Opleiding

OPLEIDING

Spaans (Beginners)

Wil jij...

 1. Spaans leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. één van de meest gesproken talen ter wereld onder de knie krijgen
 3. Spaans praten met de locals op je volgende trip naar Spanje, Mexico of Zuid-Amerika
 4. sneller deals sluiten door zakenpartners in hun moedertaal aan te spreken
 5. meer kans maken op een leuke job door een extra taal aan je cv toe te voegen

Spaanssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van woorden zoals sobremesa, desvelado en madrugar? Wil jij overtuigend meezingen op de liedjes van Shakira? Of wil je gewoon Narcos kijken zonder ondertitels?

Dan is deze groepscursus jouw gran oportunidad! Je leert de basis in een kwestie van uren en niet jaren. Je krijgt eerst inzicht in de Spaanse grammatica en woordenschat en gebruikt deze meteen in alledaagse gesprekken. Je krijgt dan ook direct die heerlijke Spaanse uitspraak onder de knie.

Na deze cursus ben je klaar om naar Spanje en Zuid- en Centraal-Amerika te vertrekken en vlot met de locals te communiceren. ¡Buena suerte!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  15 lessen

  3 lesuren

  449.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Spaans (Beginners)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt19/11/202011/03/202118u30 - 21u30Don
Bruxelles / Brussel04/01/202112/04/202118u30 - 21u30Maa
Leuven07/01/202120/05/202118u30 - 21u30Don
Antwerpen21/01/202129/04/202118u30 - 21u30Don
Gent08/03/202121/06/202118u30 - 21u30Maa

PROGRAMMA

spaans, spaans beginners, spaans A1, spaans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, espanol

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van de Spaanse taal is een pluspunt op elk cv.

Vaardigheden en skills

 • Na afloop versta, spreek, lees en schrijf je Spaans op A1 niveau van het Europese Referentiekader.
 • Je hebt een stevige basis Spaans.
 • Op hotel, hostel, restaurant, café, in de winkel trek jij je plan in het Spaans.
 • Je laat het Nederlands thuis achter en vertrekt voorbereid en met een gerust hart naar een Spaanstalig land.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Grammatica en spelling
 • Kennismaken en afscheid nemen
 • De dagen van de week, de tijd, maanden, seizoenen, het weer
 • Praten over voorkeuren en opinies
 • De dagelijkse activiteiten: op restaurant, in de winkel, op straat
 • Familie en vrienden
 • Kleuren en kleding
 • Het lichaam, gezondheid, ziekte en bij de dokter
 • Wonen, school, beroep en vrije tijd
 • Sport, cultuur, feestdagen en festiviteiten
 • Reizen, verkeer, vakantie, op hotel
 • Vakantie en (hotel)overnachtingen
 • Regionale verschillen

spaans, spaans beginners, spaans A1, spaans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, espanol

Onze docenten

Dennys Leyva Romero

Dennys Leyva Romero is geboren en getogen in Viñales, Cuba. Hij woonde daar tot zijn 36de leeftijd. Nu woont hij sinds 2009 in Brugge, België.
 
Sinds zijn studie aan het Hoger Pedagogisch Instituut aan de universiteit van Pinar del Río, Cuba, draait zijn hele leven rond onderwijs. Hij was docent van verschillende vakken: talen, dans- en percussieworkshops en Cubaanse en Latijnse cultuur.
 
Door Dennys' interesse in cultuur, kunst en talen behaalde hij andere certificaten, zoals Graduaat leraar algemene kunsten, specialisatie theater, Graduaat artistiek directeur en programmator van muziekevenementen, theaterevenementen en theateracteur. Zijn hobby's zijn avontuurlijke sporten en dansen. Hij is ook in het bezit van een duik certificataat en Fitness Dance en Zumba Fitness.
 
Door zijn jarenlange ervaring op verschillende niveaus van onderwijs en activiteiten als tolk, samen met zijn reizen in verschillende landen in Europa, Latijns-Amerika en natuurlijk Spanje, herkent Dennys snel de leerbehoeften, zwaktes en sterke punten van zijn studenten en de daaropvolgende taken om succes te behalen.
In zijn lessen is er altijd ruimte voor open communicatie, creativiteit, vertrouwen en spontaniteit.
 
"Na afloop van de cursus Spaans aan het CVA kun je Spaans beheersen en onderhouden afhankelijk van het niveau waarop je bezig bent, met het voordeel dat je kennis een nuance heeft die alleen kan worden achtergelaten door een native Spaanstalige leraar."

Inge Snoeks

Inge Snoeks is een polyglot met passie voor talen, culturen en mensen. Naast het Nederlands kent ze maar liefst 3 vreemde talen: Spaans, Engels en Frans. Nadat ze haar bachelorsdiploma bedrijfsmanagement behaalde, ging ze een aantal jaar aan het werk in Spanje. Omdat ze na haar terugkomst naar België het Spaans begon te missen, is Inge docente van de cursus Spaans voor beginners geworden. Zij zal haar studenten in een Spaans taalbad onderdompelen, zodat zij tegen het einde van de cursus de basis van de taal onder de knie hebben.

Maria Adelaida Uribe Trujillo

María Adelaida Uribe is colombiaanse met hart en ziel maar ook een belg die van haar land houdt. Leren is haar leven en ze voelt zich heel tevreden wanneer ze ziet dat haar leerlingen een woord of mischien een complete zin uitspreken. Maria heeft pedagogie gestudeerd waar ze enkele goede tips heeft geleerd die ze nu gebruikt in haar lessen. Studenten zijn nieuwsgierig, met emotie en wil om te leren. Daar komen af en toe moeilijkheden bij komen. Maria weet perfect hoe ze met haar studenten moet omgaan. Maria begon met lesgeven als hobby voor enkele jaren. Na een fantastische eerste ervaring besloot ze professioneel aan de slag te gaan als docent spaans. Maria volgt cursussen in Antwerpen en Brussel bij het Instituto Cervantes. Maria streeft erna om haar studenten elke les iets nieuws aan te leren!
 
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Spaans (Beginners)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Spaans wil leren. Of je nu Spaans wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met Spaanstalige vrienden en familieleden, met Spaanstalige zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een mooie aanvulling voor jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Onder begeleiding van een ervaren taaldocent leer je de taal stap voor stap aan.
Welk taalniveau heb ik na deze opleiding bereikt?
Na deze taallessen beheers je de Spaanse taal op niveau A1 van het Europees Referentiekader. Dit betekent dat je in staat bent om conversaties in het Spaans te verstaan, eenvoudige teksten te lezen en te schrijven, gesprekken over algemene onderwerpen te voeren,… Je hebt een stevige basis!
Kan ik me na deze opleiding nog verdiepen in de Spaanse taal?
Absoluut, als je de taal nog beter wil beheersen volg je simpelweg onze cursus Spaans (Gevorderden).

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Spaans (Beginners) bestaat uit 15 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je begint met de basis: grammatica en spelling. Daarna doorloop je allerlei verschillende gesprekssituaties. Les na les verbeter je jouw niveau. In het overzicht met de startdata van de opleiding Spaans (Beginners) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Een nieuwe taal leer je natuurlijk door ze intensief te gebruiken. Geen zin om rap even naar Spanje te verhuizen? Dan is een stage de ideale oplossing! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een bedrijf in jouw buurt met Spaanstalige klanten of partners. Spring eens binnen en vraag naar een toffe stageplaats. Door actief met Spaanstaligen samen te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw taalniveau snel op te krikken!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Spaans (Beginners). Met dit diploma toon je jouw talenkennis aan, bijvoorbeeld tijdens sollicitaties.

spaans, spaans beginners, spaans A1, spaans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, espanol

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 449.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de voortreffelijke begeleiding van een toegewijd docent die haar hart in Spanje verloren is, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
spaans, spaans beginners, spaans A1, spaans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, espanol
Bernard
Laarne

Ik heb de cursus Spaans voor beginners gevolgd Dennys Leyva Romero doceerde de lessen. Bij deze wil ik u laten weten dat Dennys een fantastisch docent is. De uitleg was heel duidelijk; het tempo was aangepast aan de cursisten. Dennys heeft veel geduld, is bijzonder enthousiast en de lessen werden op een boeiende manier gegeven

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS