiepen in het Belgisch sociaal en fiscaal recht
 2. jouw juridische achtergrondkennis versterken
 3. je belastingbrief beter leren begrijpen
 4. op de hoogte blijven van je rechten en plichten als burger, werknemer of werkgever
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Juridisch Expert, een beroep met toekomst!

Al sinds 1830 schrijven Belgische politici wetten. Al die wetten hebben een invloed op ons leven en op ons werk. Word jij op het werk al eens geconfronteerd met wetgeving? Krijg jij in je leven te maken met regels die je niet volledig begrijpt? Dan biedt de thuisstudie Sociale en Fiscale Wetgeving jou het nodige inzicht, zelfs als je nog geen enkele voorkennis hebt!

Moederschapsverlof, arbeidsovereenkomsten, het kunstenaarsstatuut, werkloosheidsuitkeringen of huwelijksquotiënt? Deze cursus behandelt de belangrijkste regelgeving en biedt jou de nodige juridische achtergrondkennis. Dat komt van pas in de werksfeer en in het dagelijkse leven. Na afloop van je studie ben jij dan ook perfect op de hoogte van je rechten en je plichten als burger.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Attest

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

sociaal recht, fiscaal recht, ontslag, werkloosheid, arbeidsongeval, huwelijksquotiënt, belastingaangifte, arbeidsovereenkomst, proeftijd, proefbeding, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van sociaal en fiscaal recht komt van pas in de privésfeer en op het werk.

Vaardigheden en skills

 • Jij hebt inzicht in de Belgische sociale en fiscale wetgeving.
 • Jij weet wat je rechten en je plichten zijn bij werkloosheid, ziekte,...
 • Je hebt geen moeite meer met gesprekken over juridische thema's.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Vakorganisaties voor werkgevers en werknemers
 • Instellingen voor sociaal overleg
 • De collectieve arbeidsovereenkomst
 • De arbeidsovereenkomst in detail
 • Sociaal zekerheidsrecht: RSZ, werkloosheid, ziekte en pensioen
 • Vergoedingen bij arbeidsongevallen en beroepsziekten
 • Fiscaal recht en belastingsystemen
 • Aanslagtarief, inkomsten en netto belastbaar inkomen
 • Wettelijk samenwonen en huwelijksquotiënt

sociaal recht, fiscaal recht, ontslag, werkloosheid, arbeidsongeval, huwelijksquotiënt, belastingaangifte, arbeidsovereenkomst, proeftijd, proefbeding, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Christel Sonck

Voor Christel is het welzijn van alle honden belangrijk en haar doel is om mensen en honden harmonieus te laten samenleven. Goede communicatie en elkaar correct begrijpen zijn primordiaal. We tonen meer begrip voor zowel mens als hond en benaderen hondenopvoeding vanuit een totaal vernieuwend standpunt.
Christel begeleidt mensen én honden die een traumatische ervaring hebben gehad zodat ze opnieuw gelukkig kunnen zijn. Daarnaast begeleidt Christel via loopbaanbegeleiding en business ondersteuning mensen die net zoals zij van hun passie hun beroep willen maken.
Christel heeft een passie voor honden en deelt graag kennis met anderen. Christel is zaakvoerder van Pepmax en is een netwerk aan het uitbouwen in Vlaanderen van gelijkgestemde hondentrainers en hondencoaches die mensen heel persoonlijk begeleiden.
 
Christel is onze docent voor de thuisstudies hondencoach, hondentreiner, hondenfokker en honden- en kattenpension uitbater. Voor haar cursussen werkt Christel met gerichte oefeningen via eCampus en bereid je tot in de punten voor op het eindexamen met korte filmpjes.. .
Christel heeft in 2005 een carrièreswitch gemaakt en heeft van haar passie haar beroep gemaakt. Ze is zich steeds blijven bijscholen.
 

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Sociale en Fiscale Wetgeving

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Sociale en Fiscale Wetgeving. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig én up-to-date met de meest recente regelgeving. Je hebt geen extra boeken nodig. Een eenvoudig rekentoestel kan handig zijn om bepaalde delen van de leerstof beter te begrijpen.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Sociale en Fiscale Wetgeving af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Sociale en Fiscale Wetgeving. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die weet je dus snel te vinden bij jou thuis in de brievenbus. Via het online platform geniet je een jaar lang van professionele begeleiding door een echte topdocent die helemaal op de hoogte van is van de nieuwste juridische en legale ontwikkelingen. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Dat is absolute vrijheid!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig én up-to-date met de meest recente regelgeving. Je hebt geen extra boeken nodig. Een eenvoudig rekentoestel kan handig zijn om bepaalde delen van de leerstof beter te begrijpen.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze thuisstudie geen stage te lopen. Het cursusboek bevat alle theoretische en juridische informatie die je nodig hebt om te slagen voor het examen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Sociale en Fiscale Wetgeving. Dat is een perfecte aanvulling op jouw cv.

sociaal recht, fiscaal recht, ontslag, werkloosheid, arbeidsongeval, huwelijksquotiënt, belastingaangifte, arbeidsovereenkomst, proeftijd, proefbeding, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Sociale en Fiscale Wetgeving maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een gedetailleerd cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door gemotiveerd vakdocent. Je krijgt ook vrij toegang tot ons online studentenplatform! Alles voor een geslaagde thuisstudie Sociale en Fiscale Wetgeving!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Sociale en Fiscale Wetgeving

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS