Opleiding

OPLEIDING

Stoelmassage

Wil jij...

 1. ontspannende en stressverlichtende stoelmassages leren geven
 2. meer geld verdienen door jouw aanbod als massagetherapeut uit te breiden
 3. aan de slag on the road als mobiele masseur
 4. klanten zowel bij hen thuis, op hun werk als bij jou in het salon kunnen verwennen

Masseur, een beroep met toekomst!

Heb je interesse in anti-stressmassages? Wil je graag familie, vrienden of cliënten laten genieten van een relaxerende wellnessbehandeling, zonder grote investeringen te moeten doen? Dan is de cursus Stoelmassage jou op het lijf geschreven!

Stoelmassage is perfect om acute stresssituaties aan te pakken. Het voelt heerlijk aan en zorgt dadelijk voor een ontspannen gevoel! De basis is Japanse drukpuntmassage. Vooral het hoofd, de nek, de schouders, de armen en de handen worden gemasseerd.

Dankzij de handig mee te nemen massagestoel, masseer je zowel thuis als op locatie. Bedrijven zien in stoelmassage een perfect middel om de productiviteit van werknemers te verhogen en ziekteverzuim terug te dringen. Werkgelegenheid verzekerd dus!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Stoelmassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent25/10/202025/10/202010u00 - 17u00Zon
Hasselt22/11/202022/11/202010u00 - 17u00Zon
Antwerpen19/12/202019/12/202010u00 - 17u00Zat

PROGRAMMA

stoelmassage, masseren, masseur, massagetherapeut, opleiding, cursus, workshop, lessen, leren, diploma, avondlessen, avondschool, avondonderwijs, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur gespecialiseerd in stoelmassages
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Gezondheidsconsulent met expertise in stoelmassages

Vaardigheden en skills

 • Jij voert vlot professionele stoelmassages uit.
 • De doorbloeding, de spieren en het zenuwstelsel stimuleren? Jij draait er je hand niet voor om!
 • Je bestrijdt stress en laat je klanten vol energie door het leven gaan.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe geef je een ontspannende stoelmassage?
 • Welke houding neem je zelf aan als masseur?
 • Hoe haal je pijn en stress weg uit de rug, nek en schouders?

stoelmassage, masseren, masseur, massagetherapeut, opleiding, cursus, workshop, lessen, leren, diploma, avondlessen, avondschool, avondonderwijs, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Stoelmassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Stoelmassages zijn uniek. Zoals de naam al doet vermoeden vinden ze zittend op een massagestoel, en niet liggend, plaats. Die massagestoel is eenvoudig te vervoeren. Bovendien is het bij stoelmassages niet nodig om je uit te kleden of in te oliën. Dat heeft als voordeel dat je stoelmassages overal kan uitvoeren: bij klanten thuis, in bedrijven, in rusthuizen, in ziekenhuizen en zelfs op events. Dat maakt deze opleiding perfect voor masseurs die ook op locatie aan de slag willen!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Massagetherapeut te volgen. Zonder kennis van algemene massagetechnieken is het moeilijk om actief aan de lessen deel te nemen.
Waar koop ik na de opleiding zelf een massagestoel?
Verschillende online winkels hebben ergonomische massagestoelen in hun aanbod. Ook groothandels voor massageproducten bieden comfortabele stoelen aan.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Natuurlijk! In ons aanbod rond het thema Massage vind je heel wat verschillende opleidingen. Neem dus zeker eens kijkje!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Stoelmassage bestaat uit een intensieve lesdag van 7 uur. In die tijd leer jij hoe je klanten verwent met een heerlijke stoelmassage. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng een grote badhanddoek mee naar de les. Draag bij voorkeur comfortabele schoenen en kleding.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten met deugddoende stoelmassages? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw massagesalon!

Praktijkervaring en stage

Stage lopen is voor deze opleiding niet nodig. Na de praktijkgerichte les heb jij alles in je mars om je klanten lekker in de watten te leggen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

stoelmassage, masseren, masseur, massagetherapeut, opleiding, cursus, workshop, lessen, leren, diploma, avondlessen, avondschool, avondonderwijs, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor deze dynamische opleidingsdag bedraagt 139.00 euro. Dit bedrag omvat een duidelijk en geïllustreerd lesboek, de professionele begeleiding van een vakbekwaam masseur (specialisatie stoelmassage) en het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
stoelmassage, masseren, masseur, massagetherapeut, opleiding, cursus, workshop, lessen, leren, diploma, avondlessen, avondschool, avondonderwijs, schoonheidsschool, centrum voor avondonderwijs
Andre Andre
Antwerpen

Dank je voor de leuke, leerrijke praktische opleiding Stoelmassage.   met vriendelijke groet, Andre

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS