Opleiding

OPLEIDING

Tegelzetter

Wil jij...

 1. vakkundig wand- en vloertegels leren plaatsen
 2. klanten elke keer weer overtuigen met maatwerk
 3. inspelen op de groeiende vraag naar bekwame en goed opgeleide vaklui
 4. snel starten als professioneel Tegelzetter
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een echte vakman

Tegelzetter, een beroep met toekomst!

Veel mensen hebben een baksteen in de maag. We bouwen, verbouwen en renoveren erop los. Al die huizen hebben een mooie wand- en fraai afgewerkte vloerbekleding nodig. Als bekwaam Tegelzetter ben jij dé vakman waar klanten naar op zoek zijn! Volg deze thuisopleiding en maak al je klanten blij met schitterende mozaïeksteentjes, handgemaakte wandtegels of stevige vloertegels. Je merkt het al snel: de orders blijven maar binnenstromen!

In deze cursus leer je alles over het plaatsen van vloer- en wandtegels. Ben je een handige Harry en heb je oog voor stijl en esthetiek? Wil je op een snelle manier een diploma behalen en starten als zelfstandig tegelzetter? Voor jou is deze opleiding de perfecte keuze!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

tegelzetter, vloerder, mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels, stevige vloertegels, beschermd beroep, examencommissie, ondernemersvaardigheden, beroepsbekwaamheid, handelsonderneming , kruispuntbank, ondernemingsloket, hoofdberoep, bijberoep

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer bij een bouw- of tegelbedrijf
 • Zelfstandig tegelzetter

Vaardigheden en skills

 • Alle verschillende materialen en hoe ze te gebruiken? Jij kent er alles van!
 • Je technische achtergrond grondig bijschaven en de nieuwste technieken leren
 • Kwaliteitsvol werk afleveren dat klanten een wauw-gevoel geeft
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Materialen en producten: van mozaïek tot mortel
 • Technieken en vaardigheden
 • Alles over wanden en gevels
 • Alles over trappen
 • Alles over vloeren
 • Tegels snijden, knippen, hakken of zagen
 • Tegels plaatsen, bevestigen en reinigen

tegelzetter, vloerder, mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels, stevige vloertegels, beschermd beroep, examencommissie, ondernemersvaardigheden, beroepsbekwaamheid, handelsonderneming , kruispuntbank, ondernemingsloket, hoofdberoep, bijberoep

Onze docenten

Ton Borrenbergs

Ton Borrenbergs is al jaren gefascineerd dooor tegels. Het tegelzetten zit bij hem dan ook in hart en nieren. Hij heeft een eigen tegelzetbedrijf en is al jaren aan de slag als docent. Zo heeft hij onder meer lesgegeven aan de Nederlandse en Belgische innovatieve tegelacademie (NITA & BITA). Als ervaren ambachtsman kent hij allle kneepjes van het vak en is hij op de hoogte van de nieuwste product- en procesontwikkelingen binnen het tegelzetten. Tom is dan ook de perfecte man om jou tot een volleerd tegelzetter te maken. 

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Tegelzetter

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Belgen blijven maar bouwen, verbouwen en sleutelen aan hun huis. De vraag naar goedopgeleide vakmannen is groot. Met deze cursus speel jij in op die vraag. Met deze cursus zet jij jouw passie voor kwaliteitsvol handwerk om in een job met werkzekerheid. Meer nog: als zelfstandig Tegelzetter neem je het heft zelf in handen en bepaal je je eigen toekomst. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Hoe start ik als zelfstandig Tegelzetter?
Vanaf januari 2019 hoef je voor dit beroep geen examen meer af te leggen bij de Centrale Examencommissie, maar kan je dat gewoon bij ons op school doen. Als je vanaf dan slaagt voor je examen, ontvang je een waardevol diploma van de school waarmee je meteen in Vlaanderen aan de slag kan. Wil je graag als zelfstandige aan de slag in Brussel of Wallonië? Neem dan contact op met het ondernemingsloket voor meer informatie over de specifieke voorwaarden in jouw regio.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze cursus focust op de technische en bouwkundige kennis die je nodig hebt om te starten als zelfstandig tegelzetter. Praktijkervaring doe je op door stage te lopen bij een ervaren vakman.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ijzersterk aanbod aan cursussen rond het thema Bouw & Renovatie. Check het hele gamma en schrijf je in voor de cursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Tegelzetter in de praktijk omzetten? Volg dan tijdens het studeren al een stage bij een bouwfirma of een zelfstandig tegelplaatser. Je doet zo concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, én bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Tegelzetter.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een ideale stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je stage is afgerond voor je het vestigingsattest behaalt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Tegelzetter. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Tegelzetter. Hiermee ga je in Vlaanderen meteen aan de slag als werknemer of zelfstandige, al is het handig om eerst nog de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur. Je hoeft vanaf januari 2019 geen examen meer af te leggen bij de Centrale Examencommissie. Tegelzetter is in Vlaanderen namelijk geen beschermd beroep meer. Wil je graag als zelfstandig Tegelzetter aan de slag in Brussel of Wallonië? Neem dan contact op met het ondernemingsloket voor meer informatie over de specifieke voorwaarden in jouw regio.

tegelzetter, vloerder, mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels, stevige vloertegels, beschermd beroep, examencommissie, ondernemersvaardigheden, beroepsbekwaamheid, handelsonderneming , kruispuntbank, ondernemingsloket, hoofdberoep, bijberoep

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Tegelzetter maar 419.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar én levenslange toegang tot het online studentenplatform! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
tegelzetter, vloerder, mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels, stevige vloertegels, beschermd beroep, examencommissie, ondernemersvaardigheden, beroepsbekwaamheid, handelsonderneming , kruispuntbank, ondernemingsloket, hoofdberoep, bijberoep
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Tegelzetter

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS