Opleiding

OPLEIDING

Thaise Massage

Wil jij...

 1. traditionele Thaise massages leren geven
 2. weten hoe je blokkades wegwerkt en de lichaamsharmonie herstelt
 3. klanten elke keer weer verwennen met een ontspannende en deugddoende massage
 4. meer verdienen door jouw aanbod als masseur uit te breiden
 5. een eigen massagesalon openen in hoofd- of bijberoep

Masseur, een beroep met toekomst!

Wil je mensen helpen relaxen? Hen aan de hand van een deskundige massage weer fris en monter krijgen? De spieren kneden tot het laatste restje spanning verdwenen is? Dan is Thaise massage voor jou dé ideale opleiding!

Een Thaise massage verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop waardoor je klanten de energie door hun lichaam voelen stromen. Tijdens deze cursus leer je de beste technieken voor een geslaagde massage. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels! Je beweegt het lichaam in diverse yogaposities. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming met als doel het lichaam te harmoniseren en blokkades los te maken.

Ga aan de slag met deze eeuwenoude techniek en help anderen om energievoller door de dag te gaan.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Thaise Massage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent06/01/202103/02/202118u30 - 21u30Woe 
-15%
Antwerpen29/01/202126/02/202118u30 - 21u30Vrij 
-15%
Hasselt18/02/202118/03/202118u30 - 21u30Don 
-15%

PROGRAMMA

thaise massage, thaise massagetechnieken, masseren, thais, thailand, opleiding, cursus, workshop, diploma, training, lessen, leren, avondschool, avondlessen, schoonheidsschool, onderwijs, studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur gespecialiseerd in Thaise massages
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Gezondheidsconsulent met expertise in Thaise massages

Vaardigheden en skills

 • Jij beheerst verschillende Thaise massagetechnieken en past ze correct toe.
 • Je maakt blokkades los en harmoniseert het lichaam van klanten.
 • Kwaaltjes als vermoeidheid of stijve spieren in rug en nek? Jij verlicht ze allemaal!
 • Jij laat klanten stressvrij en ontspannen door het leven gaan.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De filosofie achter de Thaise massage
 • Je spiritualiteit aanscherpen
 • Energie vrijmaken
 • Massagetechnieken voor verschillende lichaamsdelen
 • Je lichaamsgewicht behendig gebruiken bij de massage
 • Het belang van goed stretchen

thaise massage, thaise massagetechnieken, masseren, thais, thailand, opleiding, cursus, workshop, diploma, training, lessen, leren, avondschool, avondlessen, schoonheidsschool, onderwijs, studeren

Onze docenten

Astrid De Mul

Na een gedisciplineerde leven als topgymnaste en een masteropleiding Marketingmanagement gooide Astrid De Mul het over een andere boeg. Ze volgde een opleiding Zweedse relaxatiemassage, die als doel heeft om mensen te verlossen van spierklachten en weer te leren ontspannen.

Na haar eerste bezoek aan Thailand schreef ze zich aan drie befaamde Thaise scholen in om deze authentieke en efficiënte massagevorm onder de knie te krijgen. En nu deelt ze die kennis graag met jou!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Thaise Massage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
De nadruk op beweging en stretching maakt van de Thaise massage een heel actieve ervaring. Die activiteit maakt energie los in ons lichaam en zorgt voor een verkwikkend gevoel. Deze opleiding is dan ook perfect als je mensen opnieuw fris en monter wil maken. Of als je het aanbod in jouw massagestudio wil uitbreiden met een traditionele Oosterse techniek. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren massagetherapeut, legt de technieken stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de poses en technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Natuurlijk! In ons aanbod rond het thema Massage vind je nog heel wat andere opleidingen. Neem dus zeker eens kijkje!
Wat is het verschil tussen Thaise massage en Shiatsumassage?
Er zijn heel wat gelijkenissen tussen Thaise Massage en Shiatsu massage. Bij beide massages is het model gekleed en wordt de massage traditioneel op een futon mat gegeven. Zowel bij Thaise als bij Shiatsu massage gebruikt de masseur / masseuse zijn of haar gewicht om druk uit te oefenen op het model. Het is niet alleen rustgevend en stimulerend voor de klant, ook voor de masseur is het makkelijker om zo de intense massage (vaak 60 tot 90 minuten) vol te houden. Net als Thaise massage werkt Shiatsu op energiebanen die door het lichaam stromen. Het doel van de massage is geblokkeerde energiebanen te openen. Deze energetische verandering wordt bij beide massages bewerkstelligd door middel van het masseren van specifieke drukpunten. Shiatsu is eigenlijk Japans, en heeft veel invloeden van de traditionele Chinese geneeskunde. Thaise massage heeft veel invloeden van de Indische Ayurveda. Shiatsu is ook iets moderner dan Thaise massage. Deze laatste is duizenden jaren oud. Het grote verschil zit ‘m in de intensiteit van de massage, waar Shiatsu eerder een stevige druk uitoefent op punten en meridianen, zowel met handen als met ellebogen. Bij Thaise massage ligt de focus echt op stretchen van het lichaam en de meridianen. Thaise massage is iets intuïtiever, waar Shiatsu meer afgelijnd is, en dus iets makkelijker om aan te leren. Als je twijfelt tussen de twee, raden we aan met Shiatsu te beginnen. In de praktijk worden de beide technieken vaak door elkaar gebruikt. De meeste Thaise massagetherapeuten passen ook Shiatsutechnieken toe, en bij een Shiatsumassage worden aspecten uit de Thaise massage gebruikt. Het merendeel van de massagetherapeuten, die Oosterse massages aanbieden, beheerst dan ook beide technieken.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Thaise Massage bestaat uit 5 lessen die elk 3 uur duren. Tijdens deze lessen leer je via een hands-on-aanpak alle technieken voor een goede Thaise massage. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Thaise Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng 2 grote donkere badhanddoeken mee naar de les. Draag bij voorkeur comfortabele kledij en schoenen.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen met een heerlijke Thaise massage!

Praktijkervaring en stage

Massages krijg je echt in de vingers door intensief te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een stage. Ga dus eens langs bij jouw favoriete massagesalon en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage werk je met echte klanten en leer je elke dag nog iets bij. Het is een prima springplank naar een mooie carrière als professioneel Masseur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Thaise Massage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Masseur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

thaise massage, thaise massagetechnieken, masseren, thais, thailand, opleiding, cursus, workshop, diploma, training, lessen, leren, avondschool, avondlessen, schoonheidsschool, onderwijs, studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor je opleiding bedraagt 249.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een massagetherapeut met een jarenlange ervaring, het gebruik van onze mooie lokalen en het examen op het einde van je cursus.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
thaise massage, thaise massagetechnieken, masseren, thais, thailand, opleiding, cursus, workshop, diploma, training, lessen, leren, avondschool, avondlessen, schoonheidsschool, onderwijs, studeren
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS